Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Εικόνες δεκαετίας ’60!

Κι όμως, εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει γυρισμός! Ή μπροστά γκρεμός ή πίσω ρέμα! Διαλέγεις και παίρνεις! Ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε. Δεν τόλμησε να κάνει ένα βήμα. Αν αυτό ήθελε πραγματικά να κάνει. Ας μιλήσουμε με αλήθειες κι ας αφήσουμε τα μισόλογα!
Αν ήθελε μια σταθερή κυβέρνηση για τον τόπο, θα μπορούσε να κάνει μια συγκυβέρνηση. Δεν είναι οικουμενική, δεν είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Αυτό θα ήταν ίσως κάτι διαφορετικό! Το θέμα είναι πώς ακριβώς εννοεί ο καθένας μας μια κυβέρνηση συνεργασίας. Προσωπικά θα απέρριπτα μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, γιατί δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά. Θα μπορούσε μόνο να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά και αυτό ακόμα είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να επιτευχθεί.
Είναι δύσκολο να επωμιστεί κανείς ευθύνες όπως αυτές που έχει το Μεσοπρόθεσμο, όταν μάλιστα υποχρεώνεσαι ή να το ψηφίσεις όλο όπως είναι, ως ένα και μόνο άρθρο, είτε απλά να το απορρίψεις. Οι δυσκολίες είναι ξεκάθαρες.
Από την άλλη πάλι, ένας οποιοσδήποτε ανασχηματισμός δεν θα μπορούσε να οδηγήσει πουθενά, καθώς δεν αλλάζει τίποτα το ιδιαίτερο. Θα μπορούσε ίσως να αλλάξει μερικές διατάξεις στο Μεσοπρόθεσμο, αλλά το κύριος βάρος πέφτει και πάλι στην πλειοψηφία των φορολογούμενων πολιτών - ψηφοφόρων. Άραγε, τα πρόσωπα κάνουν τις πολιτικές, ή μήπως οι πολιτικές διαμορφώνουν τις αλλαγές στα πρόσωπα; Όπως και νάχει, αυτή η κοροϊδία του Γιώργου Παπανδρέου προς τον ελληνικό λαό πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα! Δεν μπορεί να συνεχιστεί το βιολάκι του επειδή έτσι θέλει αυτός και κάποιοι από την οικογένειά του!!!
Ποιος από την οικογένεια του πήρε τηλέφωνο και του είπε να μην παραιτηθεί;
Δεν αποτελεί σοβαρότητα, από τη μια να δηλώνεις ότι ήδη έχεις παραιτηθεί, κι από την άλλη να αναγγέλλεις ανασχηματισμό! Ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν!  

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ καταστάσεις ζει αυτή η χώρα. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν μπορεί πλέον να σταθεί ούτε λεπτό όρθια. Έφτασε στο σημείο να υψώσει σιδερένιο φράχτη γύρω από τους δρόμους της Βουλής, για να σταματήσει το ποτάμι του κόσμου που έτρεξε να περικυκλώσει το κτίριο. Και το έκαναν προφανώς μέσα στην άγρια νύχτα, όταν όλοι κοιμόντουσαν! Αλλά έτσι γίνεται πάντα. Τα τείχη υψώνονται πάντα μέσα στη νύχτα, κι όταν το πρωί ξυπνάς, είναι ήδη αργά!
M Το ίδιο θα κάνει αυτή η κυβέρνηση, όταν σηκωθεί και φύγει μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, με ελικόπτερα κι αεροπλάνα και θα παραδώσει τη χώρα σε ένα απίστευτο χάος! Κι αυτό το χάος μόλις έχει αρχίσει.
M 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες ΜΑΤ, προσπαθούν να σταματήσουν τον λαό που κυλάει πλέον σαν το ποτάμι και δρομολογεί τις εξελίξεις, με τη δική του πίεση. Στην Αθήνα βρίσκονται επίσης και 12 διμοιρίες ΜΑΤ από την επαρχία, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί από όλο το προσωπικό να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας. Η αστυνομία έχει κλείσει όλους τους δρόμους γύρω από τη Βουλή και έχει δημιουργήσει ειδική διαδρομή για να περνούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα.
M Όπως και νάχει όμως, η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Φυσικά έχει και τα θετικά της, όπως ότι οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες, οι πολίτες που ξεσηκώνονται ειρηνικά, κυνήγησαν αγρίως τους προβοκάτορες κουκουλοφόρους και έγιναν μάχες σώμα με σώμα. Οι γραμμές του ΠΑΜΕ ενώθηκαν σε κάποια στιγμή με τους «Αγανακτισμένους» και πορεύθηκαν ειρηνικά μαζί.
M Αλλά οι γνωστοί – άγνωστοι δωσίλογοι – προβοκάτορες – κουκουλοφόροι – ακροδεξιοί – ναζιστές και δεν συμμαζεύεται, πιστοί στο έργο τους, προσπάθησαν για άλλη μια φορά να σαμποτάρουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις. Ο λαός τους πήρε πλέον χαμπάρι. Κι αυτά που δεν μπορούν τόσα χρόνια να συμμαζέψουν οι κυβερνήσεις, θα πρέπει επιτέλους κάποτε να τα συμμαζέψει ο ίδιος ο λαός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ