Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πλησιάζει στα 10 και 11 ευρώ το αμνοερίφιο στη Δράμα

ΑΡΧΙΣΑΝ ήδη από εχθές να διαμορφώνονται πλέον οι τιμές για τα πασχαλινά αμνοερίφια στα τσιγκέλια των κρεοπωλείων! Οι πρώτες τιμές που κυκλοφόρησαν στα κρεοπωλεία της πόλης χθες, ήταν 9,90 €/κιλό το αρνάκι και 9,80 €/κιλό το κατσικάκι στα κεντρικά κρεοπωλεία της πόλης.

M Στα συνοικιακά κρεοπωλεία της πόλης, το αρνάκι θα φτάσει μέχρι και 10,50 €/κιλό ενώ το κατσικάκι θα ανέβει στα 10.00 €/κιλό.
M Σύμφωνα με πληροφορίες μας πάντως, την Κυριακή 17 Απριλίου, οι κτηνοτρόφοι της Δράμας πουλούσαν στα 6 ,50 €/κιλό το κατσίκι και στα 7,50 €/κιλό το αρνί.
M Το θέμα είναι ότι όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε προς το Μεγάλο Σάββατο, οι τιμές θα ανεβαίνουν. Ελάχιστα μάλλον, αλλά θα ανεβαίνουν. Από την άλλη πλευρά, σε σχέση με πέρυσι παραμένουν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με ελάχιστες διακυμάνσεις, και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα παράπονα κτηνοτρόφων και κρεοπωλών.
M Πολλά προϊόντα έχουν ήδη παρουσιάσει σημαντική αύξηση από πέρυσι, κυρίως στις ζωοτροφές, στα καύσιμα και αλλού και οι τιμές στα αμνοερίφια παραμένουν οι ίδιες. Τα κέρδη θα είναι ελάχιστα και είναι σίγουρα μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική κτηνοτροφία, η οποία ελπίζει πλέον να κερδίσει μόνο από την ποσότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ