Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ «Μονόδρομος ο κοινωνικός ξεσηκωμός μπροστά στη λεηλασία του λαού»

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ
«Μονόδρομος ο κοινωνικός ξεσηκωμός μπροστά στη λεηλασία του λαού»
«Όλοι στους δρόμους και στις πλατείες», προτρέπει το ΕΥΚ Δράμας


ΜΙΑ ΝΕΑ τακτική φαίνεται πως έχει υιοθετήσει το Εργατικό Κέντρο Δράμας, δίνονται στη δημοσιότητα μια σειρά ανακοινώσεων τον τελευταίο καιρό, για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Η νέα διοίκηση του ΕΥΚ Δράμας, δεν εφησυχάζει πλέον στις απεργιακές κινητοποιήσεις και όταν αυτές γίνουν. Σε χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης, καλούνται οι εργαζόμενοι σε «κοινωνικό ξεσηκωμό για την ανατροπή των εκφραστών των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των συναινετικών υποκατάστατών τους», και επισημαίνει ότι ο ξεσηκωμός είναι «μονόδρομος, μπροστά στη λεηλασία του λαού»!

«Κοινωνικός ξεσηκωμός»
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Δράμας, επισημαίνονται:
Μπροστά στη λεηλασία του λαού ο κοινωνικός ξεσηκωμός για την ανατροπή των εκφραστών των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των συναινετικών υποκατάστατών τους είναι μονόδρομος
Καθημερινά πλέον επιβεβαιώνεται ότι αυτή η κυβερνητική πολιτική είναι επικίνδυνη για τον τόπο και το λαό.
Με πρόσχημα την κρίση και το χρέος, χωρίς καμία πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση, σε συνεργασία με την Τρόικα και τους δανειστές προσπαθεί  μέσα από αναπαραγόμενα και συνεχή εκβιαστικά διλήμματα και μ’ έναν πρωτόγνωρο αυταρχισμό που προσπερνά το Κοινοβούλιο τις συνταγματικές και δημοκρατικές διαδικασίες να καταργήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Επιλέγει με τη διάχυση του φόβου και της ανασφάλειας να κρύψει τις αδιέξοδες και καταστροφικές της επιλογές για την αύρα και τους εργαζόμενους. Έχει συνειδητά επιλέξει να λειτουργεί ως ο βασικός μηχανισμός ανασυγκρότησης του σκληρού νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Δε διστάζει να προχωρήσει στο συνοπτικό και χωρίς όρια ξεπούλημα του συνόλου των δημοσίων επιχειρήσεων ακυρώνοντας τα μοναδικά εργαλεία που θα μπορούσαν να επαναφέρουν την παραγωγική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Ταυτόχρονα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν υφαρπάζονται ως το 2015 από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, πάνω από 40 δισεκατομμύρια Ευρώ. Όλα αυτά θα γίνουν με νέα σφαγή των μισθών στα δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με νέες αυξήσεις εισφορών στους συνταξιούχους, τη μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, τη δυσβάσταχτη αύξηση έμμεσων φόρων σε τρόφιμα, καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας. Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Τα συνδικάτα πρέπει από σήμερα κιόλας, μαζί με τους πολίτες ν’ αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη και ν’ αρχίσουν να οργανώνουν με τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων στην κατεύθυνση για συνολική πολιτική ανατροπή των νεοφιλελευθέρων πολιτικών της Κυβέρνησης και της Τρόικας.
Οφείλουμε τώρα χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς παλινδρομήσεις και χωρίς ηττοπάθεια να διαμορφώσουμε, να δημιουργήσουμε το αγωνιστικό πλαίσιο εκείνο που θα υποδεχθεί την κοινωνική συμμαχία, τη μόνη ικανή να επιβάλει στην πράξη την απεμπλοκή από το θανατηφόρο νεοφιλελεύθερο «μηχανισμό στήριξης» και τα καταστροφικά του μνημόνια και να απαλλάξει άμεσα τη χώρα από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ