Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 28ης ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 28ης ΙΟΥΝΙΟΥ
Όχι στα μέτρα κοινωνικής εξαθλίωσης – Όχι στη λιτότητα
Λιγοστός ο κόσμος, μετρημένος στα δάχτυλα των χεριών!!!


ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιουνίου, ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέτρων και του νέου Μνημονίου κυβέρνησης και Τρόικας, πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Δράμας απεργιακή συγκέντρωση.
Για άλλη μια φορά, η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το Εργατικό Κέντρο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια αποτυχία. Λιγότερος από κάθε άλλη φορά ο κόσμος, χωρίς παλμό, χωρίς ουσία και με πλήρη αδιαφορία. Μια υποτονική συγκέντρωση.

Συμβολική κατάληψη σήμερα στην Αντιπεριφέρεια Δράμας
Στο μεταξύ, νέο ραντεβού έχει δώσει το Εργατικό Κέντρο Δράμας για σήμερα το πρωί στις 10.00 στην πλατεία Ελευθερίας. Από όπου, στη συνέχεια, θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την αντιπεριφέρεια Δράμας (Διοικητήριο, πρώην Νομαρχία), όπου θα γίνει συμβολική  κατάληψη στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Δράμας.
Στη συνέχεια, το Εργατικό Κέντρο καλεί όλο τον κόσμο να συμμετάσχει απόψε στις 8 το βράδυ, στη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων Πολιτών» στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης.
Κεντρικό σύνθημα των συνδικάτων και των εργαζομένων είναι:
Η απόκρουση – ακύρωση των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος – μνημόνιο 1 και 2.  Η απόρριψη της λιτότητας, της φτώχειας και της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων.
Η ανάσχεση και ανατροπή του κλίματος των απολύσεων και διόγκωσης της ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Η επιβολή του απόλυτου σεβασμού και της εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Εργατικής Νομοθεσίας και των Εργασιακών δικαιωμάτων.
Η απόκρουση του ξεπουλήματος και της εκποίησης των Δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας και δημόσιου συμφέροντος

Ψήφισμα
Σήμερα Τρίτη 28 Ιούνη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, είμαστε ξανά στους δρόμους του αγώνα και των κινητοποιήσεων γιατί το νέο μνημόνιο και τα νέα κυβερνητικά μέτρα που το συνοδεύουν συνεχίζουν την ίδια ταξική, άδικη, σκληρή και αδιέξοδη οικονομική πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους.
Τα δεσμά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικά και εξοντωτικά, για εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους αλλά και για την ίδια την οικονομία και την προοπτική της χώρας.
Με το νέο πακέτο μέτρων πραγματοποιείται μια ανάλγητη και ανελέητη φοροεπιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η πιο βάρβαρη αναδιανομή εισοδημάτων, η πιο ακραία ανατροπή κοινωνικών δικαιωμάτων, χωρίς να εξαλείφεται κανένας απ' του παράγοντες του χρέους και των ελλειμμάτων.
Οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε νέες ακόμα πιο σκληρές άδικες περικοπές των οικονομικών, εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων ενώ οι προνομιούχες και οικονομικά ισχυρές κοινωνικές ομάδες, συνεχίζουν ανενόχλητες το πάρτυ κερδοσκοπίας και όντας στο απυρόβλητο ελέγχου, διευρύνουν τα κέρδη, τα προνόμια και την εξαγωγή του πλούτου τους.
Πακέτο με το μεσοπρόθεσμο που συζητείται αυτή τη στιγμή στη Βουλή, προωθείται η εκποίηση των Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας οι οποίες στη σημερινή συγκυρία μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της χώρας και οι οποίες παραδίδονται ως λεία στους τοκογλύφους δανειστές έναντι του νέου πακέτου στήριξης.
Οι πλέον παραγωγικές και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις του δημοσίου ξεπουλιούνται όσο-όσο και άρον-άρον για να ικανοποιηθεί το αιμοδιψές τέρας των «αγορών» για να βρεθεί η χώρα «γυμνή» από αναπτυξιακά εργαλεία και μέσα παρέμβασης, σ' ένα τοπίο ανεξέλεγκτης δράσης ιδιωτικών μονοπωλίων!
Η ελληνική οικονομία και κοινωνία θα πληρώσει ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ αυτή την εγκληματική επιλογή η οποία ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ το πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων ενώ ταυτόχρονα υποθηκεύει το μέλλον και τη προοπτική της χώρας.
Η ήδη τεράστια ΑΝΕΡΓΙΑ, θα εκτοξευθεί στα ύψη με τις απολύσεις και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, πολύ περισσότερο σήμερα που δεν λαμβάνεται ΚΑΝΕΝΑ απολύτως αναπτυξιακό και επενδυτικό μέτρο, τόσο στο Δημόσιο όσο και τον Ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα η χώρα να βυθίζεται ολοένα σε μεγαλύτερη ύφεση και κρίση.
Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την ασκούμενη Κυβερνητική πολιτική, καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα την εκβιαστική και κερδοσκοπική Ευρωπαϊκή-Τροϊκανή Νεοφιλελεύθερη εμμονή!
Απόκρουση και απόρριψη όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου πακέτου μέτρων.
Ενίσχυση των μισθών και των συντάξεων και κυρίως των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων με άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
Άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και των Εργοδοτικών αυθαιρεσιών, διεύρυνση και αύξηση των κοινωνικών παροχών.
Ισχυροποίηση και όχι αποδυνάμωση των ΣΣΕ, των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Υποχρεωτικότητα και γενίκευση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάλυψη ΟΛΩΝ των εργαζόμενων από ΣΣΕ
Κατάργηση και όχι ελαστικοποίηση της υπερ-εργασίας, της εκ περιτροπής και της διευθέτησης της εργασίας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ μικρότερο απ' αυτό της ΕΓΣΣΕ καμιά ατομική σύμβαση και κανένας ατομικός μισθός δεν επιτρέπετε και δεν πρέπει να εφαρμοσθεί.
Ενίσχυση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, αυστηρή πάταξη της εισφοροκλοπής, εισφοροδιαφυγής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, κατάσχεση περιουσιών των παραβατών.
Επιτέλους να πληρώσουν οι φοροκλέπτες. Οι έχοντες και κατέχοντες, όλοι αυτοί που «ταΐζουν» τις τραπεζικές θυρίδες και τις τράπεζες του εξωτερικού με αδήλωτα, αφορολόγητα και «μαύρα» χρήματα της ελληνικής οικονομίας.
Διατήρηση και ισχυροποίηση των επιχειρήσεων και οργανισμών του δημοσίου η οποία είναι η ελάχιστη αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και προοπτική της χώρας.
ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΟ ΜΑΣ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, ΔΡΑΣΗ
για να κτίσουμε ΜΕΤΩΠΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΙΕΣ!
Εξουσιοδοτούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να επιδώσει το παρόν ψήφισμα στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς.
Θ.Πολ.