Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ναυπακτία: Του έδινε σοκολάτες και τον βίαζε σε υπόγειο παντοπωλείου!

Η φρίκη σε όλο της το μεγαλείο - Ο δράστης έβαζε απορρυπαντικό στα γεννητικά του όργανα και κακοποιούσε το παιδί ακόμα και με κεριά...

Ενοχος για αποπλάνηση και βιασμό ανηλίκου κατά εξακολούθηση κρίθηκε εβδομηνταπεντάχρονος παντοπώλης από τον Πλάτανο Ναυπακτίας.
Καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας σε δώδεκα χρόνια φυλάκιση, έξι λιγότερα από ό,τι είχε καταδικαστεί πρωτόδικα και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη. Το γεγονός της μείωσης της ποινής δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα τους συγγενείς του θύματος αλλά και το σύνολο της κοινής γνώμης που παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία.
Σύμφωνα με το dete.gr, για ακόμη μια φορά ζωντάνεψε το δράμα στην αίθουσα των δικαστηρίων της Πάτρας. Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος παντοπώλης είχε βιάσει το θύμα του συνολικά τέσσερις φορές: την πρώτη στο μαγαζί του, τη δεύτερη στο υπόγειο του καταστήματος βάζοντας μάλιστα καθαριστικό πιάτων στο γεννητικό του όργανο, την τρίτη στο σπίτι ενός γείτονα όπου είχε χρησιμοποιήσει και ένα κερί για να κακοποιήσει το μικρό παιδί και την τελευταία στο σπίτι του.
Ο βιαστής αποπλανούσε το παιδάκι δίνοντάς του σοκολάτες και κρουασάν και το ανάγκαζε με τη βία να υποκύψει στα απάνθρωπα πάθη του. Το έβαζε να βλέπει πορνό με άντρες και να διαβάζει περιοδικά με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο. Του έλεγε πώς θα γίνει... άντρας και ότι το έχει κάνει και σε άλλα παιδιά. Όταν εκείνο αντιδρούσε, το χτύπαγε και το απειλούσε λέγοντάς του πως θα σκοτώσει τη μητέρα του και τη γιαγιά του.

Το αγοράκι υπέμενε καρτερικά το βασανιστήριό του ώσπου μια μέρα δεν άντεξε άλλο. Ο δεκατριάχρονος πήγε σ' ένα καφενείο και εκμυστηρεύτηκε το μεγάλο του δράμα σε μια γειτόνισσα και ένα θαμώνα. Η γυναίκα που άκουσε τα λεγόμενα του παιδιού ενημέρωσε τη γιαγιά και τη μητέρα του παιδιού που στη συνέχεια μήνυσαν τον κατηγορούμενο.

Πρωτόδικα στο εδώλιο καθόταν και ένας 26χρονος συγχωριανός του, αλλά είχε αθωωθεί από το Κακουργιοδικείο της Αμαλιάδας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το θύμα και η μητέρα του δεν παρευρίσκονταν στην ακροαματική διαδικασία, γιατί σύμφωνα με την γιαγιά του θύματος δεν τους είχε σταλεί κλήση!
«Μου κατάστρεψε το παιδί»
Η γιαγιά του ανήλικου φανερά ταραγμένη ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. «Μου κατάστρεψε το παιδί», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την κατάθεσή της. Συνέχισε λέγοντας πως έβρισκε το εγγόνι της γεμάτο μελανιές και εκείνο τις δικαιολογούσε πως χτύπησε στο σχολείο ή ότι έπεσε από το ποδήλατο. Η μάρτυρας υπογράμμισε την απάντηση του βιαστή όταν εκείνη τον κατηγόρησε για ό,τι έκανε: «Εγώ το χάιδεψα απλώς, έλα αν θες να τα κανονίσουμε»...
Δύο κάτοικοι του χωριού έδωσαν συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση. Πρώτα μίλησε η γυναίκα, η οποία είχε πολύ καλές σχέσεις με το αγοράκι, το οποίο μάλιστα έπαιζε με τα παιδιά της. Η μάρτυρας είπε για αυτό που συνέβη στο καφενείο της. περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα της περιέγραψε το τρομαγμένο και κακοποιημένο αγοράκι. Η ιδιοκτήτρια του καφενείου συμπλήρωσε πως ο σάτυρος κατηγορούμενος έφερνε συνεχώς στη γειτονιά πορνοπεριοδικά τα οποία μάλιστα ξεφύλλιζε και τα έδειχνε... επιδεικνυόμενος! Μάρτυρας κατέθεσε και ένας επιχειρηματίας από την περιοχή. Δήλωσε πως είχε ακούσει πως ο ηλικιωμένος «είχε βάλει χέρι» στο θύμα.

Εξάλλου πρώην δήμαρχος Πλατάνου Ανδρέας Δρόσος κατέθεσε πως το παιδί είχε μια ελαφριά νοητική στέρηση αλλά δεν ήταν θηλυπρεπές. Μίλησε και για διάφορες φήμες που υπήρχαν στην περιοχή και για τυχόν κακοποίηση άλλων παιδιών.

Ο γιος του κατηγορούμενου και ένας φίλος του μίλησαν για τον παιδόφιλο... με τα καλύτερα λόγια. Υποστηρίζοντας πως ήταν αδύνατο να έχει κάνει κάτι τέτοιο! Από την άλλη, ο κατηγορούμενος δεν αποδέχτηκε καμία από τις κατηγορίες. Στην απολογία του μάλιστα φρόντισε να υπερτονίσει το γεγονός πως είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Επίσης άφησε να υπονοηθεί ότι έγινε και «θύμα» της υπόθεσης, αφού η γυναίκα του δολοφονήθηκε ύστερα από ληστεία επειδή οι κλέφτες πίστευαν πως είχαν πολλά χρήματα εξαιτίας της παχυλής αποζημίωσης που έδωσαν στην οικογένεια του θύματος, όταν εκδικάστηκε η αγωγή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ