Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Λέτε ν’ ακούει ο Πανάγαθος;


ΚΑΙ ΤΗΝ ώρα που η χώρα αυτή βουλιάζει όλο και περισσότερο στην ανέχεια, η Εφορία και οι Τράπεζες συνεχίζουν να εκδίδουν πλειστηριασμούς σπιτιών, προκειμένου να πάρουν πίσω τα χρωστούμενα! Λες και αν ο άλλος είχε χρήματα, δεν θα τα έδινε! Έτσι κόσμος και κοσμάκης συνεχίζει να χάνει τα σπίτια του εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής και όχι μόνο κρίσης που χτύπησε τη χώρα.
Το ανάλγητο κράτος φυσικά, παραμένει αδιάφορο για την όλη κατάσταση, αφού δεν είναι διατεθειμένο να κάνει κάτι. Και το χειρότερο είναι ότι, η πλειοψηφία των πλειστηριασμών αφορών αφορά την πρώτη, τη μία και μοναδική κύρια κατοικία των περισσοτέρων.
M Κινούμενος σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποφάσισε επιτέλους να πάρει θέση και να θέσει το ζήτημα στον υπουργό Οικονομικών και στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Με δύο πανομοιότυπες επιστολές που τους έστειλε, ζητάει τη λήψη μέτρων για «την ανακούφιση από την ανασφάλεια και το άλγος των νέων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση».
M Συγκεκριμένα ο Ιερώνυμος προτείνει:
α. Την αναστολή των πλειστηριασμών από τις ελληνικές τράπεζες, όσων έχουν λάβει είτε υψηλό είτε χαμηλό δανεισμό για αγορά πρώτης κατοικίας.
β. Την ενίσχυση των μέτρων για ανάπτυξη και βιώσιμη επιχειρηματικότητα.
γ. Την επανεξέταση του αυστηρού φορολογικού πλαισίου με γνώμονα την ίση συμμετοχή στην απόσβεση του εθνικού χρέους.
M Στον επίλογο της επιστολής ο Αρχιεπίσκοπος διαβεβαιώνει τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος «για τις προσευχές μου προς τον Πανάγαθο Θεό, ούτως ώστε να ξεπεράσουμε αυτές τις δοκιμασίες». Λέτε ν’ ακούει ο Πανάγαθος; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ