Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Καμιά χρεοκοπία δεν μπορεί να είναι ελεγχόμενη!

Η ΜΕΓΑΛΗ μέρα έφτασε. Σίγουρα η σημαντικότερη ημέρα στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας από την Μεταπολίτευση του 1974 και μετά. Ο λόγος, η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Τι θα γίνει; Θα ψηφιστεί ή δεν θα ψηφιστεί; Και τι θα επακολουθήσει την επόμενη μέρα; Ορίστε μια από τις πολλές απόψεις, την οποία εκφράζει ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Θόδωρος Πάγκαλος.

Αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο θα γυρίσουμε στη δραχμή και θα χρειαζόταν τα τανκς να προστατεύσουν τις τράπεζες από τους πολίτες. Τις πρωτοφανείς αυτές δηλώσεις έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος στην ισπανική εφημερίδα El Mundo
Σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα, ο Θόδωρος Πάγκαλος προέβλεψε  ότι αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο «την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα περικυκλώνονταν από τρομοκρατημένους ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ενώ ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκ για να τις προστατέψει, καθώς δεν θα υπήρχε αρκετή αστυνομία. Θα υπήρχαν παντού αναταραχές, τα μαγαζιά θα άδειαζαν, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα. Και όλο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη συνολικά».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε όσους λένε πως η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη βλάκες, επιμένοντας ότι «μπορεί να είναι αναλυτές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και οικονομολόγοι, αλλά και μόνο που το λένε συνιστά τεράστια βλακεία».
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε ακόμα στην ισπανική εφημερίδα ότι θεωρεί ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί τελικά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Δεν γίνει όμως το ίδιο είπε με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου και τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιρειών. Όπως λέει στα πεδία αυτά ενδεχομένως και να υπάρξουν προβλήματα, καθώς θεωρεί πιθανό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν «κατά».
Την ίδια ώρα, διαφορετική άποψη έχει μια μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι αγανακτισμένοι πολίτες που εδώ και μερικές εβδομάδες βρίσκονται καθημερινά πλέον στις πλατείες της χώρας, αντιδρούν σφόδρα στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος αλλά και του εφαρμοστικού νόμου και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Κάλεσμα για κινητοποίηση απευθύνουν και οι Αγανακτισμένοι πολίτες της Δράμας. Συγκεκριμένα: [Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε όσοι και όσες ζούμε  στο πετσί μας τα μέτρα λιτότητας που μας φέρνουν καθημερινά πιο κοντά στην εξαθλίωση, την ημέρα που οι εθνοπατέρες – υπηρέτες ξένων συμφερόντων θα επιχειρήσουν να ξεπουλήσουν αυτή τη χώρα και τους πολίτες της.
Διατρανώνουμε το ΟΧΙ στο μνημόνιο, από τη Δράμα η οποία εγκαταλείφθηκε εδώ και δεκαετίες στην υπανάπτυξη και τα χρόνια προβλήματα της θάφτηκαν κάτω από το μνημόνιο και τις πεντάμηνες συμβάσεις απασχόλησης για μερικές εκατοντάδες συμπολιτών μας. Βιώνουμε καθημερινά, την απώλεια θέσεων εργασίας, το κλείσιμο καταστημάτων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις αυξήσεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χρεοκοπήσουμε ως κοινωνία.]
Το επίπεδο ζωής των Ελλήνων έχει ήδη υποβαθμιστεί σημαντικά. Και το χειρότερο απ’ όλα, είναι ότι αυτή η χώρα δεν τελεί πλέον υπό την εξουσία του ελληνικού λαού, αλλά από μια κυβέρνηση υπόδουλη στην Τρόικα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι νουθεσίες που γίνονται προς την αντιπολιτευόμενη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της Αντώνη Σαμαρά. Μέχρι και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, σκέφτεται να επιβάλει κυρώσεις και τιμωρίες στη Ν.Δ., η οποία αρνείται να συναινέσει στην πολιτική του Μεσοπρόθεσμου και την επιβολή βαριάς φορολογίας!
Βιώνουμε μια πρωτοφανή κατάσταση. Και είτε ψηφιστεί είτε όχι το Μεσοπρόθεσμο, αυτή η κατάσταση πρόκειται να χειροτερέψει για τη χώρα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι με την πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση. Είτε γίνει δεκτό το Μεσοπρόθεσμο και η βαριά κεφαλική φορολογία του είτε όχι, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: χρεοκοπία! Με τη διαφορά ότι η χρεοκοπία αυτή, θα μπορεί να είναι είτε «ελεγχόμενη» όπως θέλουν να μας πείσουν, είτε ανεξέλεγκτη! Αλήθεια, ποια μορφή χρεοκοπίας μπορεί να ελέγξει έναν εξαγριωμένο λαό όταν από τη μια μέρα στην άλλη βλέπει το βιοτικό του επίπεδο να υποβαθμίζεται τραγικά και από αστός να μετατρέπεται σε πτωχός;
Θανάσης Πολυμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ