Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Θα ψηφίσω παρούσα»


«ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ παρούσα», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή, λες και βρέθηκε χθες στον πλανήτη Γη, πήγε στην Ελλάδα και είδε ότι κανένας πια σ’ αυτή τη χώρα δεν την εκφράζει και προσπαθεί, όπως είπε, να διαφοροποιηθεί!!!

M Η ίδια η κα Μπακογιάννη, μιλώντας στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο, δήλωσε: «Θα ψηφίσω παρούσα για έναν απλό λόγο: διότι θέλω ξεκάθαρα να κάνω τη διαφοροποίηση ανάμεσα σε μια πολιτική της κυβέρνησης  που δεν μπορεί να πετύχει και ανάμεσα στον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης ο οποίος δυστυχώς δεν βοηθάει και δεν στηρίζει τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».
M Το πρόβλημα με την Ντόρα Μπακογιάννη, είναι ότι προσπαθεί να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά η καημένη ξέρει ότι δεν μπορεί να το κάνει, επειδή ως νέο κόμμα που είναι, ως νέος πολιτικός φορέας, αύριο – μεθαύριο θα πάει στα τάρτατα και θα εξαφανιστεί και μετά δύο τινά θα την περιμένουν στο μεγάλο σταυροδρόμι της ζωής για να διαλέξει: ή το διαλύει και πάει στο σπίτι της, ή με κάποιον τρόπο επανέρχεται πίσω στο μαντρί της Νέας Δημοκρατίας.
M Από την άλλη πάλι, η καημένη, προσπαθεί να το ψηφίσει αλλά δεν είναι και τόσο απλό, γιατί ως αντιπολίτευση, θα πρέπει να βρίσκεται στις επάλξεις του λαού που φωνάζει όχι στο Μεσοπρόθεσμο. Η δήλωση «παρούσα», είναι δήλωση αποφυγής από την πραγματικότητα.
M Και φυσικά, άφησε ανοιχτή μια πόρτα μήπως και δει κάποιος φως στο επόμενο διάστημα. Πρότεινε λοιπόν για άλλη μια φορά συγκυβέρνηση από τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και «όσα κόμματα πιστεύουν ότι θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια…», λέγοντας:
M «Δυόμιση μήνες θα υπάρξουν μέχρι το επόμενο πακέτο δανειοδότησης. Εάν τη διαχείριση της Ελλάδας δεν την αναλάβουν τα δύο μεγάλα κόμματα, κυρίως, και όσα κόμματα πιστεύουν ότι θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την κρίση δεν θα υπάρξει λύση γι’ αυτή τη χώρα», υποστήριξε.
M Και παρακάτω: «           Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, κανένα κόμμα μόνο του να εφαρμόσει αυτή την πολιτική που απαιτείται για τα επόμενα χρόνια» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας της, επισημαίνοντας ότι η παράταξή της στήριξε την προσπάθεια συναίνεσης, αλλά η εθνική συνεννόηση δεν επετεύχθη «χάρη στα καραγκιοζιλίκια που έκαναν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων».
M «Δεν τολμάει η αξιωματική αντιπολίτευση να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Δεν τολμάει να πει ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις». Ξεχνώντας όμως η ίδια, ότι, έφτασε πια οριστικά η μεγάλη στιγμή, να πει ή το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ! Το «παρούσα» δεν λέει τίποτα απολύτως κυρία Ντόρα!
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ