Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Δύσκολα για τους πολύτεκνους... και όχι μόνο!!!

ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ η κατάσταση και για τους πολύτεκνους, καθώς ήδη έχουν κοπεί διάφορα επιδόματα και επέρχονται πολλές αλλαγές από την εφαρμογή του Μνημονίου. Πράγμα που σημαίνει ότι, το να είσαι πολύτεκνος σήμερα, αρχίζει και γίνεται ολοένα και δυσκολότερο.

M Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των Πολυτέκνων Ν. Δράμας και γενικός σύμβουλος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, συναντήθηκε με τη βουλευτή Δράμας του ΠΑΣΟΚ κα Χαρούλα Κεφαλίδου, όπου μεταξύ άλλων της έθεσε τρία βασικά αιτήματα των πολυτέκνων.
M 1. Να μη μπει  πλαφόν στα  εισοδήματα των πολύτεκνων οικογενειών για τις μετεγγραφές φοιτητών και να μη ισχύει ποσοστό εισακτέων ανά σχολή.
M 2. Να μη γίνει άλλη μείωση στα επιδόματα και στις ισόβιες συντάξεις των μητέρων και να μη τεθεί πάλι όριο εισοδήματος και κριτήρια διαβίωσης όπως ανακοίνωσε η κ. Λούκα Κατσέλη. 
M 3. Να τροποποιηθεί η διάταξη του Νόμου 3918/2011 στο άρθρο 43 και στην παράγραφο που αναφέρει «υπό την προϋπόθεση οι δικαιούχοι να έχουν μόνιμη και συνεχή δεκαετή διαμονή στην Ελλάδα και τα ανήλικα τέκνα τους ευρίσκονται στην Ελλάδα», να γίνει «εξαιρούνται οι Έλληνες ομογενείς».
M Οι πολύτεκνοι ζητούν την στήριξη της πολιτείας, ειδάλλως, όπως λένε, θα προβούν σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 180.000 πολύτεκνες οικογένειες σε όλη τη χώρα, που είναι επίσημα εγγεγραμμένες στους Συλλόγους – μέλη της Συνομοσπονδίας.

Τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς!
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ για τον Έλληνα πολίτη - φορολογούμενο – ψηφοφόρο, αρχίζει αμέσως μετά το Πάσχα, τις επόμενες ημέρες, καθώς τα νέα μέτρα που έρχονται, αφορούν κυρίως το άγριο κόψιμο – κουτσούρεμα – κούρεμα των κοινωνικών παροχών, επί της ουσίας, του λεγόμενου «κοινωνικού κράτους» για τους πολλούς! Υποτίθεται ότι από εδώ και πέρα, με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, με τις μεγάλες περικοπές σε επιδόματα και άλλα κοινωνικά βοηθήματα, θα πρέπει να είσαι πραγματικά φτωχός ή «μη προνομιούχος», για να έχεις δικαίωμα να «απολαμβάνεις» των επιδομάτων της πολιτείας!
M Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες, η κυβέρνηση προσπαθεί να «συμμαζέψει» και να «νοικοκυρέψει» το κράτος, προκειμένου να εισρεύσουν έσοδα στα ταμεία της για να πληρώσει τα τοκοχρεολύσια των δανείων που οφείλει η χώρα. Έτσι λοιπόν πρόκειται να εξοικονομήσει ψαλιδίζοντας κοινωνικές παροχές:
M - 130 εκατ. ευρώ: Εισοδηματικά κριτήρια για τις παροχές (Κοινωνικός Τουρισμός) του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.
- 115 εκατ. ευρώ: Εισοδηματικά κριτήρια για τις παροχές του ΟΕΚ (επιδότηση ενοικίου, επιδότηση επιτοκίου στεγαστικών δανείων).
- 120 εκατ. ευρώ: Μείωση του αριθμού δικαιούχων του ΕΚΑΣ.
- 310 εκατ. ευρώ: Μείωση στις προνοιακές παροχές (εφάπαξ βοήθημα).
- 80 εκατ. ευρώ: «Αρνητική λίστα» φαρμάκων τα οποία δεν συνταγογραφούνται.
- 150 εκατ. ευρώ: Μείωση κέρδους φαρμακοποιών και φαρμακαποθηκών.
M Επίσης, θα δίνονται κοινωνικά επιδόματα μόνο σε φτωχούς. Από το 2012 θα καταβάλλονται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια τα εξής επιδόματα:
- Επίδομα τρίτου παιδιού. – Επίδομα τρίτεκνης οικογένειας. – Φοιτητικό επίδομα. – Ισόβια σύνταξη στην πολύτεκνη μητέρα. -             Επίδομα πολυτέκνων.
M Όσον αφορά το ζήτημα της νοσοκομειακής περίθαλψης, επέρχονται και εκεί σημαντικές περικοπές, από τις οποίες πρόκειται να εξοικονομηθούν τα παρακάτω ποσά:
- 700 εκατ. ευρώ: Περικοπές στις επιχορηγήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ.
- 428 εκατ. ευρώ: Μείωση στα έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης εκτός ΕΣΥ.
- 168 εκατ. ευρώ: Περικοπές στην πρόσθετη περίθαλψη.
- 77 εκατ. ευρώ: Μείωση στις παροχές ασθένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ