Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Το μεγάλο παζάρι για το πασχαλινό αμνοερίφιο στη Δράμα

Σήμερα γίνεται στη Δράμα, το μεγαλύτερο παζάρι σε όλη τη χώρα, όπου κτηνοτρόφοι και έμποροι διαβουλεύονται για την τιμή του φετινού αμνοερίφιου!!! Σε λίγη ώρα θα ξέρουμε την τελική τιμή!

Το μεγάλο παζάρι γίνεται πολλά χρόνια τώρα, την τελευταία Πέμπτη πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, στο χώρο μπροστά από το ΚΤΕΛ Δράμας. Είναι από τα μεγαλύτερα παζάρια στη Βόρεια Ελλάδα και σε ολόκληρη τη χώρα. Από εδώ διαμορφώνεται η τελική τιμή που θα πάρει ο παραγωγός και θα πουλήσει στον έμπορο.
Πριν από λίγη ώρα, μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δράμας Παναγιώτη Λειβαδίτη, και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η τιμή του αμνοερίφιου αναμένεται να κλείσει στα 7 - 7,50 ευρώ το κιλό, περίπου στις ίδιες με πέρυσι τιμές δηλαδή. Από εκεί και πέρα, η τελική τιμή για τον καταναλωτή θα εξαρτηθεί από τον έμπορο και τον κρεοπώλη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Λειβαδίτη πάντως, η τελική τιμή στον καταναλωτή αναμένεται να φτάσει μέχρι τα 12 ευρώ!!! Στόχος πάντως των κτηνοτρόφων για φέτος, είναι να φτάσει το αρνί στην ίδια τιμή με το κατσίκι!
Σε λίγη ώρα, μετά τις 3.30-4 το απόγευμα θα έχει διαμορφωθεί η τελική τιμή.
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ