Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Δωρεά γαλλικών βιβλίων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Δράμας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δωρεά γαλλικών βιβλίων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Δράμας
Γνωριμία με τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της περασμένης Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας, όπου το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, προσέφερε μια ποσότητα γαλλικών βιβλίων, προκειμένου να βοηθήσει τους αναγνώστες της πόλης μας, όσον αφορά τη γαλλικά γλώσσα, κουλτούρα και πολιτισμό.
Πιο συγκεκριμένα, ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κ. Julien Chiappne-Lucchesi, δώρησε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Δράμας, 60 βιβλία κόστους 1.100 ευρώ καθώς και μια αφίσα με τις γαλλόφωνες χώρες. Τα βιβλία αφορούν σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, πολιτισμού, ιστορίας, λογοτεχνίας, πληροφοριακά βιβλία, παιδιά βιβλία και στόχος της δωρεάς αυτής είναι να καλυφθούν οι ανάγκες της γαλλόφωνης κοινότητας της Δράμας καθώς και των γύρω περιοχών.
Σε όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση, διανεμήθηκε υλικό για τις σπουδές στη Γαλλία, τον γαλλικό πολιτισμό και τη γαλλοφωνία, τόσο από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας όσο και από το Γαλλικό Ινστιτούτο. Μοιράστηκε επίσης υλικό της Βιβλιοθήκης Δράμας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου κα. Sara Combes. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε ολιγόλεπτο βίντεο για την Γαλλία και έγινε απαγγελία ποιημάτων στα γαλλικά.
Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία της διευθύντριας της Βιβλιοθήκης της Δράμας κας Μαρίας Καπία, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι, η Ελλάδα ανέκαθεν διατηρούσε φιλικές και στενές σχέσεις με τη Γαλλία. Αρκετοί Έλληνες εργάστηκαν και σπούδασαν στη Γαλλία. Επίσης υπάρχει μια σημαντική γαλλόφωνη κοινότητα στην ελληνική επικράτεια. Για το λόγο αυτό, κατέληξε η κα Καπία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη της Δράμας, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εν λόγω δωρεά, δημιουργώντας μιας γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στις δύο χώρες.
Χαιρετισμό, τέλος, απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Δράμας κ. Μιχάλης Μλεκάνης ενώ ακολούθησε ξενάγηση και γνωριμία με τους χώρους της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας. Χαρακτηριστικό είναι ότι, ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, εντυπωσιάστηκε από το κτίριο αλλά και με την έλλειψη προσωπικού… σε αντιδιαστολή με τις υπηρεσίες που προσφέρει η Βιβλιοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ