Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ιλαροτραγωδίας το εγκώμιον!

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία. Παραδίδει την κυβέρνηση στα στελέχη του Βενιζέλου, ρίχνοντάς του τελικά και το μπαλάκι και την καυτή πατάτα! Αφού ήθελες να το παίξεις αντίδραση, ορίστε τώρα να βγάλεις τα φίδια από την τρύπα! Και ο Βενιζέλος δέχτηκε και το μπαλάκι και την καυτή πατάτα και να βγάλει τα φίδια από την τρύπα!

M Και δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μαζί με τον Πάγκαλο (αυτό θα πει πληθωρικότητα στην κυβέρνηση), και υπουργός Οικονομικών και τα στελέχη του σε καίριες θέσεις στα διάφορα υπουργεία. Λέτε αν ο Φλωρίδης και ο Νασιώκας δεν βιαζόντουσαν να δηλώσουν παραίτηση, να ήταν σήμερα στο νέο κυβερνητικό σχήμα; Πολύ πιθανόν…
M Αλλά έχω μια απορία. Η κυβέρνηση, προφανώς, θα πάρει αύριο ή μεθαύριο την ψήφο εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτούνται 151 ψήφοι. Όμως το θέμα δεν βρίσκεται εκεί. Η απουσία των Φλωρίδη – Νασιώκα από τη Βουλή κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου διευκολύνει προφανώς τα πράγματα για το κυβερνών κόμμα, καθώς οι αντικαταστάτες τους δεν προβλέπεται να … ανεξαρτητοποιηθούν ή να επαναστατήσουν και άλλα τέτοια! Η αντίδραση του Κοζανίτη βουλευτή έχει ήδη καμφθεί και μάλλον δεν φαίνεται να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις. Αν και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται τελικά!
M Όλο αυτό το θέατρο  που έπαιξε ο Γιώργος Παπανδρέου, έφτασε τελικά στο σημείο να δουλέψει υπέρ του, προς το παρόν, καθώς λειτούργησε κατευναστικά εντός του κόμματος και κατέστειλε μάλλον εύκολα και γρήγορα τις όποιες εσωκομματικές αντιδράσεις. Δημιούργησε μια κυβέρνηση εσωκομματικής εκτόνωσης και ελπίζει ότι έτσι θα μπορέσει να προχωρήσει με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, το οποίο επιτακτικά πλέον ζητά η Τρόικα!
M Συνεπώς, ποιος ενδιαφέρεται για την αντιπολίτευση, για τη δήθεν αγωνία του Παπανδρέου για συγκυβέρνηση ή για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και άλλα ευτράπελα; Ποιος ενδιαφέρεται για εκείνους τους «Αγανακτισμένους» πολίτες που μαζεύονται κατά χιλιάδες καθημερινά στις πλατείας όλης της χώρας;
M Αυτό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα. Όλοι νομίζουν ότι είναι εθνοσωτήρες κι ας τα κάνουν θάλασσα και μετά θαλασσοπνίγονται στις φουρτούνες!
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ