Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ήρθε, τα βρήκε όλα καλά και έφυγε!




Η πλάκα είναι ότι έκανε μόνος του και το ρεπορτάζ, αφού ο βοηθός ανέβαζε φωτογραφίες στο twitter! 

 ΗΡΘΕ στη Δράμα, έδωσε υποσχέσεις και έφυγε. Αν τον άκουγε ένας εξωγήινος, θα έλεγε ότι όλα λειτουργούν στην εντέλεια στη Δράμα, τουλάχιστον στον τομέα της Υγείας. Μα τι καλός υπουργός είν’ αυτός… με το χιούμορ του, με τις αφέλειές του, με τις πορτοκαλάδες που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να κεράσει στους ελάχιστους διαμαρτυρόμενους! Άραγε, ένα καλαμάκι για όλους;

Από την άλλη, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι, το λέει η καρδούλα του, του Άδωνι! Για να πούμε την αλήθεια, κανένας άλλος ίσως δεν θα μπορούσε να βρισκόταν στη θέση του, να ακούει όσα ακούει, να δέχεται το απίστευτο βρίσιμο  και να προσπαθεί να απαντήσει. Φυσικά, έχει εκπαιδευτεί χρόνια γι’ αυτό, ξέρει τι κάνει!


 Είναι ίσως το μόνο άτομο, που θα μπορούσε να κάνει την μεταρρύθμιση που κάνει η συγκυβέρνηση, στον τομέα της Υγείας. Κανένας άλλος δεν θα ήταν κατάλληλος, για τον σκοπό αυτόν, καθώς χρειάζεται να είσαι αναίσθητος. Να βλέπεις, να ακούς και να λες ότι… πέρα βρέχει! Είναι ιδανικός!!!

 Με το  που πάτησε το πόδι του στη Δράμα, δέχθηκε τις φωνές μέρους μελών του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως. Όπως στο Νοσοκομείο, με το  που μπήκε το αυτοκίνητο στον χώρο. Μέλη εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Δράμας (ΚΙΦΑ) και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του όρμηξαν με ένα πανό στο χέρι και τον φώναζαν «Καραγκιόζη» και άλλα διάφορα.

 Ο ίδιος βέβαια ο Άδωνις, είναι συνηθισμένος απ’ αυτά και ξέρει να τα αντιμετωπίζει, τώρα πια. Μίλησε για δυο λεπτά μαζί τους, και σε κάποιον που του είπε ότι έχει ένα πρόβλημα υγείας και κανένα νοσοκομείο δεν δεχόταν να τον εγχειρίσει επειδή είναι ανασφάλιστος, του είπε να πάρει τηλέφωνο στο γραφείο του και θα του βρουν νοσοκομείο αμέσως.

Αυτό βέβαια εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο τους διαμαρτυρόμενους, καθώς παραπέμπει στην γνωστή πελατειακή πολιτική. Και όχι ότι έχουν άδικο. Αν είναι να τηλεφωνείς στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή ή του υπουργού για να εγχειριστεί, τότε… κλάφτα Χαράλαμπε!

 Ένας άλλος, γνωστός και φίλος, ο Γ.Μ., του φώναζε: «Είμαι άνεργος του καναπέ και βλέπω τα μούτρα σου και τα παίρνω… Τέσσερα χρόνια άνεργος, τέσσερα χρόνια ανασφάλιστος, με τέσσερα παιδιά. Τι θα κάνω…» Ο Άδωνις αναρωτιόταν αν φταίει ο ίδιος γι’ αυτό!

 Για την «θερμή υποδοχή» πάντως, αυτός που πραγματικά θύμωσε ήταν ο Δραμινός βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης και φώναζε: «Λέω το εξής και να το θυμάστε. Όταν θα έρθει εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ, οποιοσδήποτε, θα του κάνω τα αντίθετα…» Και πήρε απάντηση από μια κυρία: «Δεν είμαστε του ΣΥΡΙΖΑ κύριε…»

 Τώρα βέβαια, μεταξύ μας είμαστε σε μια μικρή πόλη και όλοι γνωριζόμαστε. Πώς γίνεται και η πλειοψηφία των ανθρώπων  που ασχολούνται με το ΚΙΦΑ να είναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα… είναι άλλου παπά ευαγγέλιο;

 Το είπε και το ξαναείπε σε πολλούς τόνους ο υπουργός Υγείας. Ότι το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας του νομού δεν πρόκειται να κλείσουν. Εμείς το σημειώνουμε αυτό, το κρατάμε. Όπως παραδέχθηκε ότι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου Δράμας μειώθηκε σημαντικά. Και είπε ότι κάτι θα κάνει γι’ αυτό. Υποσχέθηκε επίσης οριστική λύση για τη ΜΕΘ. Είναι κρατούμενα αυτά και τα περιμένουμε!

 Πάντως, όπως λέει και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο υπουργός ήρθε, αλλά δεν είδε: «την ουρολογική κλινική η οποία δεν εφημέρευε λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν είδε την παθολογική κλινική η οποία πιθανόν να είχε ράντσα, δεν είδε τα επείγοντα περιστατικά γιατί εκεί θα υπήρχαν πολίτες και ίσως δεν ήθελε να χαλάσουν τον μύθο του.»

 Το Σωματείο χαρακτήρισε «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς» τις υποσχέσεις του υπουργού, «χωρίς κόστος και αντίκρισμα». Περιμένουμε να δούμε πού θα καταλήξει όλο αυτό το θέμα με το νοσοκομείο!

 Η ΜΕΓΑΛΗ αλήθεια είναι πάντως, ότι, το ρεπορτάζ από τη Δράμα το έκανε ο ίδιος ο Άδωνις στο πι και φι από τον λογαριασμό του στο Twitter του. Ανέβαζε τις φωτογραφίες από τις επισκέψεις του στη Δράμα, πριν ακόμα φύγει από τον χώρο όπου βρισκόταν. Ταχύτατος και γρήγορος! Πρόλαβε τους πάντες…

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ευρωβουλευτής του κόμματος «Ελπίδα Πολιτείας», μιλάει στην άδεια πλατεία της Ξάνθης. (Μεγάλη φωτογραφία). Στέκεται μπροστά στο μικρόφωνο, με ένα από τα στελέχη του δίπλα του και ένας άλλο τον τραβάει βίντεο με το κινητικό τηλέφωνο. Ο ομιλητής πάντως, ντυμένος στα λευκά, δεν πτοήθηκε! Είπε όσα είχε να πει, ακόμα και όταν οι περαστικοί τον χάζευαν… από απόσταση!

 Από μέρος του βίντεο που δεν ακούγεται στην αρχή, ο ομιλητής μιλάει για κάποιον αρχαίο Έλληνα: «… ο οποίος πίστευε ότι τα πάντα είναι ύλη κι αυτό ήρθε να επιβεβαιωθεί μετά από 20 αιώνες με την κβαντική θεωρία της φυσικής. Κι από την άλλη ο Αναξαγόρας, που είπε ότι η ουσία της φύσης και του σύμπαντος, είναι ένα θεωρητικό ον, που λέγεται φυσικός νόμος. Αυτές οι δύο φαινομενικά αντίθετες θεωρίες, αποτελούν τη βάση της σύγχρονης φιλοσοφίας.»

 Είπε κι άλλα βέβαια, όπως: «Και τώρα είμαστε στο κάτω μέρος του τροχού. Όχι εμείς, η λαϊκή ψυχή, αλλά οι διεστραμμένοι, οι ψυχικά διεστραμμένοι και πολιτικά διεστραμμένοι πολιτικοί…» Χαρά στο κουράγιο του πάντως!

 Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι μία! Απίστευτοι καραγκιόζηδες πάντως στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας… Γίνεται ο χαμός και ο οδυρμός, ο πολιτικός κόσμος σπαράσσεται για μια θέση στην εξουσία, για το ποιος θα σωθεί και έχουν ρίξει την χώρα στο Καιάδα της καταστροφής!

 Εδώ δεν πρόκειται για σωτηρία της χώρας, αλλά προσπαθούν να σώσουν τα κεφάλια τους. Απίστευτο πολιτικό παιχνίδι, στις πλέον σκοτεινές στιγμές της Ιστορίας της Ελλάδας, ίσως ακόμα από τότε που ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος μετά την Επανάσταση του 1821.

 Τέτοια βρομιά, ούτε με μύρια ποτάμια ξεπλένεται, ακόμα κι αν τα στρέψει ο Ηρακλής προς τους στάβλους της Βουλής! Έχουν ήδη βάλει τη χώρα υποθήκη κι αυτοί πλακώνονται πάνω από τον τάφο, ποιος θα βάλει τα καρφιά στο φέρετρο και ποιος θα σύρει την ταφόπλακα. Αναιδείς μέχρι αίματος!

 Άντε, η αριστερά δεν γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά! Αλλά η δεξιά να μην γνωρίζει τι ποιεί η ακροδεξιά; Τόσο πια … μεσάνυχτα είχαν, ότι υποτίθεται ότι έχουν τα μάτια τους ανοιχτά την ώρα που υποτίθεται ότι σώζουν τη Δημοκρατία από τα κολοβά φιδάκια;

 Το πρόβλημα δεν είναι αν ο Κασιδιάρης είναι «νόμιμο» ή «ηθικό» στοιχείο, ή συντελεί στην σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Αυτός θα πάρει το δρόμο του έτσι κι αλλιώς. Αλλά πριν από το χείλος του γκρεμού, κατάφερε και ξεμπρόστιασε την δυσοσμία! Εκεί βρίσκεται το … ηθικόν δίδαγμα!



Τα υπόλοιπα με την γυναίκα του Καίσαρα και την τιμιότητα, ισχύουν εδώ μόνο ως «ηθικόν δίδαγμα» και τίποτα περισσότερο. Η Ιστορία του έχει ήδη καταχωρήσεις στις μαύρες δέλτους της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ