Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Δυσκολεύονται στις διαμαρτυρίες οι έμποροι της Δράμας

ΤΕΛΙΚΑ, δεν τόλμησαν οι έμποροι στη Δράμα να κλείσουν τα μαγαζιά τους, ούτε και για μια μέρα! Είναι γνωστό ότι η Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, έχει κηρύξει την 23η Φεβρουαρίου, ημέρα διαμαρτυρίας για τον εμπορικό κόσμο, που βυθίζεται όλο και περισσότερο σε απόγνωση. Κεντρικό σύνθημα: «Κλείνουμε μόνο σήμερα για να μην μας κλείσουν για πάντα».

M Όπως είχαμε γράψει και την περασμένη εβδομάδα, ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας δεν ήταν έτοιμος να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια – διαμαρτυρία. Ο εμπορικός κόσμος της Δράμας, φαίνεται πως δεν αντιδρά εύκολα σε διαμαρτυρίες. Προτιμάει να παραμένει ανοικτός, με την ελάχιστη των διαμαρτυριών. Έτσι, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου τελικά, αύριο τα μαγαζιά θα ανοίξουν στις 10 το πρωί!
M Είναι η ελάχιστη διαμαρτυρία που θα μπορούσαν να κάνουν. Να ανοίξουν μία – μιάμιση ώρα αργότερα αύριο το πρωί. Δεν ξέρω. Έχω την εντύπωση ότι αντιδρά κάπως χλιαρά ο εμπορικός κόσμος της Δράμας. Μήπως θα έπρεπε να το σκεφτούν για περισσότερο έντονες κινητοποιήσεις; Περιμένουν να αντιδράσουν πρώτα οι άλλες πόλεις; Σκέφτονται ακόμα και τα ελάχιστα χρήματα που θα αφήσουν τα έσοδα της ημέρας; Γιατί μιλάμε για ελάχιστα… για 20, 30 και 50 ευρώ την ημέρα! Πολλά μαγαζιά στη Δράμα βρίσκονται σε αυτή την τραγική κατάσταση!
M Όμως, αν είναι να περιμένεις να σωθείς από αυτά τα ελάχιστα έσοδα, τότε σίγουρα δεν σώζεσαι. Εδώ χρειάζονται κινητοποιήσεις σοβαρές. Και όχι απλώς κλείσιμο των καταστημάτων, αλλά συγκεντρώσεις, πορεία στην πλατεία, διαμαρτυρία στους φορείς, στην αιρετή αυτοδιοίκηση, σε κυβερνητικά πόστα, όπου μπορούν.

Διαμαρτύρονται οι επισιτιστές στη Δυτική Μακεδονία
ΣΕ έντονες διαμαρτυρίες με κλείσιμο των καταστημάτων τους προχώρησαν χθες Δευτέρα, οι επισιτιστές στη Δυτική Μακεδονία.
M Κλειστά παρέμειναν όλα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες) των νομών Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση των σωματείου τους, οι ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται για την «ερήμωση των καταστημάτων, το κλείσιμο πολλών απ’ αυτά και την απώλεια θέσεων εργασίας» και ζητούν:
M Αναστολή της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Μείωση του ΦΠΑ στο 6,5%. Κατάργηση του δημοτικού φόρου. Κατάργηση φορολογικών κινήτρων για τη δημιουργία επιχειρήσεων αμιγώς καπνιζόντων.
MΚι εδώ στη Δράμα, τίποτα. Περιμένουν να δουν φως από τους αιρετούς, που όταν είναι στην αντιπολίτευση τους στηρίζουν και όταν βρίσκονται στους θώκους της εξουσίας, τότε απαιτούν να συγκεντρώνουν τους φόρους! Περίεργα πράγματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ