Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Κατάληψη της ΔΕΥΑΔ από το ΠΑΜΕ

Κατάληψη της ΔΕΥΑΔ από το ΠΑΜΕ
για την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης


Με κατάληψη της υπηρεσίας ΔΕΥΑ Δράμας ξεκίνησε χθες το πρωί την απεργιακή συγκέντρωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), ενώ ακολούθως πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης.
Η κατάληψη της ΔΕΥΑΔ προγραμματίστηκε προκειμένου να εκφραστεί η δυσαρέσκεια για την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή και για τις μειώσεις που υποσχέθηκε προεκλογικά, αλλά δεν εφάρμοσε μετεκλογικά.
Το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΚΕ Δράμας κ. Γιάννης Στεφανίδης σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της κατάληψης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Σήμερα κάναμε κατάληψη στη Δημοτική Επιχείρηση της ΔΕΥΑΔ· σε μια επιχείρηση, η οποία φτιάχτηκε με τα χρήματα των εργαζόμενων. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν εισπραχθεί μέσα από την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ και ουσιαστικά ένα κοινωνικό αγαθό όπως το νερό και η πρόσβασή του σ’ αυτό, έχει γίνει εμπόρευμα. Αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι ότι ανησυχούμε.
Ανησυχούμε γι’ αυτό που έρχεται, γιατί όπως είναι γνωστό, τόσο οι πολυεθνικές όσο και η Τρόικα έχουν βάλει στο μάτι τον τομέα της ύδρευσης και ασκούν πιέσεις για να ιδιωτικοποιηθεί. Θα πούμε το νερό, νεράκι τα επόμενα χρόνια μέσα απ’ αυτή την εξέλιξη, γιατί τα λιμνάζοντα κέρδη και το χρήμα που έχει η πλουτοκρατία πρέπει να επενδυθεί.
Και υπό την έννοια αυτή ένας σοβαρός τομέας επιχειρηματικής δράσης είναι ο τομέας της κάλυψης των υδρευτικών αναγκών του κόσμου.
Ανησυχούμε, γιατί φαίνεται ότι η διοίκηση του Δήμου είναι εναρμονισμένη με αυτές τις εξελίξεις. Η Δημοτική Αρχή τα εντάσσει όλα στο επίπεδο της επιχειρηματικότητας. Ουσιαστικά η Δημοτική Αρχή μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις με τον Καλλικράτη, θα κάνει μια επιχείρηση ΑΕ. Θα δημιουργηθεί δηλαδή ένας επιπρόσθετος «νταβατζής» στα δικαιώματα του κόσμου, που υποτίθεται ότι υπηρετεί.
Ανησυχούμε γιατί ενώ άλλα έλεγε προεκλογικά στον κόσμο, μετεκλογικά εφαρμόζει την ίδια τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούσε και η προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία στερεί ουσιαστικά το δικαίωμα στους εργαζόμενους να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό. Μια τετραμελής οικογένεια για ένα τρίμηνο - που γίνεται η έκδοση των τιμολογίων - χρειάζεται περίπου 70 ευρώ. Είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό, υπενθυμίζοντας ότι τα 4/5 της τιμολογιακής πολιτικής έχουν να κάνουν με φόρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ