Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Πάγκαλος … ή τανκς!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχει ζηλέψει άλλους παλαιότερους απ’ αυτόν, για τις μεγάλες κουβέντες που έχουν πει! Και προσπαθεί κι αυτός να πει τις δικές του για να μείνει στην Ιστορία! Αλλά προφανώς δεν έχει καταλάβει ότι θα μείνει στην Ιστορία ως ο πλέον παχύδερμος πολιτικός. Όχι για την σωματική του πληθωρικότητα, αλλά για την πολιτικό πληθωρισμό που τον διακατέχει!

M Θεόδωρος Πάγκαλος! Ένας Έλληνας πολιτικός, του οποίου η μισή καρδιά κάποτε στην Κίνα βρισκόταν! Με ένα βαρύ οικογενειακό πολιτικό παρελθόν, αυτό του παππού του, ο οποίος στις 25 Ιουνίου 1925 κήρυξε τη δική του δικτατορία με πρόσχημα την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
M Σήμερα ο εγγονός, προσπαθεί να μας πείσει ότι, αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο κινδυνεύει και πάλι η δημοκρατία στη χώρα. Ξεχνώντας βέβαια να μας πει, ότι, η δημοκρατία έχει ήδη καταληφθεί από την Τρόικα, η οποία κυβερνάει αποκλειστικά τη χώρα με πυγμή και σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Το είχε πει άλλωστε και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι η εθνική κυριαρχία της χώρας έχει καταλυθεί!
M Πήγε λοιπόν ο Θεόδωρος Πάγκαλος και μίλησε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo και είπε: «Εάν δεν έχουμε πάρει μέχρι τις 12 Ιουλίου τα χρήματα τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρομερό σενάριο. Η επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα οι τράπεζες θα κατακλυσθούν από τρομαγμένο πλήθος που θα θέλει να αποσύρει τα χρήματά του. Ο στρατός θα πρέπει να προστατεύσει με τανκς τις τράπεζες επειδή δεν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, τα καταστήματα θα αδειάσουν και μερικοί άνθρωποι θα πηδήξουν από τα παράθυρα» λέει ο Θ. Πάγκαλος και προσθέτει ότι αυτό θα ήταν καταστροφή για την οικονομία όλης της Ευρώπης!
M Η παλιά δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη, «Καραμανλής ή τανκς», είχε πιάσει τόπο εκείνα τα χρόνια! Ο κόσμος είχε μπουχτίσει από τα τανκς της δικτατορίας τότε! Σήμερα, άραγε, η απειλή των τανκς θα παραχωρήσει τη θέση της στο Μεσοπρόθεσμο;
 Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ