Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

14η Πανελλήνια Χειμερινή Συνάντηση Vespa στη Δράμα

25-26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ
14η Πανελλήνια Χειμερινή Συνάντηση Vespa



Η VESPA εξελίχτηκε από ένα και μοναδικό μοντέλο μικρού μοτοποδηλάτου που κατασκεύαζε η Piaggio & Co στην Pontedera της Ιταλίας το 1946. Αυτό το μικρό μηχανάκι μετατράπηκε σε μια ολόκληρη σειρά παραγωγής, μια από τις εφτά που ανήκουν στην Piaggio την μεγαλύτερη κατασκευάστρια μοτοσυκλετών σήμερα στην Ευρώπη.
Το βαμμένο πρεσαριστό ατσάλινο μονοκόμματο σκελετό που αγκαλιάζει και καλύπτει τον κινητήρα (κλείνοντας τον κινητήρα αποκλείει την βρομιά και το γράσο), μια πλατιά βάση για τα πόδια που τα προστατεύει ταυτόχρονα και φυσικά το αναγνωρίσιμο φέρινγκ που προστατεύει από τον αέρα, έμελλε να δημιουργήσουν γενιές ολόκληρες από φανατικούς φίλους της Vespa. Ως το πρώτο πραγματικά παγκόσμια επιτυχημένο scooter, η Vespa έγινε πολλές φορές το επίκεντρο στη λαϊκή κουλτούρα και έφτασε να συμβολίζει ένα συγκεκριμένο στυλ προσωπικού μεταφορικού μέσου.
Λέσχες Vespa ξεφύτρωναν παντού σε όλη την Ευρώπη και μέχρι το 1952 τα μέλη των Vespa Club είχαν ξεπεράσει τις 52.000! Μετά την προβολή της ταινίας «Διακοπές στη Ρώμη» στη Μεγάλη Βρετανία ξεκίνησε το κίνημα των Mods που ως χαρακτηριστικό τους είχαν την ανέμελη ζωή και τις βέσπες, τις οποίες συνήθιζαν να στολίζουν κάπως υπερβολικά, αντιπροσωπεύοντας το αντίθετο των ατίθασων Rockers. Αργότερα, στη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, η Vespa συμβόλιζε την ελευθερία και τη φαντασία, κάτι που οδήγησε σε περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980 είχαν πουληθεί 10 εκατομμύρια μονάδες!

Vespa Club Δράμας
«Το Vespa Club Δράμας, είναι το νεότερο club που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα», λέει στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρός του Κώστας Ασπρίδης. «Είμαστε οι νεότεροι και οι πιο φρέσκοι… και ένα από τα μεγαλύτερα club στην Ελλάδα, καθώς η δύναμή μας απαρτίζεται από 60 άτομα. Το μεγαλύτερο club πρέπει να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη».
«Για πρώτη φορά λοιπόν, η Πανελλήνια Χειμερινή συνάντηση Vespa γίνεται στη Δράμα. Είναι η 14η χειμερινή συνάντηση και έχουμε αναλάβει να διοργανώσουμε και την καλοκαιρινή συνάντηση», μας λέει ο Κώστας Ασπρίδης. «Αν και πολλοί από τους συλλόγους αντέδρασαν έντονα», μας λέει, «γιατί η Δράμα είναι μακριά από την Αθήνα, από το Βόλο…»

Η μεγάλη γιορτή
Στη μεγάλη γιορτή για φέτος, θα επισκεφθούν τη Δράμα περίπου 250-300 άτομα και θα γίνει στο ξενοδοχείο «Κούρος», στις 25, 26  και 27 Φεβρουαρίου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εκδρομή, μουσικές συναυλίες και άλλα χάπενινγκ.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής 25/2 και ώρα 9, θα γίνει η πρώτη συνάντηση των βεσπάδων στο καφέ Fresh στο κέντρο της πόλης.
Το πρωί του Σαββάτου 26/2 και ώρα 10.30, εκδρομή με τις βέσπες μέχρι την Προσοτσάνη και επίσκεψη στο σπήλαιο Αγγίτη (καιρού επιτρέποντος φυσικά, αν και μπορούν να πάνε όσοι θέλουν και με το αυτοκίνητο).
Στις 4 το απόγευμα επιστροφή στη Δράμα και φαγητό στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας  και αργότερα ξενάγηση και βόλτα στην πόλη.
Στις 9 το βράδυ της ίδιας ημέρας στο ξενοδοχείο «Κούρος», θα ακολουθήσει το μεγάλο gala. Φαγητό, ποτό, κοπή βασιλόπιτας, απονομές βραβείων, κληρώσεις δώρων, ζωντανή μουσική από τους Free Soul.
Το μεσημέρι της Κυριακή 27 /2 και ώρα 12.00, αναμνηστικές φωτογραφίες. Συγκέντρωση όλων των Vespiti για τη μεγάλη αναμνηστική φωτογραφία με θέα τη Δράμα και στη συνέχεια συνάντηση των αντιπροσώπων των Vespa Club.

Συμμετοχή
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η τιμή συμμετοχής είναι 25 ευρώ και περιλαμβάνει: αναμνηστική μπλούζα, αναμνηστικό μαγνητάκι, λεωφορείο για την εκδρομή του Σαββάτου για όποιον δεν θέλει να πάει με τη Vespa του, την κάρτα για το βραδινό gala και άλλα.
Καλή επιτυχία!
Θ.Πολ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ