Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ημεροδείκτης... προεκλογικός!




- ΕΚΛΟΓΕΣ και πανελλαδικές… Στις 18 Μαΐου είναι ο  πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών και στις 25 του ίδιου μήνας ο δεύτερος γύρος και οι Ευρωεκλογές. Η σχολική χρονιά κλείνει φέτος στις 21 Μαΐου, και αμέσως μετά τις εκλογές, στις 28 ανοίγουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων.

- Στις 29 Μαΐου, κάθονται στα θρανία για τις πανελλαδικές, οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21 Ιουνίου ενώ η Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί στο διάστημα 23 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.


- ΚΑΤΑ κάποιον τρόπο και οι εκλογές εξετάσεις είναι, γι’ αυτούς που το τελευταίο διάστημα βρισκόντουσαν στη διοίκηση των Δήμων και των Περιφερειών και ουσιαστικά θα κριθούν για το έργο τους. Με τη διαφορά βέβαια, ότι, οι εξεταστές στην περίπτωση των εκλογών, έχουν διάφορα κριτήρια και όχι τα αυστηρώς επιστημονικά.

- Κάποιοι από τους παλιούς θα μείνουν, νέοι θα έρθουν στα πράγματα, στη διοίκηση. Με περισσότερα οράματα κάποιοι, χωρίς προϋποθέσεις άλλοι, ο τόπος θα προχωρήσεις στο μέλλον. Το θέμα είναι ότι απ’ όλα αυτά, λείπει δυστυχώς η αισιοδοξία από τους ψηφοφόρους.

- Δεν βλέπω ιδιαίτερη διάθεση για πλήθος κόσμου να πάει να ψηφίσει. Ο κόσμος έχει πολλά στο κεφάλι του, έχει βαρεθεί να βλέπεις δεκάδες υποψηφίους να τον πλησιάζουν ο ένας μετά τον άλλον και να του υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια.

 - Το χειρότερο στην όλη περίπτωση, είναι αυτά που γράφουν ορισμένοι για τις παρατάξεις και τα κόμματα που υποστηρίζουν. Διάβαζα προχτές έναν Δραμινό, που έλεγε ότι όλοι οι άλλοι δεν ξέρουν, δεν γνωρίζουν, δεν κάνουν τίποτα. Έχουν μεσάνυχτα. Μόνο η δική μας παράταξη είναι η σωστή! Τι τραγική κατάσταση! Πόσο τον λυπήθηκα τον άνθρωπο…

- Κι αν μπει κάποιος στον κόπο να διαβάσει τις υποσχέσεις όλων, θα διαπιστώσει μεγάλα λόγια και μεγάλα … στόματα! Τίποτα περισσότερο απ’ αυτά. Η εξουσία βέβαια είναι μια διαφορετική κατάσταση. Όταν βρίσκεσαι στην εξουσία, τότε καταλαβαίνεις ότι αυτά που έλεγες ότι θα κάνεις… είναι ακόμα δυσκολότερο να τα κάνεις!

- Κάποιοι βέβαια κάποτε, υπόσχονταν ότι θα σπάσουν αβγά… ή μας έλεγαν ότι για να κάνεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αβγά και άλλα ευτράπελα… βέβαια ομελέτες έκαναν αλλά όχι όπως τις φανταζόντουσαν οι ίδιοι και οι υποστηρικτές τους!

- ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ όμως να τσουγκρίσετε αβγά, μην ξεχάσετε ότι την Κυριακή του Θωμά στις 27 Απριλίου, να δηλώσετε συμμετοχή στην 9η Περιφερειακή Αβγομαχία που θα γίνει στην κεντρική πλατεία Μικροχωρίου Δράμας.

- Τις Αβγομαχίες διοργανώνει ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροχωρίου Δράμας «Παναγία Σουμελά» σε συνδιοργάνωση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, τον Σ.Πο.Σ. Αν. Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμο Δράμας με την ΔΕΚΠΟΤΑ. Εκεί σίγουρα θα τσουγκρίσετε αβγά!!!

- ΑΒΓΑ πάντως έσπασε εδώ και μήνες ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος. Όπως και να το δει κάποιος, η αλήθεια είναι ότι η σύγκρουσή του με την γνώμη του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, του στοίχισε την εκ νέου υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας».

- Από την άλλη πάλι, ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, κάνει ότι μπορεί για να τον έχει από μακριά, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τον ίδιο τον θεσμό του αντιπεριφερειάρχη! Κι όλο αυτό, στην προσπάθειά του να απαξιώνει συνεχώς τον Γιάννη Ξανθόπουλο.

- Όπως και να ’χει, ο Ξανθόπουλος παραμένει αντιπεριφερειάρχης και ο Γιαννακίδης περιφερειάρχης. Και οι ρόλοι των δύο προσώπων, είτε το θέλουν είτε όχι, θα συνεχίσουν να υφίστανται μέχρι 31 Αυγούστου 2014. Από τον Ιανουάριο και μετά, οπότε ο Γιαννακίδης είχε ανακοινώσει ότι ο Ξανθόπουλος δεν θα είναι μαζί του, οι δύο άνδρες δεν έχουν καμία απολύτως επαφή.

- Ο περιφερειάρχης βρίσκεται συνέχεια στη Δράμα, για έργα που ήδη τρέχουν επί θητείας του, όμως πουθενά δεν έχει μαζί του τον αντιπεριφερειάρχη «του», όπως συνήθιζε να λέει παλαιότερα.

- Η σωστή λειτουργία του θεσμού, επιβάλλει την συνεργασία, ούτως ή άλλως, των δύο ανδρών. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού μόνο. Ό,τι κι αν έχει συμβεί, τους δύο συνδέουν οι θεσμοί και η Δράμα.

- «ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ στην Γερμανία ή στη Γαλλία τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα, θα είχε γίνει εξέγερση», είπε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, μιλώντας στην Deutsche Welle.

- Μα επειδή δεν μπορούσατε να τα εφαρμόσετε στην Γερμανία, ακριβώς γι’ αυτό τα εφαρμόσατε πιλοτικά στην Ελλάδα. Όπου βρήκατε τους κατάλληλους ανθρώπους – πολιτικούς και εφαρμόσατε μια νέα οικονομική πολιτική άγριας λιτότητας και φτωχοποίηση της χώρας.

- «Προσπάθησα να στηρίξω κυρίως εκείνους που υπέφεραν από την κρίση» εξηγεί ο πρώην πρόεδρος του Γιούρογκρουπ. «Για να μείνουμε στο παράδειγμα της Ελλάδας: βλέπουμε ότι εκείνοι που υπέφεραν ήταν οι πιο φτωχοί Έλληνες, ενώ άλλοι απλώς υποκρίνονταν ότι υπέφεραν. Αν υλοποιούσαμε στη Γερμανία ή στη Γαλλία τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα, θα είχε γίνει εξέγερση στη βόρεια Ευρώπη. Νομίζω, λοιπόν, ότι οι Βορειοευρωπαίοι καλό θα ήταν να είναι πιο μετριοπαθείς στις απόψεις τους».

- Τώρα βέβαια, θα μου πείτε, τι ακριβώς πέτυχαν στην Ελλάδα τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις, είναι άλλο ζήτημα. Πάντως, σίγουρα δεν πέτυχαν, να αλλάξουν τη νοοτροπία του ίδιου του Έλληνα αλλά και τις συνήθεις των Ελλήνων πολιτικών.

- Ο μεν λαός συνεχίζει να ψηφίζει τους διεφθαρμένους, οι δε πολιτικοί, κατά πλειοψηφία πάντα, συνεχίζουν να εφαρμόζουν όσα παλαιοκομματικά είχαν μάθει και να βουτάνε τα δάχτυλα στο βαρέλι με το μέλι! Τι ακριβώς δεν έχουμε καταλάβει απ’ όλη την υπόθεση; Ότι η Ελλάδα συνεχίζει να βουλιάζει ολοένα και περισσότερο στη φτώχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ