Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η Δράμα κοιμάται κι ονειρεύεται … που της έκοψαν το τρένο!!!

Ούτε διαμαρτυρίες ούτε τίποτα!
ΚΙ ΑΝΤΙ να ξεσηκωθεί ο κόσμος από μόνος του σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτόν το νομό, όλοι τηρούμε σιγήν ιχθύος! Σιωπή απόλυτη, ούτε λεξούλα παραέξω για όσα χάνονται και χανόμαστε κι εμείς μαζί!

M Αυτός ο νομός της Δράμας, είναι μάλλον καταραμένος. Δεν ξέρει τι θέλει, δεν ξέρει από πού γέρνει, δεν ξέρει πού βαδίζει. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που αντιδρούν, ελάχιστοι εκείνοι που εισακούγονται, ελάχιστοι όσοι έχουν κάποιες προτάσεις οι οποίες όμως χάνονται  κυριολεκτικά υπό το βάρος των κομματικών και πολιτικών παραγόντων  που βρίσκονται στην εξουσία, αλλά και γιατί όλοι αυτοί οι προύχοντες του νομού, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να διεκδικήσουν όσα πρέπει να διεκδικήσουν για τη Δράμα. Για την πόλη και το νομό!
M Είχαμε που είχαμε την εκβιομηχάνιση του νομού. Η Δράμα, περιοχή μετανάστευσης. Έδωσε το μεγαλύτερο ποσοστό μετανάστευσης προς τη Γερμανία και άλλες χώρες στη δεκαετία του 1960. Αργότερα, στη δεκαετία του 1990, έδωσε και πάλι το μεγαλύτερο ποσοστό μετανάστευσης της βιοτεχνίας της στη Βουλγαρία και άλλες γειτονικές χώρες με φθηνότερα εργατικά χέρια. Κατόπιν, έμελλε να θυσιαστεί και πάλι με το κλείσιμο της χαρτοβιομηχανίας της «Αθηναϊκής Χαρτοποιίας».
M Ο νομός μαράζωνε μέρα με την ημέρα και οι τοπικοί πολιτικοί και κομματικοί παράγοντες, έδιναν θεατρικές παραστάσεις της πλάκας, χωρίς να μπορούν να διεκδικήσουν τίποτα απολύτως. Τα κομματικά τους επιτελεία στην Αθήνα τους δούλευαν κανονικά και με το νόμο, που λένε. Τους έταζαν έργα και υποσχέσεις, κι όταν αυτοί ανέβαιναν στη Δράμα, έταζαν με τη σειρά τους τα ίδια στους Δραμινούς! Φταίνε ή όχι, αυτά συνέβαιναν!
M Πότε όμως όλα αυτά θα σταματήσουν να συμβαίνουν; Εδώ υπάρχει πλέον σοβαρό πρόβλημα. Ο νομός της Δράμας υποβαθμίζεται συστηματικά για κάποιο λόγο. Απομονώνεται σταδιακά από όλες τις οδούς. Από την οδό του εμπορίου, από την οδό της ανάπτυξης, από την Εγνατία οδό, από τις οδούς σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη ακόμα και από αυτήν της Καβάλας, όπου είναι το λιμάνι  και το αεροδρόμιο της περιοχής.
M Μια σκέψη για όλα αυτά, είναι οι λιγνίτες! Προσπαθούν να απομονώσουν το νομό για να τον ετοιμάσουν για την εξόρυξη του μεγαλύτερου κοιτάσματος λιγνίτη στη χώρα! Το ίδιο έκαναν και κάνουν με τη Φλώρινα, το ίδιο έκαναν και κάνουν με την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα. Εδώ υπάρχει ένα συστηματικό σχέδιο. Και οι Δραμινοί θα πρέπει επιτέλους να το ανατρέψουν. Να σηκωθούν από τους καναπέδες που έχουν αράξει και να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν. Γιατί κανένας δεν πρόκειται να τους χαρίσει τίποτα!
M Αυτή τη στιγμή, οι Δραμινοί θα πρέπει να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν τα τρένα που τους έκοψε η κυβέρνηση. Μείναμε με δύο δρομολόγια, κι αυτά μόνο μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Ο Δραμινός δεν μπορεί να ανεβεί στο τρένο και να πάει μέχρι την Αθήνα, γιατί δεν υπάρχει πλέον ιντερσίτι, έχει κοπεί. Έχουν κοπεί τα φθηνά εισιτήρια, για φοιτητές, για στρατιώτες, για ΑμεΑ.
M Και περιμένουμε από ποιους να διεκδικήσουν για εμάς; Από τους δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Αηδόνη, Κεφαλίδου) που ψηφίζουν την πολιτική του Μνημονίου και της Τρόικας; Από κάποιες ξέπνοες επιστολές του δημάρχου Δράμας (Χαρακίδη) για το ότι κόπηκαν τα δρομολόγια; Ή από το να περιμένουμε τη υπό σύσταση διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου να εκδώσει ένα έντονο ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα κομμένα τρένα;
M Η Δράμα κοιμάται, δυστυχώς, τον ύπνο του δικαίου! Κοιμάται κι ονειρεύεται, πως της έκοψαν τα τρένα και σε λίγο θα της κόψουν ακόμα και την λιγοστή αναπνοή που της έμεινε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ