Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Σήμερα οι τροφοεπιταγές του Δήμου Δράμας στους απόρους

ΣΗΜΕΡΑ και αύριο, Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, πρόκειται να δοθούν οι τροφοεπιταγές σε απόρους συμπολίτες μας από το Δήμο Δράμας, ενόψει του Πάσχα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις παραλαμβάνουν από τις 09.00 το πρωί μέχρι 13.00 τ0 μεσημέρι, από το γραφείο 127 της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας στο Διοικητήριο. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 25210-26155.
M Σε σχετική επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κυριάκο Γρηγορίου, μας ενημέρωσε ότι για το φετινό Πάσχα θα δοθεί το ποσό των 20.000 ευρώ περίπου, και άλλα τόσα θα δοθούν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Το 2010 είχαν δοθεί τα μισά περίπου χρήματα 23.000 ευρώ.
M Το ποσό αυτό διπλασιάστηκε, γιατί διπλασιάστηκε και ο αριθμός των δικαιούχων απόρων, που το 2010 ήταν 180 άτομα ενώ φέτος είναι 300. Όπως μας ενημερώνει ο κ. Γρηγορίου, για να ενταχθεί κάποιος συμπολίτης μας στις τροφοεπιταγές του Δήμου Δράμας, θα πρέπει αρχικά να κάνει μια αίτηση στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Από εκεί και πέρα, η Υπηρεσία θα κάνει σχετική έρευνα για να δει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις.
M Για παράδειγμα, το εκκαθαριστικό της Εφορίας του ενδιαφερόμενου, θα πρέπει να είναι κάτω από 6.000 ευρώ αν είναι άνεργος και αν είναι εργαζόμενος θα πρέπει να είναι κάτω από 3.000 ευρώ. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, εξετάζει επίσης τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας καθώς και την κατάσταση του σπιτιού.
M Να υπενθυμίσουμε ότι το ποσό αυτό δίνεται κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Όπως και νάχει είναι ένα χαμηλό ποσό και δεν μπορεί να βγάλει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο ενδιαφερόμενος αποδέκτης. Το ότι ο αριθμός των αποδεκτών των τροφοεπιταγών του Δήμου Δράμας έχει διπλασιαστεί, αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ