Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ Ο ΓΡ. ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Παναγιώτης Χατζηγεωργίου

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ Ο ΓΡ. ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ναι στην αξιοποίηση, όχι όμως στην πώληση της πατρίδας!!!

«Είναι απαράδεκτο που είπε ο πρωθυπουργός ότι θα κάνει νόμο να μην πουλιέται η Ελλάδα… Πρέπει να γίνει νόμος για να μην πουλάμε την πατρίδα μας;»



ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ βρέθηκε χθες Παρασκευή ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Αριστεράς», προκειμένου να εγκαινιάσει το άνοιγμα των γραφείων του κόμματος στη Δράμα, επί της οδού Σμύρνης 2 και Εθνικής Αμύνης.
Ο κ. Ψαριανός επισκέφθηκε κατ’ αρχάς τον δήμαρχο Δράμας κ. Κ. Χαρακίδη, όπου συζήτησαν για τις  νέες αρμοδιότητα των νέων «Καλλικρατικών» Δήμων καθώς και για περιβαλλοντικά θέματα.
Ο κ. Χαρακίδης τόνισε πως ο Δήμος θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για καταστεί η Δράμα πρότυπος Δήμος σε ζητήματα ανακύκλωσης  αλλά και περιβαλλοντικής διαχείρισης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε επίσης αναφορά στην ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά της νέας δημοτικής αρχής για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται ιδιαίτερα από την  οικονομική κρίση.  Ο δήμαρχος Δράμας διαβεβαίωσε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.

«Η Ελλάδα με πληγώνει…»
Ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Γρηγόρης Ψαριανός τόνισε ότι «μπορούμε να το θεωρούμε βουλευτή του νομού μας αν το επιθυμούμε» επισημαίνοντας ότι θα είναι στη διάθεσή μας για οποιαδήποτε κατάθεση ερωτήσεων και κοινοβουλευτική δραστηριότητα για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
«Όπου να πας στην Ελλάδα, σε οποιοδήποτε νομό της, αυτή σε πληγώνει», επεσήμανε ο κ. Ψαριανός: «ακόμα και εκτός Ελλάδας μπορεί να το καταφέρει…» Αναφέρθηκε ακόμα στα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός εξαιτίας της αυξημένης ανεργίας, με την παύση λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού, αλλά και στη συζήτηση που γίνεται για το ζήτημα των λιγνιτικών κοιτασμάτων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «πρέπει να είμαστε η πιο καθυστερημένη χώρα της Ευρώπης σε ενεργειακά θέματα. Είμαστε δέσμιοι του λιγνίτη, συζητούσαμε για εισαγόμενο λιθάνθρακα, είμαστε αλυσοδεμένοι με τα συμφέροντα των μεταπρατών του φυσικού αερίου και των πετρελαίων ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε αξιοποιήσει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε όλη την Ελλάδα».
Σημείωσε ακόμα ο κ. Ψαριανός ότι θα μεταφέρει τα προβλήματα του νομού στο Κοινοβούλιο τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο αυτό το θέμα. «Είναι και το τι θα κάνουν οι 3 βουλευτές του νομού, αλλά και τι θα κάνουν οι κάτοικοι της Δράμας. Το θέμα της συμμετοχής στα κοινά, είναι ακόμα ζητούμενο στην Ελλάδα. Είμαστε ακόμα σε πολύ δυσάρεστη κατάσταση, ενώ στις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα στις πατρίδες τους. Εμείς εδώ είμαστε ακόμα στη λογική του καφενείου και έχει ευθύνη και ο πολίτης. Όλοι μας έχουμε ευθύνη και για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, γιατί αυτές οι κυβερνήσεις που μας έχουν ταλαιπωρήσει και μας έχουν φέρει στα όρια της καταστροφής, από την άθλια κακοδιαχείριση από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα από τις κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. δεν είναι μόνες υπεύθυνες. Έχουν ευθύνη και οι πολίτες, γιατί τους βουλευτές μας και τους κυβερνήτες μας, εμείς τους εκλέγουμε!»
Κατέκρινε ακόμα ο κ. Ψαριανός την πελατειακή σχέση του πολίτη με τους πολιτικούς, λέγοντας ότι «αν υπήρξαμε ποτέ πολίτες πρέπει να ξαναθυμηθούμε πώς είναι αυτό. Αν δεν υπήρξαμε να το μάθουμε, να ρωτήσουμε άλλους πώς λειτουργεί ο πολίτης και όχι ο πελάτης. Η ισχυρότερη ενασχόληση ενός Έλληνα, είναι πώς θα βολευτεί ο ίδιος, ή πώς θα βολέψει, θα διορίσει το παιδί του, την κόρη του, τον αδελφό του, τι γλειψίματα θα έχει με τους διαχειριστές της εξουσίας, πώς θα τους κάνει αέρα και θα τους γλείφει και μετά θα φωνάζει και θα τους βρίζει τα φάγατε εσείς οι 300…».

Ναι στην αξιοποίηση από ιδιώτες…
Αναφορικά με το χρέος που έχει προκύψει και όσα συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο με την οικονομική ύφεση στη χώρα, και για το ζήτημα της πώλησης δημόσιας περιουσίας ή όχι, ο κ. Ψαριανός σημείωσε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα μιλούν επί της ουσίας την ίδια γλώσσα λέγοντας χαρακτηριστικά: «…Αυτό που η κυβέρνηση λέει αξιοποίηση, η αντιπολίτευση το λέει ξεπούλημα. Η ίδια αντιπολίτευση όταν γίνει κυβέρνηση το λέει αξιοποίηση και η ίδια κυβέρνηση όταν γίνει αντιπολίτευση το λέει ξεπούλημα… είναι μεγάλη ξεφτίλα αυτό το πράγμα, είναι ντροπή γιατί χρησιμοποιούν οι ίδιοι άνθρωποι τα ίδια λόγια, ανάλογα με το αν είναι κυβέρνηση ή αντιπολίτευση».
Αναφορικά με την πώληση της δημόσιας γης ο κ. Ψαριανός σημείωσε ότι την θετική του άποψη στην αξιοποίηση κάποιων πραγμάτων από ιδιώτες, επεσήμανε όμως ότι «η πατρίδα δεν μπορεί να πουλιέται»!
Χαρακτηριστικά, τόνισε μεταξύ άλλων: «Εγώ δεν πιστεύω ότι η οποιαδήποτε κυβέρνηση οποιασδήποτε χώρας, είναι διατεθειμένη να ξεπουλήσει οτιδήποτε. Πιστεύω μόνο ότι αυτό γίνεται σε ελάχιστες εξαιρέσεις λατινοαμερικάνικης μπανανίας θα μπορούσε να συμβεί, που δεν είναι ομαλής δημοκρατικής λειτουργίας και κοινοβουλευτικής διαδρομής. Υπάρχουν βέβαια σχέδια κυβερνώντων για εκποίηση δημόσιας περιουσίας, που μπορεί να σημαίνει να είναι ένα μεικτό είδος, λίγο να πουλήσουν, λίγο να αξιοποιήσουν και να επενδύσουν. Εμείς θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους πραγματικά να αξιοποιήσουμε αναξιοποίητες δημόσιες εκτάσεις και δημόσια περιουσία. Και μάλιστα και σε ιδιώτες και σε ξένους οργανισμούς και σε ξένους επενδυτικούς ομίλους με την προϋπόθεση ότι παραμένει ελληνικό το περιουσιακό στοιχείο και παραχωρείται για ένα διάστημα για συνεκμετάλλευση μαζί με τον ιδιοκτήτη, τη χώρα η οποία εκχωρεί ένα οικόπεδο ή ένα κτίριο για αξιοποίηση, ή μια παραλία, ή ένα ακατοίκητο νησί. Πράγμα το οποίο μπορεί να συζητηθεί. Αλλά να συζητάμε πώς θα γίνει να πουλήσουμε μερικά οικόπεδα της Ελλάδας για να ρεφάρουμε το χρέος, αυτό είναι ντροπή και να το σκεφτόμαστε. Και θέλω να πω ότι ήταν πολύ άστοχη η δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, που είπε ότι θα καταθέσουμε νόμο με τον οποίο θα απαγορεύεται η πώληση της Ελλάδας. Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός να λέει σοβαρά τέτοια πράγματα; Πρέπει να γίνει νόμος για να μην πουλάμε την πατρίδα μας; Δεν υπάρχει αυτός ο νόμος στην ψυχή μας και στο μυαλό μας; Πρέπει να το βάλουμε στη συνταγματική αναθεώρηση να το κάνουμε νόμο; Ήταν πολύ άστοχο αυτό!»
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ