Δευτέρα 28 Απριλίου 2014




- ΝΕΑ ΜΟΔΑ και στην Ιταλία τώρα, μετά από τις ΗΠΑ. Ήδη ο Δήμος της Βερόνας, με πρόσχημα τη δήθεν δημόσια υγεία, απαγόρευσε την προσφορά φαγητού σε άστεγους!

- Και προκειμένου να τηρηθεί υποτίθεται η απαγόρευση, όποιος προσφέρει φαγητό σε άστεγους θα τιμωρείται με 500 ευρώ πρόστιμο!

- Η δικαιολογία είναι ότι, τα κέντρα των μεγάλων πόλεων συνηθίζουν να φιλοξενούν άστεγους, στους οποίους προσφέρεται φαγητό από τους κατοίκους, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται αποφάγια, στρώματα και άλλες ακαθαρσίες των ατόμων αυτών.


- Από την απόφαση αυτή μάλιστα, κινδυνεύουν ακόμα και τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων, που κάθε βράδυ διανέμουν ζεστό φαγητό σε αστέγους σε συγκεκριμένα σημεία.

- Τι να πεις!!! Έχουμε γίνει άγρια ζώα, δεν μας ενδιαφέρει ο συνάνθρωπος, αλλά μας ενδιαφέρει περισσότερο το ζήτημα για τα αδέσποτα! Είναι παράξενο να βλέπεις ανθρώπους να κόβονται απίστευτα για το τάισμα των αδέσποτων ζώων, παρά για … τους αδέσποτους ανθρώπους!

- Η ζωή είναι σκληρή, θα μπορούσε να μου απαντήσει κάποιος! Το θέμα βέβαια δεν είναι το αν η ζωή είναι όντως σκληρή, αλλά ποιος την κάνει να είναι σκληρή!

- Το παράξενο σε όλα αυτά, είναι, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί καμία παρόμοια απόφαση, να μην ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα στις μεγάλες πόλεις, αλλά μόνο τους άστεγους ανθρώπους!

- Ξέρετε τι φοβάμαι; Ότι γίνεται τεράστιο θέμα όταν κάποιος ρίχνει φόλες στα αδέσποτα και όλοι τρέχουμε να μιλήσουμε για το θέμα και την απανθρωπιά που μας διακρίνει…

- … όταν όμως «ρίχνουν φόλες» στους αστέγους, ή γίνεται εκκαθάρισή τους κατά καιρούς σε μεγάλες πόλεις, ελάχιστοι είναι εκείνοι που αντιδρούν σ’ αυτό!

- ΚΑΙ ΜΙΑΣ και μιλάμε για άστεγους και αδέσποτα… Όλοι γίναμε μάρτυρες προ ημερών στην πόλη της Δράμας για τις φόλες που έριξε ασυνείδητος συμπολίτης μας και σκότωσε αρκετά αδέσποτα σκυλιά.

- Προ ημερών στην εφημερίδα, δεχτήκαμε την επίσκεψη ενός συμπολίτη μας, ο οποίος υποστηρίζει ότι του όρμισε αδέσποτο σκυλί στο κέντρο της πόλης μπροστά στην καφετέρια του ξενοδοχείου «ΞΕΝΙΑ».

- Του έκανε μεγάλη ζημιά στο πόδι, πήγε στο Νοσοκομείο όπου δεν μπόρεσε δυστυχώς να βρει την πρέπουσα βοήθεια και με δυσκολία του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

- Παράπονα πολλά για αγέλες αδέσποτων στην πόλη, γίνονται συχνά-πυκνά από πολλούς κατοίκους. Το ζήτημα βέβαια δεν τελειώνει εδώ, καθώς όσοι λένε ότι θα πρέπει ο Δήμος να τα μαζέψει όλα και να τα κλείσει στο Κυνοκομείο δεν μπορεί να γίνει εφικτό.

- Πριν απ’ όλα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το Κυνοκομείο δεν είναι φυλακή και φύλαξη αδέσποτων σκύλων. Είναι νοσοκομείο ζώων. Εκεί πηγαίνουν τα αδέσποτα. τους προσφέρονται κάποιες πρώτες βοήθειες κτλ., και στη συνέχει στειρώνονται.

- Όταν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος χρόνος για την ανάρρωση του αδέσποτου σκύλου, τότε ελευθερώνεται και πάλι, στειρωμένο όμως, για να μην μπορεί να τεκνοποιήσει, ώστε να μειωθούν, υποτίθεται, τα αδέσποτα.

- Αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ένα και μόνο γεγονός. Ότι τα αδέσποτα ζώα τα δημιουργούν οι ίδιοι οι άνθρωποι και όχι τα ίδια τα σκυλιά. Όταν τα παιδιά και οι γονείς βαριούνται το μικρό σκυλάκι που πλέον χρειάζεται φροντίδα, το μπάνιο του, τα εμβόλιά τους, τον κτηνίατρό του, τις βόλτες του…

- … και κανένας από την οικογένεια δεν έχει διάθεση να προσφέρει την βοήθεια αυτή για χίλιους δυο λόγους, τότε δημιουργούνται τα αδέσποτα! Φορτώνει ο μπαμπάς μια νύχτα στο αυτοκίνητο το κακόμοιρο το σκυλάκι και το παρατάει σε μια σκοτεινή γωνιά!

- Η αλήθεια είναι επίσης, ότι, ο Δήμος Δράμας έχει πρόγραμμα δημιουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων, με έτοιμη μελέτη, η οποία περιμένει έγκριση και χρηματοδότηση.

- Στο καταφύγιο θα μπορούν να φιλοξενούνται μόνιμα πλέον ζώα, τα οποία θα μαζεύονται από τους δρόμους της πόλης και θα δημιουργηθεί κάπου στο μέσον του νομού, ώστε να πηγαίνουν εκεί ζώα από όλο το νομό Δράμας.

- ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να κάνουν στα Βαλκάνια; Βρήκαν ευκαιρία με τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και στην Κριμαία και τώρα κάνουν παιχνίδια με την Χιμάρα … αλά Κριμαία!

- Βέβαια, όλα αυτά φαίνεται να είναι απλά σενάρια χωρίς τίποτα το συγκεκριμένο, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι έτσι ξεκινούν όλα… από φήμες και σενάρια που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν… μέχρι που τα βλέπεις μπροστά σου να υλοποιούνται!

-Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», η οποία κάνει λόγο μάλιστα για «σκηνικό προβοκάτσιας», το οποίο στήνεται από την Αλβανία κατά της Ελλάδας.

- Και έφτασε να συζητηθεί στην Αλβανική Βουλή το σενάριο, η Χιμάρα να διεκδικήσει την ανεξαρτησία της … υπό την επιρροή μάλιστα «εξτρεμιστικών ομάδων και ελληνικών πολιτικών κύκλων».

--    «Εάν η νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας καθορίσει τη Χειμάρρα ως μια ξεχωριστή διοικητική περιφέρεια από την Αυλώνα, τότε υπάρχει πιθανότητα οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, υπό την επιρροή των εξτρεμιστικών ομάδων και ελληνικών πολιτικών κύκλων, να ζητήσουν ανεξαρτησία, σύμφωνα με το μοντέλο της Κριμαίας στην Ουκρανία» δήλωσε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αλβανίας Βίσο Α. Λίκα (Visho Ajazi Lika) ενώπιον της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, όπου για περισσότερο από τέσσερις ώρες παρουσίασε την ετήσια έκθεση δράσης της Υπηρεσίας.



- ΑΧ! ΑΥΤΟΣ ο άνθρωπος… όταν είναι δειλός και προσπαθεί να σώσει το τομάρι του! Όπως εκείνος ο καπετάνιος με ένα πλοίο γεμάτο παιδιά στη Νότιο Κορέα που το φούνταρε…

- … και μετά παρίστανε τον επιβάτη για να σωθεί από τους πρώτους! Πού είναι εκείνα τα χρόνια και εκείνοι οι πλοίαρχοι… που τελευταίοι εγκαταλείπουν το καράβι… όχι πρώτοι μαζί με τα ποντίκια!

- Κι εκείνος ο πλοιοκτήτης, που έκανε μεν εκατό μετάνοιες μπροστά στα τραγικά πρόσωπα των συγγενών των θυμάτων και ζήταγε συγγνώμη, γέμιζε όμως με υπέρμετρο φορτίο τα πλοία του, χωρίς ασφάλεια για τους επιβάτες, χωρίς σωσίβιες λέμβους…

- … και με πλήρωμα ανεκπαίδευτο και ανίκανο, που να δίνει εντολή στους επιβάτες να παραμείνουν στις καμπίνες και στις θέσεις τους την ώρα που βούλιαζε το πλοίο!

- Μόνο ένας είχε τις τύψεις να αυτοκτονήσει αφού οι Ερινύες τον έπιασαν από νωρίς, ο διευθυντής του σχολείου, που εδώ που τα λέμε τι να φταίει ο άνθρωπος! Και κάποιοι από τους ίδιος τους γονείς που θα ήθελαν να είναι αυτοί αντί τα παιδιά τους στα παγωμένα νερά της θάλασσας!

- Για να σε καταδιώκουν οι Ερινύες, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να έχεις και συνείδηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ