Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Αναδιάρθρωση στα μυαλά της εξουσίας!

Ε, ΛΟΙΠΟΝ, αυτές οι σοφίες του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλια, ώρες-ώρες είναι να σε σοκάρουν! Αυτή του η ρήση πάλι, «να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη», σε ποιους απευθύνεται; Και για να πω την αλήθεια, με κούρασε πια αυτή η διπλωματική τακτική του, να τα λέει στη νύφη να τ’ ακούει η πεθερά και η εξουσία να μένει απ’ έξω!

M Από το Μεσολόγγι όπου βρέθηκε για τα 185 χρόνια από την ηρωική Έξοδο (κάποτε η Ιστορία θα πρέπει να μας προβληματίζει επιτέλους), ο κ. Παπούλιας συσχέτισε το τότε με το σήμερα: «Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει αλλαγές που λίγο καιρό πριν φαινόταν αδιανόητες και κάποιες είναι οδυνηρές ή άδικες, άλλες ωστόσο είναι αναγκαίες και δίκαιες», και επισήμανε πως πολλά εξαρτώνται από τις ηγεσίες της Ε.Ε., κάποια όμως αποτελούν αποκλειστικά δική μας υποχρέωση, όπως είναι ο εκσυγχρονισμός του κράτους, η εξυγίανση των δημοσιονομικών, η καταπολέμηση της μαύρης οικονομίας και η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και Πολιτείας.
M Και πώς αλήθεια αποκαθίσταται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και Πολιτείας κ. Παπούλια; Με την ατιμωρησία των πολιτικών λαμόγιων που έχουν απομυζήσει την Πολιτεία και το Κράτος Δικαίου τόσα και τόσα χρόνια;
M «Για να έρθει η πραγματική αλλαγή, πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας. Όχι ενοχοποιήσεις, ούτε θυματοποιήσεις. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι εθνικό είναι το αληθές, όπως είπε ο μεγάλος μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός. Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, η πατρίδα όλων μας. Είναι ώρα, για όλους μας, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Δεν αρκεί απλώς ο καταλογισμός ευθυνών στους απέναντι ή η καταγγελία για τα σκουπίδια του γείτονα, όταν και το δικό μας σπίτι όζει», τόνισε ο κ. Παπούλιας.
M Οι κομματικές εξουσίες που τόσα χρόνια διοικούν αυτόν τον τόπο, πότε θα κοιταχτούν στον καθρέφτη κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας; Ο κ. Πάγκαλος μέχρι πότε θα αποκαλεί τον ελληνικό λαό φαταούληδες, τεμπέληδες και άλλα ευγενή και πότε θα δει ότι το «δικό του σπίτι όζει»; Πότε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία θα πετάξουν τις βρομιές τους και θα καθαρίσουν τα κομματικά τους παρτέρια;
M Μήπως μαζί με την πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας θα πρέπει οι Έλληνες πολιτικοί να αναδιαρθρώσουν τα μυαλά και τις πολιτικές πρακτικές τους κύριε Πρόεδρε; Αλλά ξέρετε κάτι; Ο ρόλος σας δεν είναι μόνο η διπλωματική οδός. Είναι και αν τους τα πείτε στα ίσια κάποια μέρα και όχι μόνο νουθεσίες προς τον λαό!