Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Δεν υπάρχει γυρισμός!

ΚΙ ΟΜΩΣ, εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει γυρισμός! Ή μπροστά γκρεμός ή πίσω ρέμα! Διαλέγουμε και παίρνουμε. Αν και όλοι θα συμφωνούσαμε ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Και όταν όλα κολλήσουν στο αμήν, υπάρχουν πάντα, φυσικά, οι εκλογές! Ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε. Δεν τόλμησε να κάνει ένα βήμα. Αν αυτό ήθελε πραγματικά να κάνει. Το τι ακριβώς επεδίωκε, μόνον ο ίδιος μπορεί να το γνωρίζει και ίσως το μάθουμε, αν κάποτε γράψει κάποιο βιβλίο, όπου «εκ βαθέων» μιλήσει για το σήμερα… στο μέλλον!

M Ας μιλήσουμε με αλήθειες κι ας αφήσουμε τα μισόλογα! Όλοι μας θα πρέπει να σκεφτούμε όλες τις εκδοχές. Μόνον έτσι μπορούμε να βρούμε μιαν άκρη στα όσα συμβαίνουν. Στον λαβύρινθο που έχει μπει η χώρα, είναι αμφίβολο αν γλυτώσει τις εκλογές το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Μπορεί και σε δέκα μέρες, μπορεί και σε ένα μήνα! Προς το παρόν, είναι αμφίβολο αν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα, το οποίο, υποτίθεται, εξασφαλίζει την επόμενη δόση!
M Αν και το ζήτημα δεν βρίσκεται ακριβώς εκεί. Η επόμενη δόση είναι εξασφαλισμένη. Όπως λέγεται, το Δ.Ν.Τ. άλλαξε έναν βασικό όρο, σύμφωνα με τον οποίο η επόμενη δόση εξασφαλίζεται. Η αλήθεια είναι, ότι δεν μπορούμε να εξασφαλίζουμε για πάντα μια «επόμενη δόση»! Είναι όπως ο ναρκομανής, που αναβάλει συνεχώς το τώρα για το αύριο, στην προσπάθειά του να σταματήσει τις δόσεις του. Γνωρίζει καλά ότι, αν σταματήσει να παίρνει τις δόσεις του, θα περάσει πάρα πολύ δύσκολες μέρες. Γνωρίζεις όμως ότι, για να μπορεί να παίρνει τις επόμενες δόσεις τους, θα πρέπει να προβεί σε κάποιες ενέργειες. Οι οποίες ούτως ή άλλως, θα τον οδηγήσουν στο θάνατο! Πόσες «επόμενες δόσεις» μπορεί να σηκώσει αυτή η χώρα; Μέχρι πότε θα δανείζεται και μέχρι πότε θα μπορεί να ξεπληρώνει; Πλήρες οικονομικό αδιέξοδο λοιπόν!
M Αν ο Γιώργος Παπανδρέου ήθελε μια σταθερή κυβέρνηση για τον τόπο, θα μπορούσε να κάνει μια συγκυβέρνηση. Με τις όποιες υποχωρήσεις, προκειμένου να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, με τις όποιες αλλαγές σ’ αυτό. Ώστε να μπορέσει να σωθεί η χώρα, όπως ο ίδιος λέει, αφού επιμένει στην πολιτική που ακολουθεί. Παρ’ όλα αυτά, όλο αυτό το θέατρο της Τετάρτης, οδήγησε σε διαφορετικές τελικές(;) αποφάσεις του ιδίου.
MΑφού μας έστησε για μερικές ώρες να περιμένουμε με αγωνία το διάγγελμά του, τελικά, ώδινε όρος και έτεκεν μυν! Απαράδεκτη κατάσταση, γιατί εκβίασε για άλλη μια φορά τον λαό, είπε ψέματα, παραπλάνησε τους πάντες. Χρησιμοποίησε ο ίδιος ένα τρομερό επικοινωνιακό παιχνίδι, μόνο και μόνο, το πιθανότερο, να συμμαζέψει στο πράσινο κομματικό μαντρί όσους βουλευτές θα μπορούσαν να του ξεφύγουν και να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο. Προς το παρόν, το παιχνίδι αυτό, φαίνεται πως έπιασε τόπο. Για παράδειγμα, εκείνος ο Αθανασιάδης της Κοζάνης, ξαναγύρισε στο κομματικό μαντρί, και λέει ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης!
M Προφανώς κάποιος απ’ όλους αυτούς μας δουλεύει. Ο κ. Αθανασιάδης, μπορεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, όμως δεν μας διευκρινίζει τι ακριβώς θα αλλάξει μετά από αυτό! Θα αλλάξει τίποτα στο Μεσοπρόθεσμο; Θα γίνει η παραμικρή αλλαγή όσον αφορά το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ και κυρίως της πώλησης της ΔΕΗ για την οποία καιγόταν ο εν λόγω βουλευτής Κοζάνης;
M Τελικά όμως, ήταν κίνηση που προκάλεσε τις χειρότερες εξελίξεις που θα μπορούσε να φανταστεί ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου: ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές του, άρχισαν να δηλώνουν παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα. Θα μου πείτε, τι θα πράξει ο επόμενος που θα έρθει! Όμως αυτό δηλώνει την πραγματική ανησυχία μιας κοινοβουλευτικής ομάδας, από έναν αρχηγό ο οποίος άγεται προς παραίτηση και φέρεται σε ανασχηματισμούς και σπασμωδικές κινήσεις, προκειμένου να μπορέσει να κρατηθεί.
M Ο Γιώργος Παπανδρέου εγκλωβίστηκε στα πλαίσια της πολιτικής του με όλο αυτό το περίεργο επικοινωνιακό παιχνίδι, το οποίο μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε πολιτικές περιπέτειες και όχι μόνο! Όπως λέγεται, οι δικοί του άνθρωποι, οι υπουργοί του, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, δεν γνώριζαν ότι υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο ουσιαστικά δήλωσε την παραίτησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα. Και όταν το έμαθαν βεβαίως από τα τηλεκάναλα, οργίστηκαν, εξοργίστηκαν και προσπάθησαν να τον πείσουν να παραμείνει στη θέση του και ν’ αλλάξει τακτική!
M Εδώ που τα λέμε κάτι τέτοιο μπορεί να φαίνεται λογικό όταν είσαι εγκλωβισμένος και δείχνεις ολοφάνερα τον πανικό σου όταν συναντάς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Έτσι εγκλωβισμένος, οδηγήθηκε στις δηλώσεις του περί ανασχηματισμού! Τώρα βέβαια, αν ένας κούκος φέρνει την άνοιξη, είναι άγνωστο για το τι ακριβώς θα επιφέρει η αλλαγή του υπουργού Οικονομικών. Κάτι που μπορούσε να κάνει και χωρία όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια, το προσωπικό ρεζιλίκι και τις κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις.
M Αλλά όσες κυβερνήσεις έδωσαν λευκή υπογραφή στο Μνημόνιο σε άλλες χώρες, είχαν αυτήν ακριβώς την κατάληξη: τις έφαγε η πτώση! Στην Ελλάδα, εξαιτίας της ιδιοσυγκρασίας των Ελλήνων και της χώρας, οι καταστάσεις προβλέπεται να είναι οι χειρότερες από άλλες χώρες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ