Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ
Συμμετοχή 92 μαθητών
Τα ονόματα των πρώτων μαθητών από το διαγωνισμό



ΤΟ ΠΡΩΙ της Κυριακής, στους χώρους του 1ου Λυκείου Δράμας, του παλαιού ΑΡΡΕΝΩΝ, όπου είχε φοιτήσει και ο αείμνηστος Βασίλης Ξανθόπουλος, πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά με μεγάλη επιτυχία, ο διαγωνισμός Φυσικής και Μαθηματικών στη μνήμη του Βασίλη Ξανθόπουλου. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύλλογο Θετικών Επιστημόνων Ν. Δράμας και το Δήμο Δράμας.
Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος της Επιτροπής του διαγωνισμού κ. Δημήτρης Κοϊμτζόγλου, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να δουν τις δυνατότητές τους, να διαγωνιστούν και να αποκτήσουν εμπειρίες και να σφυρηλατήσουν χαρακτήρα γύρω από τους διαγωνισμούς. Και επίσης, είναι μια καλή εμπειρία για τα παιδιά της 3ης Λυκείου».

92 μαθητές
Η φετινή συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, καθώς μετείχαν σ’ αυτόν 92 μαθητές Λυκείου. Από την Α΄ τάξη συμμετείχαν συνολικά 35 μαθητές, από τη Β΄ τάξη 27 μαθητές και από την Γ΄ τάξη 30 μαθητές.

Τα αποτελέσματα
Οι νικητές από τους διαγωνισμό είναι οι ακόλουθοι:
Α΄ Τάξη Λυκείου
1. Παντελίδου Μαρία, 4ο ΓΕΛ.
2. Στάη Σταματία, 2ο ΓΕΛ.
3. Λόης Απόστολος, 1ο ΓΕΛ.
Διακριθέντες: Κάλλια Ζωή, 4ο ΓΕΛ.

Β΄ Τάξη Λυκείου
1. Αλεξιάδου Δήμητρα, ΓΕΛ Δοξάτου.
2. Τζιτζιμπάσης Παρασκευάς, ΓΕΛ Δοξάτου.
3. Αθανασίου Νίκος, Λ.Τ. Νικηφόρου.
Διακριθέντες: Ποιμενίδης Νικόλαος 3ο ΓΕΛ, Πολίτης-Περβανίδης  Ευστάθιος-Παναγιώτης 1ο ΓΕΛ.

Γ΄ Τάξη Λυκείου
1. Παζούλη Δέσποινα, 3ο ΓΕΛ.
2. Καμπάκη Χρυσή, 2ο ΓΕΛ.
3. Παράσχου-Λυμπερόπουλος Αντώνης, 2ο ΓΕΛ.
Διακριθέντες: Ανδρούτσου Ιοκάστη 1ο ΓΕΛ, Κοροσιάδης Γιώργος 3ο ΓΕΛ, Σταϊκόγλου Νικόλαος 2ο ΓΕΛ, Αζά Δανάη 2ο ΓΕΛ, Μαρίνος Αντώνης Μουσικό Σχολείο, Χατζής Νικόλαος ΓΕΛ Προσοτσάνης, Θωΐδης Ιορδάνης 1ο ΓΕΛ.

Το βραβείο «ΤΕΝΕΚΕΤΖΗ» απονέμεται στη μαθήτρια ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΓΕΛ ΔΟΞΑΤΟΥ που συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία και από τις τρεις τάξεις.

Τα μέλη της Επιτροπής
Τα μέλη της Επιτροπής για τον διαγωνισμό αποτελούνταν από τους:
Πρόεδρος: Κοϊμτζόγλου Δημήτρης.
Μέλη: Γρηγοριάδης Χρήστος, Ιλτσιου Ροδά, Πλατάκης Φίλιππος, Τρικοπούλου Δάφνη, Τσαμαδή Εύη.
Στην Επιτροπή συμμετείχε επίσης και ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Ν. Δράμας κ. Μακράκης Δημήτρης.

Τα βραβεία
Για τα βραβεία του διαγωνισμού στη μνήμη του Βασίλη Ξανθόπουλου, αναφέρεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Θετικών Επιστημόνων κ. Ηλίας Βασιλειάδης:
Οι τρεις πρώτοι όλων των τάξεων παίρνουν χρηματικό βραβείο από τον Δήμο Δράμας. Οι τρεις πρώτοι της Γ΄ Λυκείου επίσης χρηματικό βραβείο που θεσπίσθηκε από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης. Ο μαθητής που συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία, ανεξαρτήτως τάξεως παίρνει χρηματικό βραβείο που έχει θεσμοθέτηση ο κ. Δημοσθένης Τενεκετζής, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Michigan συμμαθητής και επιστήθιος φίλος του Β. Ξανθόπουλου.
Εκτός από τα χρηματικά βραβεία υπάρχουν και άλλα: Με απόφαση του Διευθυντή των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ) κ. Τραχανά Στέφανου χορηγούνται στους βραβευόμενος μαθητές βιβλία .
Όπως συνέβη και τα 2 προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος οι τρεις πρώτοι της Γ΄ Λυκείου θα επισκεφθούν το  ερευνητικό κέντρο του Cern στη Γενεύη για περίπου 5 μέρες. Η εταιρεία Raycap, με πρωτοβουλία του Δραμινού Προέδρου και Διευθύνοντα συμβούλου της κ. Κ. Αποστολίδη, ανέλαβε την μόνιμη κάλυψη των εξόδων για την μετάβαση και διαμονή στο εξωτερικό των επιτυχόντων.
Από φέτος, επίσης, ξεκινάει μια καινούρια προσπάθεια. Προγραμματίζουμε εκδρομή στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα στην Κρήτη, από τα πιο καλά εξοπλισμένα στον Ευρωπαϊκό χώρο,  που θα αφορά κυρίως τους διακριθέντες της Β΄ Λυκείου, όσους διακριθούν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Αστρονομίας και όσους άλλους μαθητές ή εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται. Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας  http://thetikoidramas.ning.com . Τα έξοδα μετακίνησης – διαμονής των τριών μαθητών που θα διακριθούν στο Διαγωνισμό μας θα καλυφθούν από τον σύλλογό μας.  Δυστυχώς, δεν βρήκαμε ανταπόκριση από τους Δραμινούς επιχειρηματίες, στους οποίους απευθυνθήκαμε για την κάλυψη των εξόδων. Στο έγγραφο αίτημά μας ζητούσαμε τη θέσπιση μόνιμης επώνυμης χορηγίας, κάτι στο οποίο ανταποκρίθηκε, όπως ανέφερα παραπάνω, μόνο ο κ. Αποστολίδης, θεσπίζοντας τη “Xορηγία Raycap”.
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ