Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Σύσκεψη στη Δράμα για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ

ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
Σύσκεψη στη Δράμα για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ
Από 1η Ιουλίου το ΕΣΠΑ θα διαχειρίζεται η Περιφέρεια

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ εργασίας είχε χθες Δευτέρα στη Δράμα, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης. Ο κ. Γιαννακίδης, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιάννη Ξανθόπουλο, με τους δημάρχους του νομού και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Αντικείμενο της σύσκεψης, η αποτίμηση και αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ καθώς και ο προγραμματισμός νέων έργων σε μελλοντικές προσκλήσεις. Ο περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης, επισκέφθηκε χθες μετά το μεσημέρι βιοτεχνικές μονάδες της περιοχής, ενώ σήμερα το πρωί πρόκειται να επισκεφθεί τμήματα του ορεινού όγκου του νομού.
Νωρίς το πρωί και πριν από τη σύσκεψη, ο περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Ξανθόπουλο, επισκέφθηκαν τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, όπου συζητήθηκε το αίτημα της Επισκοπής για ανέγερση κτιρίου που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στέγασης για τη σίτιση των απόρων της πόλης. Όπως είπε ο κ. Γιαννακίδης, το συγκεκριμένο αίτημα θα τύχει θετικής ανταπόκρισης και θα υπάρξει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Επίσης, «με θετική ματιά» βλέπει η Περιφέρεια, και το αίτημα ανακαίνισης του κτιρίου της Επισκοπής Δράμας, ώστε αυτό να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως γηροκομείο για την πόλη μας.

Γιαννακίδης: Επαναπροσδιορίζουμε και επανασχεδιάζουμε
Σε δηλώσεις του μετά από τη σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιαννακίδης, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι, αποτελεί προεκλογική δέσμευση και για αυτό το λόγο έχουν πλέον καθιερωθεί σε επίπεδο Περιφέρειας, οι συχνές συσκέψεις, «ώστε να μπορούμε να επανασχεδιάζουμε και να προσδιορίζουμε τον αναπτυξιακό μας βηματισμό και παράλληλα να βλέπουμε έργα τα οποία είναι ενταγμένα σε διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, ποια είναι η εκταμίευση και η απορροφητικότητά τους, ώστε να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε το οικονομικό αποτέλεσμα και κυρίως να αφουγκραστούμε και τις τοπικές κοινωνίες στην ιεράρχηση και την κατηγοριοποίηση και την αξιολόγηση των αναπτυξιακών στόχων».
«Προέκυψαν μια σειρά από νέα δεδομένα και προσπαθούμε να υπερκεράσουμε στασιμότητες που καρκινοβατούν την εξέλιξη των έργων», σημείωσε ο κ. Γιαννακίδης για να συνεχίσει: «Είδα με πολύ μεγάλη χαρά ότι εδώ ο συνεργάτης μου ο κ. Ξανθόπουλος παρακολουθεί την εξέλιξη όλων των έργων και μάλιστα παίζει καθοριστικό ρόλο στο να επιταχύνουμε τους ρυθμούς απορροφητικότητας και της εξέλιξης της αναπτυξιακής τους πορείας. Αύριο (σήμερα), θα επισκεφθούμε τον ορεινό όγκο, όσον αφορά το δασικό σύμπλεγμα και την οροσειρά της Ροδόπης, όπου δρομολογούμε μέσα από το αναπτυξιακό εργαλείο «Ροδόπη», τουλάχιστον μια σειρά από έργα περίπου 12-15 εκατ. ευρώ».
Αναφερόμενος στο ζήτημα του έργου της νότιας παράκαμψης της πόλης της Δράμας από Κουδούνια – Μαυρολεύκη μέχρι το ύψος του ξενοδοχείου «Κούρος», ο κ. Γιαννακίδης επεσήμανε ότι διαλύεται η παλαιότερη σύμβαση και θα γίνει επαναπροκήρυξη του έργου, ενώ αναφορικά με το ζήτημα των φυλακών Νικηφόρου, τόνισε ότι ήδη η «Θέμις Κατασκευαστική» θα προχωρήσει πολύ σύντομα στη συνέχιση των εργασιών, καθώς θα υπάρξει συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από το ΤΑΧΥΚ.
Αναφερόμενος στη σχολική στέγη του νομού, σημείωσε ότι το Γυμνάσιο Προσοτσάνη, το Γυμνάσιο Παρανεστίου, το 14ο Νηπιαγωγείο Δράμας και το 2ο Γυμνάσιο Δράμας τα οποία δημοπρατούνται, θα χρηματοδοτηθ0ύν μέσα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και θα υπάρξει και εδώ πρόοδος των εργασιών.

Ξανθόπουλος: Πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη
Στις δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ξανθόπουλος, επεσήμανε ότι από 1η Ιουλίου 2011 η Περιφέρεια θα αναλάβει πλέον και επίσημα το ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου θα τρέξουν όλα τα ενταγμένα έργα από τους Δήμους και την πρώην Νομαρχίας Δράμας.
«Στη σημερινή σύσκεψη μπήκαν όλα τα έργα του νομού ένα προς ένα σε συνεργασία με τους δημάρχους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες», σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος για να συνεχίσει:
«Με την αυριανή (σημερινή) επίσκεψη στον ορεινό όγκο, θέλουμε να σηματοδοτήσουμε ότι πραγματικά θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη στο κομμάτι εκείνο της Δράμας που χρόνια τώρα υπολείπεται. Μέσα και από το πρόγραμμα της Ολοκληρωμένης Παρέμβασης στην Ορεινή Ροδόπη, όπως είπε και ο κ. περιφερειάρχης υπάρχουν 15 εκατ. ευρώ για έργα που θα υλοποιηθούν άμεσα. Νομίζω ότι με τις ενέργειές μας δείχνουμε αυτό που είναι αυτονόητο για αυτό το οποίο οι πολίτες της Δράμας μας έχουν αναδείξει, θα πρέπει να στοχεύσουμε και να δουλέψουμε για την ανάπτυξη του νομού μας και στο σύνολο της Περιφέρειας.
Θανάσης Πολυμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ