Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ευτυχώς η Ιστορία δεν διακρίνεται για την παχυδερμία της!

Πολιτικός παχυδερμισμός!
ΤΕΛΙΚΑ, το να έχεις έναν πολιτικό σαν τον Πάγκαλο, που μόνο στόχο και σκοπό της ζωής του είναι να τορπιλίζει, αποκτά ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την πολιτικό ζωή του τόπου! Πέρα από την πληθωρικότητα που τον διακρίνει στο σώμα, έχει και την πληθωρικότητα στο λόγο και στις ιστορικές κοτσάνες τις οποίες κατά καιρούς εκτοξεύει από τα έδρανα της Βουλής και όταν σκάνε, γίνεται κυριολεκτικά ο χαμός!

M Δεν θα τολμούσα να χαρακτηρίσω τον Πάγκαλο ως έναν ανιστόρητο πολιτικό. Το αντίθετο μάλιστα. Ο άνθρωπος είναι πανέξυπνος, άρα και άκρως επικίνδυνος με την τακτική που ακολουθεί. Αυτό είναι το σχέδιο, αυτός είναι ο ρόλος του. Να τορπιλίζει! Ο πολιτικός παχυδερμισμός του έχει ξεπεράσει κάθε όριο!
M «Η δημοκρατία (στην Ελλάδα), ήρθε με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981», είπε το τελευταίο βράδυ της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Και έγινε της τρελής! Μέχρι που αποχώρησε για λίγο η Νέα Δημοκρατία από την αίθουσα! Λίγα λεπτά αργότερα, ήρθε ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να διορθώσει: «Πράγματι το 1974, ο Καραμανλής δημιούργησε την ισχυρή μεταπολιτευτική δημοκρατία».
M Τι είπε συγκεκριμένα ο Πάγκαλος: «Ενθυμούμαι τον Οκτώβριο του 1981, λίγες μέρες μετά τις εκλογές όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέγνωσε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ήταν η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση, χωρίς υποθήκες, χωρίς ξένο παράγοντα και παλάτι. Ήταν η πρώτη ανεμπόδιστη έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας από τη σύσταση του ελληνικού κράτους». Και λίγο αργότερα: «Είπα χωρίς εσωτερικούς και χωρίς άλλους εξαναγκασμούς. Το ΄74 ψηφίσαμε ελευθέρως. Μην μου πείτε ότι δεν επηρέαζε τους ψηφοφόρους το "Καραμανλής ή τανκς;" Η εκλογή του '63 και του '64 ανετράπη, το '65 κατά τον γνωστό τρόπο, το '61 ήταν η εκλογή βίας και νοθείας, το '58 ήταν το ειδικό εκλογικό σύστημα με αναλογική στις μεγάλες πόλεις…» απάντησε ο κ. Πάγκαλος, πυροδοτώντας την αποχώρηση της ΝΔ. 

Τελειώνει η φαρσοκωμωδία!
Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ με την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή τελείωσε! Τώρα η κυβέρνηση γυρίζει στον πάγκο της και θα πρέπει να πράξει έτσι, ώστε να μπορέσει να περάσει το Μεσοπρόθεσμο. Φυσικά, καλοθελητές πολλοί, αλλά και οι αρνητές δεν πάνε πίσω.
M Ο βουλευτής Κοζάνης Αλ. Αθανασιάδης, επιμένει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, ασχέτως αν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ν.Δ. τονίζει ότι: «αν ήταν η 151η η δική μου ψήφος θα ψήφιζα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία».
M Φυσικά μέχρι την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου θα δούμε και θ’ ακούσουμε πολλά ακόμα. Μέχρι και δημοψηφίσματα μας έταξε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να μπορέσει να κρατηθεί επί σκηνής για να συνεχίσει το … σωτήριο έργο της κυβέρνησής του!
M Έδωσε μια φοβερή παράσταση ο Γιώργος Παπανδρέου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται κρεμασμένος από μια κλωστή. Όπως και ολόκληρη η χώρα! Και όλοι κρεμόμαστε από τα πολιτικά του παιχνίδια!

M «Το παιδί δεν κάνει για πρωθυπουργός», έλεγε κάποτε ο Κώστας Μητσοτάκης για τον Γιώργο Παπανδρέου. Σήμερα έρχεται να τον στηρίξει με δέκα χέρια και με όσους βουλευτές έχει βγάλει η οικογένεια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ