Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ημεροδείκτης... των Παθών!




Το 2013, σχεδόν ένα εκατομμύριο Βρετανοί κατέφυγαν σε συσσίτια, μια «σοκαριστική» αύξηση κατά 163% σε σχέση με το 2012. Δεν υπάρχει ίσως τίποτα χειρότερο, από έναν άνθρωπο στον «πολιτισμένο» μας κόσμο, να τρέφεται από συσσίτια!


- ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ σήμερα… Τα Πάθη του Χριστού μέσα από την Μεγάλη Εβδομάδα σε  πλήρη εξέλιξη… όμως σε πλήρη εξέλιξη και η καθημερινή διαδρομή εκατομμυρίων Ελλήνων στο δύσβατο μονοπάτι του Γολγοθά που δεν λέει να τελειώσει!


- Οι Έλληνες σταυρώνονται καθημερινά. Στην απίστευτη ανεργία που πλήττει την χώρα, στις ουρές για διάφορα επιδόματα της πολυποίκιλης ζητιανιάς, στα συσσίτια που καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των ανθρώπων εκείνων, που πριν από μερικούς μήνες είχαν μια άνεση στο σπίτι τους, φαγητό στο πιάτο τους.

- Εκατοντάδες άνθρωποι σταυρώνονται καθημερινά στα άστεγα πεζοδρόμια των μεγαλουπόλεων, κυρίως Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και αλλού. Στις ουρές για μια δωρεάν σακούλα με δέκα πορτοκάλια ή ένα κιλό πατάτες, για μια ρίζα μαρούλια.

- Κι όμως, αυτή η σταύρωση δεν λέει να τελειώσει. Η Ανάσταση αργεί να έρθει για την Ελλάδα και για εκείνους τους Έλληνες που ζουν τα χειρότερα χρόνια της ζωής τους. Για όλους εκείνους που σκέφτονται ακόμα και τον θάνατο, την αυτοχειρία.

- Νούμερα πάνω σε νούμερα, στατιστικές πάνω σε στατιστικές, ψυχροί αριθμοί στην απίστευτη κρίση. Κι ας μας λένε για «άνοιγα στις αγορές» και άλλα δήθεν ευνοϊκά για τη χώρα. Η Ελλάδα είναι υποθηκευμένη τουλάχιστον για τα επόμενα 50 χρόνια.

- Που σημαίνει ότι οι σημερινοί άνθρωποι χρειάζεται να κάνουν  υπομονή μεγάλη. Όμως το χειρότερο όλων, είναι εκείνα τα νέα παιδιά, κορίτσια και αγόρια, που βλέπουν το μέλλον της ζωής τους σκοτεινό, χωρίς διέξοδο και γεμάτο εμπόδια.

- Έχετε προσέξει ποτέ τα μάτια ενός 18χρονου όταν μιλάει για το μέλλον του; Μόνη οργή και μίσος μπορεί να διακρίνει κανείς, για ένα τελματωμένο σύστημα στο οποίο εξαναγκάστηκε παρά τη θέλησή του, να βυθιστεί. Που μόλις έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει και πολλές επιλογές, παρά μόνο να εξοργιστεί και διεκδικήσει δυναμικά.

- Που μόλις έχει συνειδητοποιήσει, ότι κάποιος – κάποιοι, του έχουν ήδη υποθηκεύσει το μέλλον, χωρίς να έχει δυνατότητα αντίδρασης ή κατεύθυνσης της ζωής του από τον ίδιο. Είναι τραγικό αυτό. Και όσοι δεν μπορούν να το δουν, σίγουρα εθελοτυφλούν.

- Κανένας, σήμερα, δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι δεν γνωρίζει, ότι δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει. Κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει καμία απολύτως άγνοια για την πραγματικότητα. Στην τραγική πραγματικότητα της Ελλάδας, η πλειοψηφία των Ελλήνων σταυρώνεται καθημερινά.

- Γι’ αυτούς τους Έλληνες και μόνο αξίζει η Ανάσταση του Μεγάλου Σαββάτου να τους φέρει μια χαρμόσυνη ελπίδα! Και να μην ξεχνάμε, ότι η κάθε Ανάσταση, είναι μόνο στα δικά μας χέρια και κανενός άλλου!

- ΒΕΒΑΙΑ, το τι συμβαίνει στην Ελλάδα λίγο-πολύ το γνωρίζουμε. Τα πράγματα είναι όμως σκούρα και για τους άλλους λαούς, κι ας προβάλλονται διαφορετικά στα δικά μας μάτια.

- Στην πολυθρύλητη Βρετανία, η οποία ναι μεν δεν είναι το ευρώ, έχει τη δική της λίρα, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν και εκεί έντονα προβλήματα μείωσης του βιοτικού τους επιπέδου.

- Το 2013, σχεδόν ένα εκατομμύριο Βρετανοί κατέφυγαν σε συσσίτια, μια «σοκαριστική» αύξηση κατά 163% σε σχέση με το 2012, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Trussel Trust, η οποία κατήγγειλε την πρόσφατη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας.

- Στην έκθεσή της η βρετανική ΜΚΟ, που διαχειρίζεται 423 κέντρα διανομής τροφίμων σε όλη τη χώρα, επισημαίνει ότι παρά την οικονομική ανάκαμψη, 913.000 Βρετανοί χρειάστηκαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες επισιτιστική βοήθεια, έναντι 347.000 το 2012.

- «Τον 21ο αιώνα είναι σοκαριστικό», σχολίασε ο πρόεδρος της Trussel Trust Κρις Μουλντ. «Όμως το πιο θλιβερό είναι ότι ο αριθμός αυτός δεν αποτελεί παρά την κορυφή του παγόβουνου», πρόσθεσε. «Δεν περιλαμβάνει αυτούς που κατέφυγαν σε άλλα συστήματα βοήθειας, αυτούς που ζουν σε πόλεις όπου δεν υπάρχουν τράπεζες τροφίμων, αυτούς που ντρέπονται να πάνε σε αυτές και εκείνους, και είναι πολλοί, οι οποίοι τρώνε ολοένα και χειρότερα», υπογράμμισε ο Μουλντ.

- Αν δηλαδή σοκάρονται στην Βρετανία, τι να πούμε εμείς εδώ στην Ελλάδα; Γιατί θα έπρεπε να οδηγούμεθα σε τέτοιες καταστάσεις;

- Βρετανικές χριστιανικές οργανώσεις ξεκίνησαν αυτό τον χειμώνα μια ευρεία εκστρατεία καταπολέμησης της πείνας. «Η μεταρρύθμιση στην παροχή κοινωνικών επιδομάτων, οι χαμηλοί μισθοί και η κατασπατάληση των τροφίμων έχουν καταστήσει τη Μεγάλη Βρετανία τον πεινασμένο της Ευρώπης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας End hunger fast, ο Κιθ Χέμπντεν.

-  «Στην πραγματικότητα η αύξηση των θέσεων εργασίας και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεών μας θα επιτρέψουν σε πολλές οικογένειες να βγουν από τη φτώχεια», απάντησε μια εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εργασίας και Σύνταξης.

- Το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι το ποσοστό ανεργίας έπεσε για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια κάτω από το όριο του 7%. Προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, η βρετανική κυβέρνηση συνασπισμού έχει προχωρήσει από το 2010 σε μια εις βάθος μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας με στόχο να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας.

- ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ εκλογών, με το που αρχίζει και επίσημα η προεκλογική περίοδος, μοιράζονται τα ολίγα από το περίφημο «κοινωνικό μέρισμα», από το υποτιθέμενο πλεόνασμα. Κάνα πεντακοσάρικο άντε και κάνα χιλιάρικο.

- Ελάχιστο χρήμα επί της ουσίας, επιδόματα που επιβεβαιώνουν απλά και μόνο την φτώχεια μας και την πείνα μας, την ανέχεια και την μιζέρια. Η τελική σφραγίδα στην φτωχοποίηση… μέρες που ’ναι, ακόμα ένα καρφί στον μεγάλο σταυρό των Ελλήνων…

- Επί της ουσίας, η ίδια η Πολιτεία επιβεβαιώνει την ζητιανιά μας, το απλωμένο χέρι προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Με επιδόματα, κοινωνικά μερίσματα και συσσίτια, κοινωνίας δεν μπορούν να σταθούν. Σημαίνει ότι έχουν σαθρό υπόβαθρο, βαλτωμένες εξουσίες και κυβερνήσεις, διεφθαρμένους πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ