Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ»

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
 «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ» 
Θ. Μαργαρίτης: «Δεν συνταξιοδοτήθηκα πολιτικά. Σε καμιά περίπτωση δεν συνδέομαι με καρέκλες και αξιώματα» 
Ο Θωμάς Μαργαρίτης παραμένει επικεφαλής και διεκδικεί εκ νέου την υποψηφιότητα του δημάρχου Δράμας
Ενεργοποίηση του Σωματείου, εγγραφή νέων μελών και διαδικασία εκλογής επικεφαλής

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ εξελίξεις σημειώθηκαν στα εσωτερικά της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα», μετά από τη συνεδρίαση της την Κυριακή. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της «Νέας Εποχής – Νέας Δράμας» συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής 3 Απριλίου στη μικρή αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, προκειμένου να συζητήσουν τα νέα οργανωτική δομή που θα έχει η παράταξη, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις νέες εξελίξεις που έρχονται να προστεθούν και να μπορέσει να διεκδικήσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2014 εκ νέου τον Δήμο Δράμας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τα 61 από τα 117 μέλη και συζητήθηκαν θέματα οργανωτικά κυρίως αλλά και το ζήτημα της εκλογής νέου επικεφαλής, καθώς την προηγούμενη φορά, ο νυν επικεφαλής κ. Θωμάς Μαργαρίτης, είχε εκφράσει την επιθυμία να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος.
Εδώ και μερικές ημέρες όμως, ο κ. Μαργαρίτης εξέφρασε νέα θέση επί του θέματος αυτού, δηλώνοντας ότι θα είναι παρών στις εξελίξεις και ότι επί της ουσίας παραμένει επικεφαλής και θα διεκδικήσει εκ νέου την υποψηφιότητά του για το Δήμο της Δράμας.

«Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος»
Λίγα λεπτά πριν κλείσουν οι πόρτες της μικρής αίθουσας του Δημοτικού Ωδείου και αρχίσει η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσίαση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σημείωσε: «Σήμερα πραγματοποιείται η συνάντηση της παράταξής μας, η δεύτερη η οποία γίνεται μετά τις εκλογές. Πέρασε ικανός χρόνος για να αξιολογήσουμε τα πράγματα και να κάνουμε ένα καινούριο ξεκίνημα. Πάνω σ’ αυτό θα υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις από εμένα για το πώς φαντάζομαι την οργανωτική δομή η οποία θα γίνει. Ήδη η παράταξη έχει αποκτήσει γραφεία, θα στελεχωθούν και σιγά-σιγά θα κάνουμε ένα άνοιγμα προς την κοινωνία».
Σε ερώτηση, για το πώς ακριβώς εννοείται η νέα οργανωτική δομή, ο κ. Μαργαρίτης είπε ότι, «Οργανωτική δομή σημαίνει ότι θα ενεργοποιήσουμε το καταστατικό δια της εγγραφής νέων μελών για να μπορέσει να ανοίξει στην κοινωνία».
Σε ερώτηση ότι στην προηγούμενη συγκέντρωση είχε ανακοινώνει ότι θα παρέμενε επικεφαλής και δεν θα διεκδικούσε στις επόμενες εκλογές τον Δήμο, απάντησε: «Δηλώνω ότι είμαι παρών. Δεν συνταξιοδοτήθηκα πολιτικά. Σε καμιά περίπτωση δεν συνδέομαι με καρέκλες και αξιώματα, ωστόσο όμως πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε».
Σε επόμενη ερώτηση για να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς εννοεί με τη λέξη «παρών», ο κ. Μαργαρίτης είπε: «Είμαι ο επικεφαλής της παράταξης. Αυτό το οποίο προέχει αυτή τη στιγμή, είναι να οργανωθούμε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε, να κατεβούμε με αξιώσεις στις επόμενες εκλογές».
Στις επίμονες ερωτήσεις για το αν τελικά θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές ο κ. Μαργαρίτης απάντησε χαρακτηριστικά: «Ξεκαθαρίζω ότι μετά την οργανωτική δομή που πρέπει να γίνει, θα είμαι υποψήφιος την επόμενη φορά».

Προς εκλογικές διαδικασίες
Αυτό που φάνηκε τελικά από την όλη διαδικασία και συζήτηση που ακολουθήθηκε στη συνέλευση της παράταξης, ήταν ο ότι ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης επεδίωξε να εκλεγεί εκ νέου επικεφαλής της «Νέας Εποχής – Νέας Δράμας» δια βοής. Κάτι όμως που τελικά δεν έγινε δεκτό.
Μετά από μια έντονη συνεδρίαση για γερά νεύρα, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το Σωματείο με την εγγραφή νέων μελών μέχρι τις 31 Μαΐου.
Συγκεκριμένα, σε χθεσινές του δηλώσεις προς τον «Πρωινό Τύπο», ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης, είπε σχετικά με τις τελικές αποφάσεις που πάρθηκαν από τη συνέλευση.
- Να ενεργοποιηθεί το Σωματείο «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα», το οποίο μέχρι σήμερα παρέμενε απενεργοποιημένο.
- Να ανοίξει το βιβλίο μελών και προβούν σε εγγραφές νέων μελών με εισφορά 10 ευρώ, και μηνιαία εισφορά 2 ευρώ.
- Ανατέθηκε σε επταμελή Συντονιστική Επιτροπή, να κάνει όλες τις ενέργειες ώστε να υπάρχει αρμονία κινήσεων και συντονισμού. Τα μέλη της Επιτροπής είναι: Χαραλαμπίδης Ανδρέας, Χατζηβασιλείου Μιχάλης, Κωφίδης Περικλής, Κισσούδης Δημήτριος, Τσαπέκου Θεοδώρα, Μαζαράκης Χρήστος, Καμπάνταης Κων/νος.
- Σήμερα θα γίνει συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής στα νέα γραφεία της παράταξης επί της γωνίας Σκρά και Βεργίνας (στα πρώην γραφεία του πολιτευτή κ. Ανδριόπουλου Δημοσθένη) ώστε να καθοριστεί η ημέρα εγγραφής των νέων μελών. Η διαδικασία εγγραφής των  μελών θα κρατήσει μέχρι 31 Μαΐου 2011.
- Στη συνέχεια, θα υπάρξει συνεδρίαση της ολομέλειας της παράταξης στις αρχές Ιουνίου για να αποφασίσει για τα περαιτέρω, όπως: διαδικασίες ανάδειξης επικεφαλής, αν θα γίνει αλλαγή της ονομασίας ή όχι του Σωματείου «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα», ακόμα και αλλαγή καταστατικού.
Προς το παρόν, μοναδικός υποψήφιος παραμένει ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης, ενώ μέχρι το τέλος των διαδικασιών, θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα όποιο από τα μέλη της παράταξης το επιθυμεί ώστε να τεθεί επικεφαλής της παράταξης.
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ