Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Κάντε τα ψώνια σας έστω και με βερεσέ στην Τουρκία...

Τετράδιο με βερεσέδια για τους Έλληνες στο Σεφέρχισάρ
Το Σεφερχισάρ άνοιξε την αγκαλιά του στους Έλληνες που έρχονται ταξίδι από τη Σάμο. Για τους τουρίστες που δεν έχουν χρήματα θα ανοίξουν και τα τεφτέρια.

ΣΕΦΕΡΧΙΣΑΡ-Στα πλαίσια του δρομολογίου που άρχισε με φεριμπότ ανάμεσα στο Σεφερχισάρ της Σμύρνης και στο νησί Σάμος της Ελλάδας, ήρθε και η πρώτη ομάδα.
Η ομάδα των 100 Ελλήνων που ήρθαν από τη Σάμο έγιναν δεκτοί από τον δήμαρχο Τουντς Σογιέρ, την γυναίκα του Νεπτούν Σογιέρ και από πολίτες. Ακολούθως σε δεξίωση που δόθηκε στην μαρίνα Τέος, η ομάδα γλέντησε με ζουρνάδες και νταούλια.
ΤΕΦΤΕΡΙΑ ΜΕ ΒΕΡΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ο δήμαρχος Τουντζ Σογιέρ ανέφερε πως μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες πέτυχε να γίνει το Σίγατζικ πύλη εισόδου και είπε τα εξής : ¨Να λοιπόν 100 φίλοι μας Έλληνες είναι εδώ. Τους καλέσαμε εδώ. Τους είπαμε πάρετε λίγα τρόφιμα και ένα μπουκάλι από το ποτό σας να κάνουμε όλοι μαζί πικνίκ. Και εμείς ετοιμάσαμε τα φαγητά και τα ποτά μας. Θα κάνουμε ένα από τα σημαντικά βήματα για την ελληνοτουρκική φιλία. Η έναρξη των δρομολογίων ανάμεσα σε Σάμο και Σίγατζικ είναι κάτι που θα κινητοποιήσει και τους επαγγελματίες μας. Οι Έλληνες φίλοι μας θα έρχονται εδώ τα Σαββατοκύριακα θα κάνουν τα ψώνια τους και θα τρώνε. Θα ξαναζωντανέψουμε εδώ αυτό που οι Έλληνες δεν ξέρουν καθόλου, κι εμείς το θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια, τα τεφτέρια με τα βερεσέ. Πλέον όλοι οι επαγγελματίες έχουν τεφτέρια με βερεσέ. Εμείς αρχίζουμε να λέμε στους Έλληνες ¨Ακόμα και αν δεν έχετε χρήματα ελάτε να ψωνίσετε και πληρώστε τα την άλλη φορά που θα έρθετε¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ