Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Δέσμευση 7 εκατ. ευρώ για τις φυλακές Νικηφόρου που αναμένεται να τελειώσουν εντός του έτους

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ κ. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ

Δέσμευση 7 εκατ. ευρώ για τις φυλακές Νικηφόρου που αναμένεται να τελειώσουν εντός του έτους

Καμιά συζήτηση για το Μεταβατικό Εφετείο


ΤΟΝ αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιάννη Ξανθόπουλο επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος μαζί με μέλη του Δ.Σ., προκειμένου να του ευχηθούν για τα νέα του καθήκοντα αλλά και καλή επιτυχία στο έργο του. Ο κ. Γ. Ξανθόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου για ζητήματα που τους αφορούν και κυρίως για το έργο των φυλακών του Νικηφόρου.
Σε δηλώσεις του σχετικά με το έργο αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Ξανθόπουλος σημείωσε ότι μετά από επισκέψεις που έκανε ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιαννακίδης στο υπουργείο Δικαιοσύνης, «δεσμεύθηκαν ήδη 7 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου εντός του τρέχοντος έτους 2011 και οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα. Μέσα τα 7 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνεται και ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός των φυλακών καθώς και η ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού, έργο από το οποίο θα ωφεληθεί η περιοχή Νικηφόρου», κατέληξε ο κ. Γιάννης Ξανθόπουλος.

Νότιος περιφερειακός δακτύλιος
Σε σχετική ερώτηση από τον «Πρωινό Τύπο»,όσον αφορά το έργο του νότιου δακτύλιου περιφερειακού της πόλης της Δράμας ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιάννης Ξανθόπουλος σημείωσε: «Είναι ένα έργο που είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα και θα μπει ο νέος εργολάβος καθώς ο προηγούμενος έχει εγκαταλείψει το έργο και γραφειοκρατικά οι διαδικασίες αυτές έχουν ολοκληρωθεί».

Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας
Σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα μας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, αναφέρθηκε στην εθιμοτυπική επίσκεψη στον αντιπεριφερειάρχη Δράμας, και σημείωσε σχετικά με το έργο των φυλακών του Νικηφόρου:
«Η δήλωση, η δέσμευση, γιατί περί δέσμευσης πρόκειται που έχουμε αποκομίσει είναι ότι έχει εκταμιευθεί και υπάρχει ένα ποσό 7 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αφορά την ολοκλήρωση των φυλακών του Νικηφόρου και ότι μέχρι 30 Ιουνίου υπάρχει ορατός στόχος ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης των εργασιών. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, φαίνεται ότι κάτι κινείται σ’ αυτό το θέμα που μας αφορά όλους, και εμάς ως δικηγόρους αλλά αφορά και όλη την τοπική κοινωνία και ως Δικηγορικός Σύλλογος είμαστε εδώ και περιμένουμε τα επόμενα βήματα. Έχουμε τη γνώμη ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αντιλήφθηκε την καίρια σημασία που έχει να λειτουργήσουν άμεσα οι φυλακές καθώς έχουν απορροφήσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού τους και είναι στο τελικό στάδιο και φαίνεται ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Με βάση τις δηλώσεις δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος. Φυσικά αυτό θα πρέπει να υλοποιηθεί, να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να προχωρήσει το έργο. Τότε θα έχουμε απτά αποτελέσματα.

Μεταβατικό Εφετείο
Σε σχετική ερώτηση προς τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο όσον αφορά το ζήτημα του Μεταβατικού Εφετείου, σημείωσε ότι «κανείς δεν το συζητάει πια αυτό, δεν είναι σε καμιά ατζέντα. Δεν υπάρχει σκέψη, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα πλέον».
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ