Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ωμή επέμβαση και στημένο παιχνίδι!!!

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ είναι τόσο καλά στημένο, που μόλις πάει να πέσει, θα βρεθούν αρκετοί να το πιάσουν από κάτω. Διαφορετικά, απειλεί να πλακώσει τους πάντες! Και όταν λέμε τους πάντες, εννοούμε τους πάντες! Είναι τόσο καλά στημένο όμως, που μόνο τον ξεσηκωμό του κόσμου φοβούνται. Γιατί αν ο κόσμος γκρεμίσει το σκηνικό, τότε θα γκρεμιστούν μαζί και οι σκηνοθέτες και οι κακόγουστοι ηθοποιοί και τα ανδρείκελά τους!

Η Ελλάδα παίζει … πρώτο τραπέζι πίστα σε όλο τον πλανήτη. Από την κατάρρευσή της εξαρτώνται πολλοί. Πολλοί δανειστές, πολλοί επενδυτές, πολλοί που στοιχηματίζουν στην πτώχευσή της για να κερδίσουν, η ίδια η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι ας μας κρύβουν κι άλλα πολλά που δεν τα λένε, αλλά αφήνουν να εννοηθούν. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, τρέχουν και στηρίζουν την Ελλάδα με δέκα χέρια, και προσπαθούν να την στηρίξουν, γιατί είναι το κέντρο του παιχνιδιού αλλά και για πολλούς άλλους λόγους. Λόγους για τους οποίους ίσως δεν πρόκειται ποτέ να μάθουμε.
Μπορεί λοιπόν όλοι αυτοί οι Τροϊκανοί, οι ΗΠΑ, το ΔΝΤ και η ηγεσία της Ευρώπης, να προσπαθούν να επιβάλουν διάφορες πολιτικές πρακτικές προς την Ελλάδα, όμως γνωρίζουν καλά ότι είναι υποχρεωμένοι να τη στηρίξουν οικονομικά, για όσο κρατήσει όλο αυτό το παιχνίδι του παραλόγου. Αλλά και μέχρι η Ελλάδα να … βαδίσει στο δρόμο που της άνοιξαν, στο δρόμο του πλήρους ελέγχου της χώρας!
Αυτό που φόβισε τους δανειστές μας, δεν ήταν το παιχνίδι του Παπανδρέου με τη Νέα Δημοκρατία και ο κατευνασμός στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ! Αυτό που τρόμαξε ήταν οι πλατείες, η σχεδόν εξέγερση και έτρεξαν να μας πληροφορήσουν ότι όχι μόνο θα μας δώσουν ατάκα κι επιτόπου την πολυπόθητη 5η δόση, αλλά και νέο δάνειο μερικών δισεκατομμυρίων ευρώ! Οι όροι φυσικά παραμένουν: σκληροί, αδυσώπητοι, ανάλγητοι και ίσως μη εφαρμόσιμοι! Όλα στο σφυρί! Δημόσιοι οργανισμοί, ΔΕΚΟ, δημόσια γη, λιμάνια και ποιος ξέρει τι άλλο!
Αλλά έπρεπε να ορίσουν τα σύνορα, έπρεπε να σηματοδοτήσουν τα όρια όπως κάνει ο λύκος γύρω από τον ζωτικό του χώρο. Μέχρι εδώ μπορείτε να πάτε. Γι’ αυτό πήραν τον Σαμαρά και προσπάθησαν να τον σύρουν να συμπράξει σε μια συγκυβέρνηση. Γι’ αυτό έβαλαν πριν απ’ αυτό λυτούς και δεμένους να πουν ότι η χώρα επιστρέφει στη δραχμή και ότι αύριο το πρωί βουλιάζουμε. Έχουν ανδρείκελα παντού! Όπως εκείνη η Δαμανάκη, για την οποία όμως δεν επενέβη τελικά ο εισαγγελέας, όπως έκανε σ’ εκείνον τον φαναρτζή – λαμαρινά που έστειλε ένα email και είπε ότι η χώρα πρόκειται να χρεοκοπήσει!
Και ακριβώς εκεί ξεκίνησαν και οι «Αγανακτισμένοι» να μαζεύονται στις πλατείες. Και κλονίστηκαν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου τον έπιασε ο πανικός! Κι άρχισε να παίζει αυτή την απίστευτη ιλαροτραγωδία, παίζοντας κυριολεκτικά με την αγωνία ενός ολόκληρου λαού! Οι «Αγανακτισμένοι» κλόνισαν κυβέρνηση και Τρόικα, οι «Αγανακτισμένοι» ταρακούνησαν το στημένο σκηνικό! Γι’ αυτό έτρεξαν να κατεβάσουν μετά από τόσες μέρες το παρακράτος! Έσπευσαν να κατεβάσουν όσους τραμπούκους είχαν στη διάθεσή τους. Από κουκουλοφόρους, δωσίλογους, ροπαλοφόρους, ρίπτες μολότοφ μέχρι και κάτι οργανωμένους ακροδεξιούς ναζίδες  που περίμεναν στη γωνία! Τους έριξαν όλους στη μάχη! Ό,τι γίνει κι ό,τι βγει! Αρκεί να καμφθούν, να αποσυρθούν οι «Αγανακτισμένοι», να πάει στο σπίτι του ο κόσμος! Έβαλαν κι εκείνους τους τοίχους από σίδερο και πλέξιγκλας, δήθεν να προστατεύσουν τη Βουλή! Αλλά η Βουλή δεν είχε ανάγκη προστασίας από τους «Αγανακτισμένους», παρά μόνο από το ίδιο το παρακράτος και τα προβοκατόρικα τσιράκια του.
Και όταν είδαν ότι κινδύνευαν να βουλιάξουν όλοι μαζί και ότι δεν θα περνούσε το Μεσοπρόθεσμο, δεν θα περνούσαν δηλαδή οι εντολές δανειστών και Τρόικας, έριξαν το τελευταίο τους χαρτί! Ή πάμε για συγκυβέρνηση και ψηφίζουμε το Μεσοπρόθεσμο ή βουλιάζουμε! Οι εντολές ξεκάθαρες. Ή κάνεις τα πάντα να κατευνάσεις τους βουλευτές σου και τον κόσμο και να το περάσεις από τη Βουλή (και σ’ αυτήν ακριβώς τη διαδικασία βρισκόμαστε τώρα), είτε απειλείς με εκλογές και πολιτική αστάθεια!
Και ακριβώς εκεί έπαιξε το παράλογο θεατρικό παιχνίδι! Μέχρι και συνταγματική εκτροπή κόντεψε να περάσουν κάτω από τη μύτη μας! Με το να σχηματίσουν μια συγκυβέρνηση χωρίς λαϊκή εντολή και να βάλουν τη χώρα σε πολύμηνη αποσταθεροποίηση, άγνωστο πού θα οδηγούσε!
Το έργο δεν τέλειωσε ακόμα! Το Μεσοπρόθεσμο δεν έχει ψηφιστεί ακόμα. Αλλά μόλις γίνει αυτό, θα φανεί πόσο ψεύτες και υποκριτές και κακοί ηθοποιοί είναι όλοι αυτοί!
Θανάσης Πολυμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ