Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΡΑΜΑΣ



Πρώτη δύναμη η «Συνδικαλιστική Ενότητα»

Με 59 ψήφους ο νυν πρόεδρος Γιώργος Σαβρίδης – Ανακοίνωση της «Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας»



ΤΟ ΠΡΩΙ της Κυριακής 6 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για τη νέα διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας. Από τις εκλογές αυτές, πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η «Συνδικαλιστική Ενότητα» με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο του ΕΥΚ Δράμας, ο οποίος έλαβε 59 ψήφους. Τα αποτελέσματα των εκλογών για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή είναι τα ακόλουθα.


Α. Για το Διοικητικό Συμβούλιο
«ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
Έλαβε ψήφους 60, καταλαμβάνει 12 έδρες και εκλέγονται οι:
1)      Σαβρίδης Γεώργιος 59 ψήφοι.
2)      Καραγιαννίδης Κλεάνθης 45 ψήφοι.
3)      Γκούμας Κωνσταντίνος 34 ψήφοι.
4)      Κυνατίδης Γεώργιος 34 ψήφοι.
5)      Καραγιαννίδης Χαράλαμπος 30 ψήφοι.
6)      Μπαρουξάκης Νικόλαος 30 ψήφοι.
7)      Παυλίδης Πέτρος 30 ψήφοι.
8)      Παπαδόπουλος Παντελής 29 ψήφοι.
9)      Τομπαλίδης Άγγελος 27 ψήφοι.
10)       Αβραμίδης Αναστάσιος 26 ψήφοι.
11)       Καρύδας Κωνσταντίνος 26 ψήφοι.
12)       Τσιλεπώνη Ευρώπη 26 ψήφοι.

«ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
Έλαβε ψήφους 6, καταλαμβάνει 1 έδρα και εκλέγεται ο:
1)   Κοτζαμπάσης Ιωάννης            5 ψήφοι.

Β’ Για την Ελεγκτική Επιτροπή
«ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
Έλαβε ψήφους 60, καταλαμβάνει και τις 3 έδρες και εκλέγονται οι:
1)      Σιδηροπούλου Ευθυμία 47 ψήφοι.
2)      Καρπιτσάρη Μαρία 34 ψήφοι.
3)      Γεωργουλά Βασιλική 29 ψήφοι.

«ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
Έλαβε ψήφους 6, δεν καταλαμβάνει έδρα

Τέλος, στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ συμμετείχε μόνο η παράταξη «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», δικαίωμα ψήφου είχαν 50 αντιπρόσωποι και το αποτέλεσμα είναι το ακόλουθο:
48 έγκυρα 2 λευκά
Εκλέγονται οι:
1) Σαβρίδης Γεώργιος 48 ψήφοι.
2) Απατσίδου Αναστασία 42 ψήφοι.

Ανακοίνωση της «Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας»
            Στο μεταξύ, από την παράταξη της «Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας», η οποία στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και η οποία συμμετείχε στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Δράμας και δεν έλαβε καμία έδρα, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το αποτέλεσμα, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων:
            [Αποκαλυπτική είναι  η στάση των δυνάμεων του παλιού  και του νέου   κυβερνητικού – εργοδοτικού  συνδικαλισμού  σαν στυλοβάτης της πολιτικής που τσακίζει μισθούς, μεροκάματα, εργασιακές σχέσεις, και προωθείται από όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου είτε σαν συμπολίτευση είτε σαν αντiπολίτευση για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ – Α.Π.) για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Δράμας αποφάσισαν να κατέβουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο με στόχο το μοίρασμα των εδρών του Δ.Σ. και τον εγκλωβισμό του εργατικού κινήματος του νομού στην λογική της ταξικής συνεργασίας, της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας. Ο Σαβρίδης από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο Συνώλας πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΔΡΑΜΑΣ, και ο Τομπαλίδης υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και η Συμεωνίδου μέλος της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ ΔΡΑΜΑΣ ένωσαν τις δυνάμεις τους.  Ιδιαίτερα οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που μόλις λίγες μέρες πριν οργάνωσαν σύσκεψη για την δημιουργία συνδικαλιστικής παράταξης, με στόχο την «αναζωογόνηση» του συνδικαλιστικού κινήματος όπως έλεγαν. Λίγες μέρες μετά έπεσαν οι μάσκες τα βρήκαν με τους «μνημονιακούς», τις κυβερνητικές δυνάμεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ. Ο τυχοδιωκτισμός και ο καιροσκοπισμός στο μεγαλείο του.
Κατανοούμε βέβαια ότι οι ηγεσίες αυτών των δυνάμεων έχουν κοινή βάση πάνω στην οποία μπορούν να συμπορευτούν: είναι η συμφωνία πάνω στη στρατηγική της Ε.Ε. και των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι άλλωστε μια «ενότητα» που έχει δοκιμαστεί εδώ και χρόνια στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, κι αλλού κι έχει τσακίσει το κίνημα, το οδηγεί από ήττα σε ήττα.]
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ