Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ημεροδείκτης



Νέες συγκρούσεις με νεκρούς στο Κίεβο.



- ΜΗΠΩΣ γίνεται κανένα … περίεργο ξεκαθάρισμα; Ποιος σκοτώνει τους τραπεζίτες στη σειρά; Επίσημα, οι εκδοχές που δίνονται από την αστυνομία, είναι συνήθως αυτοκτονία! Κατανοώ, πως ένας ή δύο τραπεζίτες, με ιδιαίτερα προβλήματα, οικογενειακή ή ψυχολογικά, θα μπορούσε να αυτοκτονήσει!

- Πώς είναι δυνατόν όμως, να αυτοκτονούν τραπεζίτες στη σειρά και μάλιστα αρκετοί απ’ αυτούς πρώην, με απίστευτες αποζημιώσεις ή καλά αμειβόμενοι νεαροί τραπεζίτες;

- Προχθές, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Ολλανδία, ο πρώην τραπεζίτης Peter Schmittmann (57), πρώην διευθυντής της ABN-AMRO μαζί με την γυναίκα (57) του και μια (22) από τις δυο κόρες του.


- Ο Peter Schmittmann αναγκάστηκε να φύγει απο την τράπεζα το 2009 όταν η τράπεζα βρισκόταν σε μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Στην θέση του έβαλε η ελίτ τον G. Zalm, τον πρώην υπουργό οικονομίας. Τσιράκι της νέας τάξης και υπεύθυνος για την προπαγάνδα και εισαγωγής του ευρώ το 2001.

- Ο Peter Schmittmann έλαβε το πόσο των 8 εκατομμυρίων για να σιωπήσει. Αλλά από ό,τι φαίνεται οι συμφωνίες που έγιναν τότε μαζί του δεν ισχύουν αιώνια. Η οικονομική μηχανή επίθεσης εναντίων του ανθρώπου είναι τόσο βίαια, τόσο αιμοσταγής και δεν αφήνει τους επικίνδυνους κρίκους όπως ο τραπεζίτης που τότε, το 2009 ανάγκασαν να παρατηθεί, να ανοίξει το στόμα του.

- Ο άλλος νεκρός είναι ο διευθυντής της Τράπεζας Frick & Co AG , ο 48 χρονος, Juergen Frick , που πυροβολήθηκε στο γκαράζ της δικής του τράπεζας στο Balzers. Ο δράστης του εγκλήματος διέφυγε μετά τη δολοφονία σε ένα Smart με πινακίδες του Λιχτενστάιν.

- Πρόκειται για τον 15ο και τον 16ο στη σειρά τραπεζίτη  που σκοτώνονται. Για παράδειγμα, ο 13ος στη σειρά, ο Κένεθ Μπελαντό, 28 ετών, πήδηξε από τον έκτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε. Ο θάνατός του έγινε γνωστός μετά από μερικές ημέρες.

- Ο Μπελαντό δούλευε για στην εταιρία Levy Capital στο παρελθόν είχε δουλέψει στην θανατηφόρο τράπεζα JP Morgan. Πολλοί από τους νεκρούς τραπεζίτες δούλευαν ή είχαν δουλέψει για την ίδια τράπεζα. Ο αδελφός του νεκρού τραπεζίτη, ο John Bellando εργάζεται στην JP Morgan.

- Τα ερωτήματα για τους περίεργους θανάτους είναι πολλά. Αλλά κυρίως, είτε ότι όλοι αυτοί ήταν εμπλεκόμενοι σε κάποια σκάνδαλα, είτε γνώριζαν τόσα πολλά που κάποιοι φοβήθηκαν ότι θα μιλήσουν ή έδωσαν δείγματα ότι θα άνοιγαν το στόμα τους για κάτι!

- Μια πρώτη λίστα με τα ονόματα των πρώτων 13 τραπεζικών. Οι άλλοι δύο παραπάνω προστίθενται και αυτοί στην παρακάτω λίστα.
1) David Bird, 55, long-time reporter for the Wall Street Journal working at the Dow Jones news room.
2) Tim Dickenson, a U.K.-based communications director at Swiss Re AG
3) William Broeksmit, 58, former senior manager for Deutsche Bank
4) Ryan Henry Crane, age 37, JP Morgan
5) Li Junjie, 33, Hong Kong JP Morgan
6) Gabriel Magee, 39, age JP Morgan employee
7) Mike Dueker, 50, who had worked for Russell Investments
8) Richard Talley, 57, was the founder and CEO of American Title (real estate titles)
9) James Stuart Jr. 70, Former National Bank of Commerce CEO was found dead in Scottsdale, Ariz
10) Jason Alan Salais, 34 year old IT Specialist at JPMorgan since 2008
11) Autumn Radtke, 28, CEO of First Meta, a Singapore-based virtual currency trading platform
12) Eddie Reilly, 47, investment banker, Vertical Group, New York
13) Kenneth Ballando, 28, investment banker, Levy Capital, New
York.

- ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ εντελώς αυτοί εκεί στην Αθήνα. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, αλλά προφανώς … ορισμένων Αθηναίων, καθώς γι’ αυτόν, «κάποιοι ημίτρελοι κλείνουν το κέντρο της Αθήνας»

- Η αναφορά του για τους διαδηλωτές, τους ανθρώπους του μόχθου, τους πολίτες από τους οποίους ζητά την ψήφο τους. Προφανώς ο ίδιος θέλει να είναι δήμαρχος ορισμένων Αθηναίων και όχι όλων, αφού, όπως είπε μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega για τους διαδηλωτές που κάνουν πορείες και συγκεντρώσεις…

- … ο Δήμος Αθηναίων «πρέπει να πάει στα υπουργεία και να απαιτήσει, τέρμα οι ημίτρελοι που κάθε λίγο και λιγάκι κλείνουν το κέντρο της Αθήνας». Στην παρατήρηση των παρουσιαστών της εκπομπής ότι ο χαρακτηρισμός είναι απρεπής, σχολίασε: «Εγώ έτσι τους λέω».

- Νωρίτερα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είχε αναφερθεί απαξιωτικά και στο κίνημα των Αγανακτισμένων, κατηγορώντας τον νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη ότι παρέδωσε την πόλη στα «τσαντίρια» των Αγανακτισμένων και υποστηρίζοντας ότι αν είχε καθαρίσει την πλατεία Συντάγματος, δε θα μπορούσαν να έχουν στηθεί αντίσκηνα από διαδηλωτές.

- Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, σχολιάζοντας πως «υπάρχουν ημίτρελοι που νομίζουν ότι ζούμε στην εποχή της δικτατορίας», ξεχνώντας προφανώς ότι πιο κοντά στη δικτατορία είναι οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων, που προφανώς ο ίδιος ευαγγελίζεται…

- ΚΟΙΤΑ να δεις, που φέτος όλοι ανακάλυψαν τους Ρομά, εκεί στο τέρμα της οδού Φιλίππου! Τους έκαναν και γλέντι και φωτογραφίζονται μαζί τους! Αυτό θα πει μεγαλεία… Εκλογές έρχονται και οι ψήφοι είναι απαραίτητοι. Άντε να δούμε ποιος θα πάρει τις ψήφους τελικά!!!

- ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ εκείνη η πνευματική – δήθεν – ελίτ της χώρας βρε παιδιά; Έχουν εξαφανιστεί όλοι, μούγκα, λέξη δεν ακούγεται! Λέτε να έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και να γράφουν στίχους σπαραχτικούς;

- Θυμάστε εκεί το υπέροχο τραγουδάκι σε ποίηση Δημοσθένη Κούρτοβικ και Wolf Birman; «Κι οι ποιητές με χέρι υγρό, / υμνούνε της πατρίδας τον χαμό, / κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια, / με τους σοφούς του κράτους τα’ χουνε πλακάκια / σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί, / τους έχω βαρεθεί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ