Παρασκευή 11 Απριλίου 2014




ΤΟ 2006, ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο γνωστός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, που έγινε ακόμα γνωστότερος από τις περίφημες δηλώσεις του ότι «γεννήθηκε αντικομμουνιστής και αντικομμουνιστής θα πεθάνει», ο γνωστός και από το βίντεο του Ηλία Κασιδιάρη της «Χρυσής Αυγής», είχε εκδώσει ένα βιβλίο με τίτλο: «Ερμοκοπίδες».

Εκείνο το βιβλίο, παρουσιάστηκε εκείνες τις μέρες στο γνωστό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, ΙΑΝΟΣ, όπου γίνονται πολλές παρουσιάσεις. Η φωτογραφία λοιπόν που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες, είναι από εκείνη την παρουσίαση. Από αριστερά ο ίδιος ο Μπαλτάκος και καθιστοί: Σαμαρά, Κανέλλη (βουλευτίνα του ΚΚΕ), Πρετεντέρης, Αλευράς (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) κτλ.

Τότε, προφανώς, κανένας δεν γνώριζε τίποτα. Σήμερα όλοι τον βρίζουν! Πώς αλλάζουν οι καιροί… και πόσο γρήγορα ξεχνάμε το παρελθόν!


Όσον αφορά το μυθιστόρημα του Μπαλτάκου, αναφέρεται στην παρουσίαση: [Πώς μπορεί μια Αθηναία εταίρα να ερωτευθεί ένα Σπαρτιάτη και πώς αυτός θα αντιδράσει στον έρωτα που εμπνέει μια γυναίκα; Τι στάση θα κρατήσει ο "όμοιός" του που υποχρεώνεται να παρακολουθήσει αυτό το πρωτόγνωρο για εκείνον θέαμα; Ποια είναι η μεταφυσική ενατένιση του Σπαρτιάτη πολεμιστή και ποιος ο σκοπός του στη ζωή; Ποια η γνώμη του για την αγάπη και τον έρωτα, τη μοναξιά και τον θάνατο, τον "χρυσό αριθμό" και την αριθμοσοφία που εξηγεί τα μυστικά του Παρθενώνα; Ποιοι είναι οι περίφημοι Ερμοκοπίδες; Ποια αστρολογικά δεδομένα τους οδήγησαν στην πράξη τους; Σε τι αποσκοπούσαν; Γιατί η Σπαρτιατική "Κρυπτεία", αυτή η αρχαία οργάνωση κατασκοπείας, παρακολουθούσε από κοντά όλη την ενέργεια; Ένα συναρπαστικό ερωτικό μυθιστόρημα, με θέατρο την Αθήνα του 415 π.Χ., γραμμένο με ιστορική τεκμηρίωση και πραγματική αγάπη για την "κλασική" σοφία της ζωής.]

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ στην αγορά συναθροισμένοι και δεν βγαίνουμε στις αγορές; Πότε θα ’ρθει το πλήρωμα του χρόνου; Αφού οι βάρβαροι ήρθαν και νομοθετούνε… Εμείς τι περιμένουμε ακόμα; Όποτε κι αν αρχίσει η … έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, θυμηθείτε, ότι θα πρόκειται περί μπαρούφας! Έλεος, που αναδείξαμε και την κερδοσκοπία … σωτηρία της χώρας! Αλλά με κάτι τέτοια παραμύθια τους καταπίνουμε όλους αυτούς αμάσητους!

ΚΑΛΑ που ήρθε ο υπουργός στη Δράμα και μας είπε ότι όλα δουλεύουν ρολόι! Βέβαια, ξύπνησε ο άνθρωπος Κυριακή πρωί με την ροδαλή ανοιξιάτικη αυγούλα, άκουσε τα «καραγκιόζικά» του μεν, αλλά του αρέσουν αυτά έτσι κι αλλιώς και επισκέφθηκε το Νοσοκομείο. Του τα ’παν σεμνά και μαλακά πως έχουν τα πράγματα, αλλά δεν είδα και τίποτα το σπουδαίο!

Ο υπουργός είπε ότι όλα βαίνουν καλώς, όσα του ζήτησε ο βουλευτής τα έχει τακτοποιήσει και ας τα λέτε εσείς αλλιώς, και κατά τα υπόλοιπα… η σύσκεψη τέλειωσε πάμε για αλλού τώρα! Βέβαια, ο υπουργός δεν πήγε να περιμένει στην ουρά των επειγόντων περιστατικών για να δει την γλύκα των ελληνικών νοσοκομείων… όχι ότι δεν τα ξέρει βέβαια…

Τι υπουργός θα ήταν αν δεν τα γνώριζε… ούτε βέβαια θα στεκόταν ποτέ ο άνθρωπος στην ουρά το πρωί στα ταμεία με τα πεντάευρα και να περιμένει τη σειρά του να εξεταστεί ανάμεσα σε εκατοντάδες…

Όχι βέβαια, γιατί ο ίδιος ξέρει ότι όταν έχει πρόβλημα υγείας, πηγαίνει εκεί που πρέπει και αυτό συμβούλευσε και έναν καρδιοπαθή… «πάρε τηλέφωνο στο γραφείο μου και δεν θα σε αφήσουμε έτσι…», και ότι αμέσως θα του έβρισκαν νοσοκομείο αν τον εγχειρήσει και ας είναι ανασφάλιστος!

Τέλος καλό, όλα καλά! Μετά πήγε και στις εκκλησίες του, προσευχήθηκε για τις ψυχές των αδικοχαμένων Θρακιωτών και σκέφτηκε ότι όλοι αυτοί που σφαγιάστηκαν κάποτε για τις πατρίδες τους, για τα άγια χώματά τους, καλά έκαναν, γιατί σήμερα η πατρίδα είναι ελεύθερη και άρα αυτός μπορούσε να γίνει υπουργός!

Ουφ! Ανάσα… και καταθέσαμε κι ένα στεφάνι στα Οχυρά του Λίσσε, στη μεγάλη μάχη κατά των Γερμανών, την ώρα που οι άλλοι ήδη είχαν παραδώσει την χώρα, ήδη είχαν συνθηκολογήσει και οι άλλοι… οι… έδιναν μάχη στα σύνορα και θυσιαζόντουσαν… γιατί;

Κατά των Γερμανών ναζιστών τότε, υπέρ των Γερμανών καπιταλιστών της Μέρκελ σήμερα, και παρέα με την «Χρυσή Αυγή», τον Κασιδιάρη, τον Μπαλτάκο και τ’ άλλα τα παιδιά… για την ανάπτυξη του νεοναζισμού στην Ελλάδα. Βρε τι γίνεται σ’ αυτήν την Ελλάδα μας!

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ λοιπόν με την επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στη Δράμα, ο οποίος ούτως ή άλλως αισθάνεται υπερήφανος για τα έργα του, ένας άλλος υπουργός έβγαζε ένα διάταγμα: «Εάν στο μέλλον επανέλθει από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού, να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω και εάν ο  υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία».

Βρήκαν πάτημα τώρα, με ένα άρθρο, το 157 του Ποινικού Κώδικα, περί βίας κατά βουλευτών  ή αρχηγού κόμματος, και επαναφέρουν μιαν απίστευτη λογοκρισία! Προσπαθούν με κάθε τρόπο, να κλείσουν στόματα, μάτια και αυτιά. Ο ελληνικός λαός, ή αν το θέλετε διαφορετικά το πλήθος που κατοικεί σ’ αυτή τη χώρα, οι ψηφοφόροι τους, οι φορολογούμενοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι και όλοι οι άλλοι…

… δεν επιτρέπεται να μαθαίνουν, να ακούν, να βλέπουνε, διότι αυτό βλάπτει σοβαρά την εξουσία αυτών που νομοθετούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και φυσικά, αυτούς που ψηφίζουν σωρηδόν όλα τα νομοσχέδια! Πού ξέρεις… μπορεί κάποια μέρα, κάποιος να ξυπνήσει από τον λήθαργό του και να τρομοκρατηθεί!

ΨΟΦΙΑ πράγματα στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου της Δράμας χθες. Η κατάσταση ήταν τόσο αποκαρδιωτική,  που η διοίκηση δεν έβγαλε καν τα μικρόφωνα έξω στο πεζοδρόμιο. Η συγκέντρωση σε μια άδεια αίθουσα, με δέκα νοματαίους και τον πρόεδρο Γ. Σαβρίδη …

…να τα παίρνει στο κρανίο με την παράταξη που υποστηριζόταν από το ΠΑΜΕ και έχασε τις προχθεσινές εκλογές και κατήγγειλε τη διαδικασία! Ο γραμματέας διάβασε το ψήφισμα και όλα τελείωσαν εκεί! Βέβαια, ότι και να πούμε για … μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα, για την επερχόμενη Πρωτομαγιά κτλ., είναι λόγια κενά!

Ο κόσμος πλέον δεν μαζεύεται εύκολα στις συγκεντρώσεις αυτές, γιατί κάτι φταίει! Και το κάθε Εργατικό Κέντρο θα πρέπει να ενσκήψει σ’ αυτό το θέμα από μια διαφορετική ματιά ίσως και να αλλάξουν πολλά πράγματα. Αλλά στην Πρωτομαγιά, μην περιμένετε τίποτα διαφορετικό φέτος! Τα ίδια Παντελάκη μου θα είναι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ