Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ Ο Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ Ο Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
Η ΔΗ.ΣΥ. ενδιαφέρεται να συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας σε επίπεδο προγράμματος
Σύντομα θα ανακοινωθούν ονόματα στελεχών στη Δράμα


ΤΡΙΗΜΕΡΗ περιοδεία πραγματοποιεί ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης, υπεύθυνος για οργανωτικά θέματα της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη. Περιοδεία η οποία γίνεται ενόψει του 2ου Προσυνεδρίου που γίνεται την Κυριακή 3 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Ο Βουλευτής συνοδεύεται και από το συντονιστή της Περιφερειακής Οργάνωσης του κινήματος, κ. Θ. Κούβελο.
Συγκεκριμένα, στη Δράμα βρέθηκε χθες το μεσημέρι, όπου ξεκίνησε το πρόγραμμά του με συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το δήμαρχο Δράμας κ. Χαρακίδη. Στη συνέχεια είναι συνάντηση με τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας στη Δράμα και στη συνέχεια επρόκειτο να αναχωρήσει για την Καβάλα.
Παρόν στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου ο κ. Στέφανος Γεωργιάδης, γραμματέας του Επιμελητηρίου Δράμας και μέλος του κόμματος. Κατά την υποδοχή του κ. Αυγενάκη πάντως, παρούσα ήταν και η πρώην δημοτική σύμβουλος του Δήμου Δράμας κ. Ζωή Καρυοφιλλίδου ενώ κάποια στιγμή την εμφάνισή του έκανε και ο κ. Χρήστος Βασιλειάδης, πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας και πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Δράμας.

«Οργανώνουμε τη Μακεδονία»
Στις πρώτες δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι πρόκειται για μια τριήμερη περιοδεία, κατά την οποία: «… θέλουμε να οργανώσουμε τη Μακεδονία… συμμαχικά πλέον. Για να μπει σε ένα οργανωτικό ρυθμό για να λειτουργήσει πλέον η ΔΗ.ΣΥ. σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας.
Είναι ένα τριήμερο γεμάτο και ουσιαστικό, που θα μας δώσει τη δυνατότητα, τόσο να συναντηθούμε μέσω εσάς με τους εκατοντάδες πολίτες του Βορρά, αλλά και μέσω των φίλων και στελεχών να προχωρήσουμε στις απαραίτητες δομές, στις πρώτες ομάδες πρωτοβουλίας. Ο σχεδιασμός μας είναι, μέχρι το Πάσχα να έχουμε οργανώσει σε κάθε νομό σε όλη την επικράτεια τα γραφεία μας».

Η οικονομική κατάσταση της χώρας
Αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ο κ. Αυγενάκης μίλησε για την ιδιωτική πρωτοβουλία, για την οποία ζήτησε να της δοθεί η πρωτοβουλία για να βγει η χώρα από το μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο. Επιτέθηκε κυρίως στο ΠΑΣΟΚ για την κατάντια της χώρας, και σημείωσε ότι «το πάρτι με τις επιδοτήσεις» στον αγροτικό κυρίως τομέα, «έχει τελειώσει». Ζήτησε την άμεση ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την οποία χαρακτήρισε «αιμοδότη του τόπου μας» και επεσήμανε ότι θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει το «σπάταλο κράτος», να υπάρξει «ουσιαστική μείωση του δημόσιου τομέα» και να δοθεί μέγιστη προτεραιότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες.
«Κράτησα σημειώσεις για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας σήμερα. Όταν τα σημείωνα, έλεγα μέσα μου, αλήθεια, όλα αυτά είναι χρήσιμα να τα λέει κανείς; Είναι χρήσιμα να τα μεταφέρει; Ή πόσο χρήσιμα είναι να τα συζητούμε; Κατά την άποψή μου και ειδικά για τους νέους πολιτικούς, τους πολιτικούς της νέας γενιάς, μας είναι απολύτως απαραίτητα για να γνωρίζουμε και να λέμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.
Σε κάποιο σημείο της συνέντευξή τους τόνισε σχετικά με την πολιτική των παρελθόντων ετών:
«Μετά λύπης διαπίστωσα ότι, τα αποτελέσματα της πολιτικής των τελευταίων 30 ετών της Ελλάδας, μας έχουν οδηγήσει στην 86η θέση της παγκόσμιας κατάταξης χωρών αναφορικά με το βαθμό επιχειρηματικότητας και οικονομικής ελευθερίας. Στην 109η θέση σε ό,τι αφορά την ευχέρεια της επιχειρηματικής δράσης. Στην 86η θέση στο δίκτυο της διεθνούς διαφάνειας. Και τέλος στην 154η θέση στη διεθνή κατάσταση της Παγκόσμιας Τράπεζας που αφορά την προστασία των επενδύσεων.
Όλα αυτά τα στοιχεία δεν μας αφήνουν αδιάφορους. Και δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο προσυνέδριο που πραγματοποιήσαμε ως Δημοκρατική Συμμαχία είχε ως κύριο θέμα της οικονομίας και τις προτάσεις μας ως ένα καθαρά κεντρώο, φιλελεύθερο, πολιτικό νέο κίνημα, το πλέον καθαρό κεντροδεξιό πολιτικό κόμμα στη χώρα μας, να καταθέσουμε προτάσεις φιλελεύθερες, ξεκάθαρες, ρεαλιστικές αλλά κυρίως εφαρμόσιμες».
Ακολούθως αναφέρθηκε στο προσυνέδριο και στους 4 πυλώνες, οι οποίοι στηρίζουν τις 38 προτάσεις της Ντόρας Μπακογιάνη για να βγει ο τόπος από το αδιέξοδο:
«Γι’ αυτό το λόγο και στο προσυνέδριο υπήρξε μια σειρά από 38 προτάσεις από την πρόεδρο της ΔΗΜ.ΣΥΜ. κα Μπακογιάννη. Προτάσεις οι οποίες είναι στηριγμένες σε 4 πυλώνες.
Πρώτος πυλώνας ήταν και παραμένει ο περιορισμός των δαπανών του μεγάλου σπάταλου δημόσιου τομέα ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Ο δεύτερος πυλώνας αφορά τις προτάσεις που αφορούν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Ο τρίτος πυλώνας αφορά την μείωση της φορολογίας.
Ο τέταρτος πυλώνας αφορά την μείωση της ανεργίας».

Σύντομα ονόματα στη Δράμα
Σε ερώτηση του «Πρωινού Τύπου», αν έχει γίνει κάποια καταγραφή ποιων και πόσων στελεχών θα ακολουθήσουν τη ΔΗ.ΣΥ. της Ντόρας Μπακογιάννης και αν αυτή τη στιγμή μπορούν να δοθούν ονόματα στη δημοσιότητα, ο κ. Αυγενάκης, είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να δοθούν ονόματα. Μας συνέστησε όμως να κάνουμε λίγη υπομονή. «Είναι θέμα διαδικασίας και σε σύντομο χρόνο θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα στελέχη, η πρώτη δομή της Δημοκρατικής Συμμαχίας και εδώ στο νομό Δράμας. Ωστόσο, θα μου επιτρέψετε να πω ότι κανένας δεν έρχεται με το ζόρι. Οποιοσδήποτε θελήσει να συνταχθεί με τις αρχές και τις θέσεις της ΔΗΜ.ΣΥΜ., οι πόρτες μας είναι ανοιχτές. Όπως και όποιος θελήσει να συμμετέχει στις προσυνεδριακές διαδικασίες ακόμα κι αν δεν είναι μέλος, ακόμα κι αν διαφωνούμε σε κάποια πράγματα, είναι ευπρόσδεκτος. Δεν είμαστε φοβικοί στη συζήτηση ούτε στην αντίθετη άποψη. Γι’ αυτό το λόγο και κάθε μέρα, αυτό φαίνεται και από την ιστοσελίδα του κόμματος τη διαρκεί ανακοίνωση και νέων ομάδων πρωτοβουλίες σε κάποιους νομούς αλλά και δύο και τρεις ομάδες πρωτοβουλίας. Και βεβαίως είναι ένα δείγμα και η ποιότητα του κόσμου που συντάσσεται στη Δημοκρατική Συμμαχία».
«Έχουμε το εξής χαρακτηριστικό: συνθέτουμε», κατέληξε ο κ. Αυγενάκης: «Συνθέτουμε την εμπειρία, τη γνώση, με τη ζωντάνια και την ορμή. Είναι ένα εξαιρετικό μείγμα για έναν νέο πολιτικό φορέα, να πετύχει, να χαράξει σωστό έργο και να λειτουργήσει με κανόνες πολιτικούς και όχι με κανόνες επικοινωνίας να θελήσει να χαράξει πολιτική, πράγμα το οποίο δεν γίνεται.
Οι άνθρωποι που θα απαρτίζουν τις ομάδες πρωτοβουλίας και τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, είναι άνθρωποι που για καιρό επέλεξαν να παραμείνουν εκτός συστήματος ή βρέθηκαν στο σύστημα και ένιωσαν ότι ήταν ξένοι με τους χώρους ή με τα οχήματα τα οποία λειτουργούσαν ή συμμετείχαν. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν μια μεγάλη επιτυχία στον προσωπικό, οικογενειακό ή επαγγελματικό τους τίτλο και επιθυμούν τώρα να δραστηριοποιηθούν με ένα νέο φορέα.

Συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας
Σε άλλη δεύτερη του «Πρωινού Τύπου», με αφορμή σχόλιο του κ. Στέφανου Γεωργιάδη, γραμματέα του Επιμελητηρίου Δράμας και μέλος της ΔΗ.ΣΥ. στη Δράμα, ότι «η ΔΗ.ΣΥ. έχει πρόθεση να είναι παρούσα και στη διακυβέρνηση ακόμη στο μέλλον με μια δυναμική η οποία θα δείτε και θα διαπιστώσετε ως Έλληνες πολίτες», ο κ. Αυγενάκης ρωτήθηκε, πώς θα απαντούσε τη ΔΗ.ΣΥ. σε μια πιθανή πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας από το ΠΑΣΟΚ και αν θα συμετείχε. Ο κ. Αυγενάκης απάντησε ότι μια συμμετοχή σε επίπεδο προγράμματος θα ήταν εφικτή να γίνει στο μέλλον μετά από τις επόμενες εκλογές. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε:
«Οι προτάσεις οι οποίες κάνουμε δεν είναι σε θεωρητική βάση. Είναι προτάσεις για να μπουν σε εφαρμογή για το καλό της χώρας. Μ’ αυτή τη λογική ο κ. Γεωργιάδης περιέγραψε ότι είμαστε έτοιμοι. Ωστόσο, επειδή είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις έχουν κάνει τον κύκλο τους, είναι αυτονόητο ότι, η επόμενη μέρα μετά τις επόμενες εκλογές βεβαίως θα ξεκινήσει με μια συζήτηση συνεννόησης, συνεργασίας με διάφορα κόμματα, με τα κόμματα τα οποία θα έχουν μπει στη Βουλή, για τη διακυβέρνηση του επόμενου διαστήματος. Η όποια συνεργασία όμως, κρατήστε αυτό, δεν είναι σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων. Είναι λάθος. Είναι σε επίπεδο προγράμματος. Γι’ αυτό το λόγο και εμείς πολύ έγκαιρα και πολύ σωστά και πολύ καθαρά, κινούμαστε σε προγραμματικό επίπεδο με σαφήνεια, με χρονοδιάγραμμα και με εντιμότητα στους πολίτες. Κι όταν έρθει εκείνη η ώρα, τότε θα συζητήσουμε σε επίπεδο προγράμματος. Όχι σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων όπως θα συνέβαινε σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν».

Πιθανές οι εκλογές
Αναφερόμενος στο πόσο σύντομα θα μπορούσαν να είναι οι επόμενες εκλογές, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε:
«Η πιθανή προκήρυξη των εκλογών, κάτι το οποίο το απευχόμαστε για το καλό της χώρας, είναι καθαρά στην ευχέρεια του κ. Παπανδρέου. Και θα έχει όλο το βάρος της ευθύνης αυτής. Εμείς ως κόμμα αντιπολιτευτικό, θα είμαστε δίπλα για το καλό της χώρας. Προτάσσοντας το καλό της χώρας και όχι το καλό του κόμματος. Εάν σε περίπτωση όμως ο κ. Παπανδρέου αδυνατεί να κουμαντάρει ή να φέρει εις πέρας τις δύσκολες υποχρεώσεις που έχουν προκύψει μέσα από τους όρους δανεισμού που δεν μπήκε στη διαδικασία έγκαιρα να διαπραγματευτεί με δική του ευθύνη, τότε όντως θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Πάντως, όσο πιο μακριά γίνεται. Ειδικά τώρα, είναι κακό για τη χώρα η προκήρυξη εκλογών»
Θανάσης Πολυμένης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ