Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αναδιάρθρωση στα μυαλά της εξουσίας!

Ε, ΛΟΙΠΟΝ, αυτές οι σοφίες του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλια, ώρες-ώρες είναι να σε σοκάρουν! Αυτή του η ρήση πάλι, «να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη», σε ποιους απευθύνεται; Και για να πω την αλήθεια, με κούρασε πια αυτή η διπλωματική τακτική του, να τα λέει στη νύφη να τ’ ακούει η πεθερά και η εξουσία να μένει απ’ έξω!

M Από το Μεσολόγγι όπου βρέθηκε για τα 185 χρόνια από την ηρωική Έξοδο (κάποτε η Ιστορία θα πρέπει να μας προβληματίζει επιτέλους), ο κ. Παπούλιας συσχέτισε το τότε με το σήμερα: «Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει αλλαγές που λίγο καιρό πριν φαινόταν αδιανόητες και κάποιες είναι οδυνηρές ή άδικες, άλλες ωστόσο είναι αναγκαίες και δίκαιες», και επισήμανε πως πολλά εξαρτώνται από τις ηγεσίες της Ε.Ε., κάποια όμως αποτελούν αποκλειστικά δική μας υποχρέωση, όπως είναι ο εκσυγχρονισμός του κράτους, η εξυγίανση των δημοσιονομικών, η καταπολέμηση της μαύρης οικονομίας και η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και Πολιτείας.
M Και πώς αλήθεια αποκαθίσταται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και Πολιτείας κ. Παπούλια; Με την ατιμωρησία των πολιτικών λαμόγιων που έχουν απομυζήσει την Πολιτεία και το Κράτος Δικαίου τόσα και τόσα χρόνια;
M «Για να έρθει η πραγματική αλλαγή, πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας. Όχι ενοχοποιήσεις, ούτε θυματοποιήσεις. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι εθνικό είναι το αληθές, όπως είπε ο μεγάλος μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός. Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, η πατρίδα όλων μας. Είναι ώρα, για όλους μας, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Δεν αρκεί απλώς ο καταλογισμός ευθυνών στους απέναντι ή η καταγγελία για τα σκουπίδια του γείτονα, όταν και το δικό μας σπίτι όζει», τόνισε ο κ. Παπούλιας.
M Οι κομματικές εξουσίες που τόσα χρόνια διοικούν αυτόν τον τόπο, πότε θα κοιταχτούν στον καθρέφτη κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας; Ο κ. Πάγκαλος μέχρι πότε θα αποκαλεί τον ελληνικό λαό φαταούληδες, τεμπέληδες και άλλα ευγενή και πότε θα δει ότι το «δικό του σπίτι όζει»; Πότε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία θα πετάξουν τις βρομιές τους και θα καθαρίσουν τα κομματικά τους παρτέρια;
M Μήπως μαζί με την πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας θα πρέπει οι Έλληνες πολιτικοί να αναδιαρθρώσουν τα μυαλά και τις πολιτικές πρακτικές τους κύριε Πρόεδρε; Αλλά ξέρετε κάτι; Ο ρόλος σας δεν είναι μόνο η διπλωματική οδός. Είναι και αν τους τα πείτε στα ίσια κάποια μέρα και όχι μόνο νουθεσίες προς τον λαό!

1 σχόλιο:

  1. Απορώ πως έχει μούτρα αυτός ο άνθρωπος και εξακολουθεί
    να λέει ότι αντιπροσωπεύει την Ελλάδα και απορώ με την δική
    μας υπομονή να τον ανεχόμαστε ακόμη
    ΕΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ