Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Και η Πορτογαλία στον μηχανισμό στήριξης!

ΟΙ λέξεις πάντα παίζουν το δικό τους ρόλο. Για παράδειγμα, άλλο είναι να μιλάς για μηχανισμό στήριξης και άλλο να αναφέρεσαι σε μηχανισμό στήριξης χωρών που πτωχεύουν!

M Και φυσικά, άλλο είναι να μιλάς με νούμερα και αριθμούς και να αναφέρεσαι σε αναδιάρθρωση και πάει λέγοντας, και άλλο είναι να βγαίνεις και να ανακοινώσεις: επτωχεύσαμεν!
M Στον ίδιο δρόμο με την Ελλάδα και η Πορτογαλία, η οποία θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από τον λεγόμενο μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο. Προφανώς θα πάει και λίγο παραπέρα μέχρι το Δ.Ν.Τ. Το κόστος δανεισμού της χώρας έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. O αρμόδιος επίτροπος για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν, έκανε λόγο για «υπεύθυνη κίνηση» από τη μεριά της χώρας.  «Είναι μια υπεύθυνη κίνηση από την κυβέρνηση της χώρας για το καλό της οικονομικής σταθερότητας στην Πορτογαλία και την Ε.Ε.» τόνισε. Από τη μεριά του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι είναι «έτοιμο» να βοηθήσει την Πορτογαλία.
M Προφανώς εδώ συμβαίνει κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Κάποιοι οδηγούν τις χώρες σε χρεοκοπία. Τις μικρές κυρίως οικονομίες οι οποίες δεν μπορούν να αντέξουν το ευρώ και δεν μπορούν να συνταχθούν με την οικονομία της Γερμανίας, στον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο που μαίνεται. Πρόκειται για κανονικά αιματοχυσία!
M Έχω την εντύπωση ότι ζούμε πλέον σε χρόνια προπολεμικά! Ενός πολέμου που θα ακολουθήσει σε λίγα χρόνια και περιμένει να μας υποδεχτεί! Έναν πόλεμο κανονικό, με όπλα, σφαίρες, βόμβες και φυσικά φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση. Που δεν θα αργήσει να έρθει.
M Η Ευρώπη κινδυνεύει και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα. Ίσως το σπουδαιότερο βήμα απ’ όλα, να είναι η εγκατάλειψη του ευρώ από τις μικρές κυρίως οικονομίες της Ευρώπης, η άρνηση πληρωμής των αβάστακτων δανείων και των ληστρικών επιτοκίων καθώς και μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, με την οποία θα πρέπει να δικαστούν ως δολοφόνοι οικονομίας των χωρών όλοι αυτοί οι κερδοσκόποι και οι παγκόσμιες πολυεθνικές εταιρείες πίσω από τις οποίες κρύβονται!
M Κύριο μέλημα της Ευρώπης είναι η σωτηρία των λαών τους και όχι η σωτηρία των ευρώ τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ