Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ



Δυσκολίες στη μεταφορά ασθενών από ασθενοφόρα και στη Δράμα


Ε. Μάρκου: «Το ΕΚΑΒ στη Δράμα βγάζει δύο ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια με τεράστιες δυσκολίες»



Του Θανάση Πολυμένη

ΑΠΟ ΤΗΝ Τρίτη 8 Απριλίου, έχουν τεθεί πλέον σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί ασθενοφόρων των Νοσοκομείων όλης της χώρας, αλλά και οι φύλακες των ιδρυμάτων υγείας. Το ίδιο γίνεται και στη Δράμα, ασχέτως αν ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης που επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Δράμας την περασμένη Κυριακή, δήλωνε ότι όλα βαίνουν καλώς.
            Για τον επόμενο τουλάχιστον μήνα, μέχρι να ολοκληρωθεί η κινητικότητα των οδηγών ασθενοφόρων, το Νοσοκομείο Δράμας μένει και αυτό χωρίς οδηγό για τα ασθενοφόρα του. Αυτές οι ανάγκες θα καλύπτονται από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το οποίο στη Δράμα, θα μπορεί να βγάζει πλέον δύο αυτοκίνητα σε κάθε βάρδια, με μεγάλες δυσκολίες όμως και θα προσπαθεί να αντιμετωπίσει μόνο τα άμεσα και κατεπείγοντα περιστατικά.
            Όπως είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα, τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου μεταφέρουν τους ασθενείς εκείνους που δεν έχουν επείγοντα περιστατικά. Το ΕΚΑΒ μεταφέρει μόνον επείγοντα περιστατικά, όπως τροχαία, καρδιακά, εγκεφαλικά κτλ., ενώ μέχρι στιγμής δεν εντάσσονται στην δύναμη του Νοσοκομείου, αλλά αποτελούν ξεχωριστή μονάδα.


Ε. Μάρκου: «Το βάρος στο ΕΚΑΒ»
            Με τη διαθεσιμότητα των οδηγών των Νοσοκομείων, όλο το βάρος πέφτει τώρα στο ΕΚΑΒ, το οποίο θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση, όπως λέει μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο κ. Ευάγγελος Μάρκου, πρόεδρος του Ενωτικού Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δράμας.
            «Αυτό  που θέλουμε να τονίσουμε αλλά και να ενημερώσουμε τους πολίτες, είναι ότι θα είμαστε δίπλα τους ανά πάσα στιγμή. Αυτό  που ζητάμε είναι να δείξουν λίγη κατανόηση και να καλούν το 166  μόνο όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη για επείγοντα περιστατικά. Ήδη από χθες οι οδηγοί των Νοσοκομείων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και αυτό συνεπάγεται ότι το έργο που επιτελούσαν οι ίδιοι, επιβαρύνει τώρα το ΕΚΑΒ. Κύρια προτεραιότητα του ΕΚΑΒ είναι τα επείγοντα περιστατικά όπως τροχαία, καρδιακά κτλ.»
            Αναφορικά με την επίσκεψη του υπ. Υγείας κ. Γεωργιάδη, ο κ. Μάρκου είπε:  «Εμείς ζητήσαμε να έχουμε μια συνάντηση με τον υπουργό, δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε. Ήδη έχουμε στείλει επιστολή προς τους τοπικούς άρχοντες και τους ενημερώνουμε για τα προβλήματα που έχουμε. Είμαστε μόνο 22 άτομα στη Δράμα, και αυτό συνεπάγεται ότι αυτό που μπορούμε σήμερα να κάνουμε, είναι να βγάζουμε δύο αυτοκίνητα σε κάθε βάρδια. Το ΕΚΑΒ έχει τεθεί πανελλαδικά σε συναγερμό. Δεν έχουμε δυνατότητα να βγάζουμε παραπάνω, μακάρι να μπορούσαμε και το θέλουμε. Ο νομός Δράμας είναι ένας ιδιαίτερος νομός, τα Κέντρα Υγείας είναι υποστελεχωμένα και αυτό σημαίνει ότι, όταν το ασθενοφόρο πάει να καλύψει κάπου μακριά, δυστυχώς να μείνει μόνο με ένα ασθενοφόρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ