Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Κάλεσμα των Αγανακτισμένων στη Δράμα

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2”

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΔΡΑΜΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 8 Μ.Μ.


Εδώ και 33 ημέρες οι “αγανακτισμένοι” πολίτες της Δράμας έχουμε κάνει την πλατεία Ελευθερίας τόπο συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας, όπως έχουν κάνει συμπολίτες μας σε όλες τις πλατείες της χώρας, διεκδικώντας να πάρουμε και πάλι πίσω τις ζωές μας στα χέρια μας.
Την Τετάρτη 29 Ιουνίου ο αγώνας μας θα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του. Στη βουλή θα επιχειρηθεί να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (μνημόνιο 2) που επιβάλλει δυσβάστακτα μέτρα για όλους τους πολίτες και επιχερεί να καθορίσει τις τύχες της χώρας υπέρ των συμφερόντων των δανειστών της.
Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν θα επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν ανεχόμαστε την εξαθλίωση των πολλών για την εξασφάλιση των κερδών των ολίγων.
Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει το δίλημμα μνημόνιο ή χρεοκοπία, γιατί τα μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία της κοινωνίας μας.
Σας καλούμε όλους και όλες, ανθρώπους του μόχθου και συνταξιούχους, νέους και νέες, όσους και όσες σήμερα αγωνιούμε για το μέλλον, βλέποντας να μας κλέβουν μισθούς και συντάξεις, για να αποπληρωθούν χρεή, τα οποία ούτε ξέρουμε πως δημιουργήθηκαν, ούτε είμαστε διατεθειμένοι να τα πληρώσουμε εμείς, αντί να τιμωρηθούν όσοι τα δημιούργησαν με τις πολιτικές και τα σκάνδαλα τους.
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε όσοι και όσες ζούμε  στο πετσί μας τα μέτρα λιτότητας που μας φέρνουν καθημερινά πιο κοντά στην εξαθλίωση, την ημέρα που οι εθνοπατέρες – υπηρέτες ξένων συμφερόντων θα επιχειρήσουν να ξεπουλήσουν αυτή τη χώρα και τους πολίτες της.
Διατρανώνουμε το ΟΧΙ στο μνημόνιο, από τη Δράμα η οποία εγκαταλήφθηκε εδώ και δεκαετίες στην υπανάπτυξη και τα χρόνια προβλήματα της θάφτηκαν κάτω από το μνημόνιο και τις πεντάμηνες συμβάσης απασχόλησης για μερικές εκατοντάδες συμπολιτών μας. Βιώνουμε καθημερινά, την απώλεια θέσεων εργασίας, το κλείσιμο καταστημάτων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις αυξήσεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χρεωκοπήσουμε ως κοινωνία.
Την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 8 το βράδυ συμμετέχουμε στο πανδραμινό συλλαλητήριο ενάντια στο μνημόνιο στην Πλατεία Ελευθερίας της Δράμας. Είμαστε στους δρόμους όπως και όλη η Ελλάδα εκείνη την κρίσιμη ώρα. Χωρίς κομματικές σημαίες, χωρίς αξιώματα και ιεραρχίες. Όλοι μαζί με ένα στόχο:
Το “δεύτερο μνημόνιο” ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ελευθερίας Δράμας
Αγανακτισμένοι Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ