Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η ύφεση είναι βαθύτερη και η χώρα φτωχότερη

ΕΝΑ χρόνο μετά την εφαρμογή των Μνημονίων στην Ελλάδα, γίνεται από όλους αντιληπτό ότι, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, όχι μόνο δεν μπόρεσε να πετύχει την έξοδο από την οικονομική ύφεση, αλλά έγινε ηλίου φαεινότερο, ότι η κρίση είναι βαθύτερη από όσο είχε αρχικά υπολογιστεί!

M Οι εισπρακτικοί μηχανισμοί δεν μπόρεσαν να δουλέψουν,  υπολειτουργούν και δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Η ανεργία αυξάνεται καθημερινά με ιλιγγιώδης ρυθμούς. Όσο καλόπιστα κι αν θέλει κανείς να προσεγγίσει τις πολιτικές της κυβέρνησης και τις διαβεβαιώσεις της, όπως και αυτές του ΔΝΤ και της ΕΕ, ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τα νούμερα είναι αμείλικτα.
M Αντί να κυνηγήσουν όλους αυτούς τους κερδοσκόπους των παγκόσμιων αγορών, κυνηγούσαν έναν τορναδόρο που έστελνε τα γνωστά πλέον και ως e-mail της πτώχευσης!
M Στο σημείο που φτάσαμε, οι οιωνοί δεν είναι οι καλύτεροι για το μέλλον της χώρας. Άλλοι οι πιέσεις των κερδοσκόπων και οι «Κασσάνδρες» που ποντάρουν εναντίον της Ελλάδας και άλλοι οι πραγματικοί αριθμοί μετά την εφαρμογή του Μνημονίου.
M Δεν είναι πλέον μόνο οι κερδοσκόποι που προβλέπουν την χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά και οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές. Τι συμφέροντα να έχει άραγε η Βάσω Παπανδρέου από τη χρεοκοπία της χώρας; Ως έμπειρη πολιτικός, διαπιστώνει πως μετά τα δείγματα γραφής της κυβερνητικής πολιτικής και την αναποτελεσματικότητα των μέτρων του Μνημονίου, τα νούμερα δεν βγαίνουν.
M Η αλήθεια είναι ότι, η διάσωση της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, απλά καθυστερεί την αναπόφευκτη χρεοκοπία. Η μακροπρόθεσμη πορεία του χρέους σημαίνει κατά πολλούς ξένους οικονομολόγους ότι τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας έχουν εισέλθει σε μία μη διατηρήσιμη τροχιά, που οδηγεί μοιραία στη στάση πληρωμών και την αναδιάρθρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ