Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

"Ξεπουλήστε..." μας είπαν!!!

«ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ…», μας είπαν προ ημερών οι τροϊκανοί. Αυτοί οι τρεις καλοί κύριοι που έρχονται κάθε λίγο και λιγάκι κι ελέγχουν το ταμείο του κράτους. Για να δούμε καλά παιδιά, πόσα ευρουλάκια μαζέψατε στο ταμείο σας; Τι λέει, θα τη βγάλετε καθαρή για το επόμενο διάστημα;

M Και ξέρετε τι αποφάνθηκαν αυτοί οι φοβεροί οικονομολόγοι; Ότι, δεν τη βγάζουμε καθαρή, ούτε με σφαίρες… ούτε καν την … Καθαρά Δευτέρα πρόκειται να καθαρίσουμε με όλα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά ταμεία!!! Και τώρα το είπαν και πάλι το παραμύθι τους:
M «Πουλήστε, ειδάλλως χανόσαστε…», ναι έτσι ακριβώς. Ή τουλάχιστον αυτή ήταν η μετάφραση! Να πουλήσουμε δημόσια περιουσία, κινητά και ακίνητα… ό,τι πετάει, κολυμπάει, περπατάει ή σέρνεται! Το ελληνικό δημόσιο, συγκέντρωσε περί τα 16 δισ. ευρώ από την πώληση κρατικής περιουσίας σε καλές σχετικά τιμές τα τελευταία 15 χρόνια. Τώρα, εν μέσω βαθιάς ύφεσης, η τρόικα θέλει το κράτος να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015!
M Αν αυτό είναι πρόβλημα μαθηματικών, που λύνεται με απλή μέθοδο των τριών, τότε χρειάζονται 47 χρόνια για να συγκεντρωθούν τα 5 0 δισ. ευρώ. Το ποσό των 50 δισ. ευρώ συμπίπτει με την αξία των 49,431 δισ. ευ ρώ της «ελεύθερης» (άμεσα αξιοποιήσιμης δηλαδή) ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, όπως έχει υπολογιστεί από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και αποτελεί το 18,11% του συνόλου (273 δισ. ευρώ).
M Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται σε μελέτη της ΚΕΔ (Β. Μαγκλάρας), που δημοσίευσε το ΙΣΤΑΜΕ. Η μελέτη κινείται στην ίδια κατεύθυνση έρευνας του προηγούμενου Μαρτίου, που έγινε από τον γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ Γιάννη Στουρνάρα και έκανε λόγο για συνολική περιουσία (ακίνητα και εταιρείες) αξίας 300 δισ. ευρώ.


Κι εμείς θυμώσαμε…
ΘΙΧΤΗΚΕ η ελληνική κυβέρνηση που οι τροϊκανοί μας είπαν να πουλήσουμε δημόσια περιουσία. Φαντάζομαι ότι δεν θύμωσαν για το περιεχόμενο της κουβέντας, αλλά προφανώς για το άγριο ύφος που χρησιμοποίησαν, για το αυστηρό μέρος της υπόθεσης.
M Και βγήκε μετά κι εκείνος ο Πεταλωτής, κυβερνητικός εκπρόσωπος ων, να τους τα χώσει: «Η συμπεριφορά εκπροσώπων ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν το ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας», ανέφερε.
M «Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνον από τον ελληνικό λαό». Όσο για την ακίνητη περιουσία του δημοσίου, τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα εκποιηθεί. «Είναι προφανές ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση», κατέληξε.
M Δηλαδή κύριε Πεταλωτή μας για να καταλάβουμε: φωνάξατε ή όχι την τρόικα να μας … αλλάξει τα φώτα; Ζητήσατε ή όχι τη βοήθειά της; Και αν ναι, τότε γιατί φωνασκείτε τώρα; Τι παριστάνετε, τους θυμωμένους; Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν που πριν ένα χρόνο ακριβώς, μας έλεγε ότι «χάσαμε μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας»; Η κυβέρνησή σας δεν είναι που προσπαθεί να ξεπουλήσει τον ΟΣΕ όπως-όπως κομματιάζοντάς τον και διαλύοντάς τον; Η κυβέρνησή σας δεν είναι που κάνει ό,τι διατάσσει η τρόικα; Γιατί ξαφνικά τέτοιο ζόρι; Προσπαθείτε να μας πείτε ότι είστε ενάντιοι σε όλα αυτά; Τότε γιατί ακολουθείτε τις εντολές τους;
M Και αν λοιπόν κόπτεστε τόσο πολύ για τη δημόσια περιουσία του κράτους, πώς προτίθεστε να πληρώσετε όλες αυτές τις οφειλές των δισεκατομμυρίων; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ