Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ημεροδείκτης... Αναστάσιμος!


- ΑΥΤΟ σημαίνει συγχώρεση. Αυτό για το οποίο έχουμε γράψει πολλές φορές, αλλά και μόλις προχθές. Για την θανατική καταδίκη ενός δολοφόνου. Ότι καμιά κοινωνία δεν έχει το δικαίωμα, να τιμωρεί με θάνατο τον εγκληματία.


- Καμιά κοινωνία δεν μπορεί να εξαναγκάζεται, μαζικά, να συμμετέχει σε οποιαδήποτε δολοφονία, κυρίως όταν αυτή θεωρείται «νόμιμη», όπως η εκτέλεση ενός κατάδικου θανατοποινίτη.

- Το παράδειγμα της συγχώρεσης έδωσε προχθές μια μητέρα στο Ιράν, την ώρα που επρόκειτο να εκτελεστεί στην αγχόνη ο δολοφόνος του παιδιού της! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγμα συγχώρεσης απ’ αυτό της μάνας!

- Την τελευταία στιγμή σώθηκε από την κρεμάλα ένας Ιρανός καθώς η οικογένεια του θύματος αποφάσισε μην εκτελεστεί. Ο λόγος για τον Balal Abdullah  ο οποίος βρέθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Abdollah Hosseinzadeh κατά τη διάρκεια ενός καυγά στο δρόμο πριν επτά χρόνια.

- Η μητέρα και ο πατέρας του θύματος οι οποίοι έχουν χάσει επίσης ένα 11χρονο γιο από ατύχημα με μηχανή ζητούσαν να μην καθυστερήσει η εκτέλεση του δολοφόνου. Σύμφωνα με το Νόμο της Σαρία, η οικογένεια του θύματος έπρεπε να σπρώξει την καρέκλα ώστε να απαγχονιστεί. Ο νεαρός οδηγήθηκε στην αγχόνη από τους αστυνομικούς και η μητέρα του νεαρού ήταν έτοιμη να σπρώξει την καρέκλα. Αν' αυτού η μητέρα τον χαστούκισε και στη συνέχεια ο άνδρας της απομάκρυνε τη θηλιά από το λαιμό του.

- Ο πατέρας του θύματος, Abdolghani Hosseinzadeh , δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Isna ότι η σύζυγός του είδε ένα  όνειρο τρεις μέρες νωρίτερα στην οποία ο γιος τους, της είπε να μην προβεί σε αντίποινα για το θάνατο του.

- Το Ιράν έχει δεχθεί σκληρή κριτική τα τελευταία χρόνια για τις εκτελέσεις. Ο ίδιος ο Μπαν Κι Μουν, κατηγόρησε την ηγεσία της χώρας ότι έχει κάνει ελάχιστα για να βελτιώσει την κατάσταση. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, πιστεύεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί 199 εκτελέσεις κρατουμένων. Τον περασμένο Οκτώβριο, ένας κρατούμενος, που επέζησε από την εκτέλεση -ζωντάνεψε στο νεκροτομείο- πήρε χάρη και επέστρεψε στη φυλακή.

- ΜΕ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ και έπαρση, έσπειραν φτώχεια και μιζέρια και θερίζουν εξαθλίωση. Για άλλη μια φορά, η χώρα δυστυχεί στη ζητιανιά! Εξαθλιώνεται και περιμένει στην ουρά για τα ψίχουλα  που πέφτουν από το τραπέζι!

- Ψίχουλα λοιπόν… γι’ αυτό και βγήκαν εκείνες οι μαυροντυμένες γυναίκες στην Βαρβάκειο αγορά προχθές και μοίραζαν κρέας! Πλήρωναν για λογαριασμό του καταναλωτή που δεν του έφταναν τα χρήματα, που μέτραγε τα δεκάλεπτα για τον κιμά και το αρνάκι…

- Αλλά αυτή είναι η αληθινή κατάσταση στην Ελλάδα τώρα πια! Μπορεί να υπάρχουν πέντε – δέκα άνθρωποι που κάνουν εθελοντισμό στην ελεημοσύνη, αλλά κάποτε αυτή η κυβέρνηση πρέπει να κοιτάξει σοβαρά το ζήτημα της ακρίβειας!

- Δεν μπορεί οι μισθοί και οι συντάξεις να μειώνονται και να χάνουν την αξία τους όλα αυτά τα χρόνια και οι τιμές όχι μόνο να παραμένουν ίδιες, αλλά συνεχώς να αυξάνονται!

- Γυρίζουμε ολοταχώς στα χρόνια της «Κάλπικης λίρας».

- ΛΕΕΙ σε μια συνέντευξή του ο μεγάλος σκηνοθέτης Αλέν Ρενέ: «Όλοι ονειρευόμαστε πως μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Κάθε φορά που κάνουμε μια ταινία, πιστεύουμε πως αυτή θα είναι που θα αλλάξει τον κόσμο. Κι όμως έχουν γυριστεί εκατοντάδες ταινίες εναντίον του πολέμου και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ο πόλεμος συνεχίζει να υπάρχει»

- ΚΑΙΡΟΣ να φεύγουμε… ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το ξαδελφάκι της Γης. Μόνο 500 χρόνια φωτός μακριά από τη Γη! Σχετικά κοντά… Ο εξωπλανήτης Kepler 186f είναι ο πρώτος που εντοπίζεται στο μέγεθος της Γης και στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη» -όπου, δηλαδή, δεν επικρατεί υπερβολική ζέστη ή υπερβολικό κρύο και όπου οι θερμοκρασίες επιτρέπουν να συντηρηθεί νερό σε υγρή μορφή, καθιστώντας δυνατό να φιλοξενήσει ζωή.

- Ετοιμάστε βαλίτσες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ