Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η Δράμα σταθερά πίσω…

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ από σχετικό δελτίο Τύπο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: «Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του τμήματος Αρδανίου – Μάνδρας του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού».

M Αναλυτικότερα, αναφέρει το δελτίο Τύπου: [Το συγκεκριμένο έργο (Αρδανίου – Μάνδρας) είναι μήκους 37,5 χλμ και η συγκεκριμένη εργολαβία περιλαμβάνει: Την κατασκευή δυο οδικών παρακάμψεων οικισμών: Παράκαμψη Προβατώνα, μήκους 3,90 χλμ. και Παράκαμψη Κορνοφωλιάς, μήκους 3,8 χλμ. περίπου. Την κατασκευή δέκα ανισόπεδων κόμβων (Πέπλου, Θυμαριάς, Προβατώνα, Φυλακτού, Λύρας – Λαγυνών, Δαδιάς, Κορνοφωλιάς, Νότειος Σουφλίου, Βόρειος Σουφλίου, Μάνδρας) με την κατάργηση των υφιστάμενων. Ο χρονικός ορίζοντας περαίωσης του έργου είναι 36 μήνες.]
M Άλλος ένας κάθετος άξονας στην Εγνατία, που αυτή τη φορά θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη. Και η Δράμα περιμένει χρόνια και χρόνια και έχει δεχτεί κατά καιρούς και τις επισκέψεις κυβερνητικών παραγόντων, υπουργούν και παραϋπουργών και δεν συμμαζεύεται, για να μην γίνει στο τέλος τίποτα. Ειδικά εκείνος ο κ. Μαγκριώτης που τόσο πολύ είχε αγαπήσει κάποτε τη Δράμα και μας είχε υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια, και ήρθε και δυο και τρεις φορές και προκάλεσε και ολόκληρες συσκέψεις, με χάρτες επί χαρτών και δεν συμμαζεύεται…
M Κι ακόμα περιμένουμε! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω… Εδώ δεν μπορούν να τελειώσουν τις φυλακές Νικηφόρου. Εδώ περιμένουμε ν’ αρχίσει εκείνος ο ανισόπεδος κόμβος στη διάβαση του τρένου στο ύψος της ΝΕΟΓΑΛ, περιμένουμε μπας και κάποτε γίνει ο δρόμος προς τη Θεσσαλονίκης, και τολμάμε να ζητάμε κάθετη σύνδεση με την Εγνατία Οδό, τολμάμε να ζητάμε κλειστό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας Δράμας – Καβάλας, τολμάμε και ζητάμε και τη σύνδεση με τον εκείνο τον διευρωπαϊκό δρόμο Ε-61 ή όπως αλλιώς λέγετε και δεν μπορούμε να τελειώσουμε έναν νότιο περιφερειακό στην πόλη της Δράμας!
M Στην ξεφτίλα δηλαδή και του πεταματού, κι ας μας λένε ότι δήθεν αγωνίζονται και παλεύουν για μας! Τρίχες δηλαδή, γιατί αν ήθελαν θα είχαν κάνει μέχρι σήμερα τουλάχιστον κάτι απ’ όλα αυτά! Απλά δεν θέλουν και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί! Που ίσως είναι τόσο προφανές, που είναι μπροστά στα μάτια μας, αλλά εμείς μάλλον δεν θέλουμε να δούμε πέρα από τη μύτη μας!
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ