Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Ε, όχι και Δημοκρατία… Επιβολή κυρώσεων…

Για ποια δημοκρατία μιλάμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Όλοι το γνωρίζουμε ότι κατά βάθος δεν υπάρχει τέτοια έννοια στην … Ενωμένη Ευρώπη, ενώ η ίδια στην προσπάθειά της να επιβληθεί, συνηθίζει να επιβάλει κυρώσεις. Όχι στα μέλη – κράτη που την απαρτίζουν, αλλά ξεφεύγει και πέραν αυτής, μέχρι και την Αφρικανική ήπειρο. Τώρα προσπαθεί να επιβάλει βαριές κυρώσεις στις αφρικανικές χώρες, που επιμένουν να μην υιοθετούν την ομοφυλοφιλική ατζέντα που προωθεί η Ευρώπη.
Την περασμένη Πέμπτη λοιπόν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε να συστήσει βαριές οικονομικές κυρώσεις, όπως άρνηση ταξιδιωτικών θεωρήσεων, απόσυρση ξένης βοήθειας, καθώς και να αναγκάσει την απομόνωση από τη διεθνή κοινότητα των αφρικανικών χωρών που αρνούνται να υιοθετήσουν την ομοφυλοφιλική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Γαλλίδα σοσιαλίστρια Marie - Christine Vergiat και η Ολλανδή Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων Marietje Schaake από κοινού κατηγόρησαν για τους νόμους που υπερασπίζονται την οικογένεια στη Νιγηρία και την Ουγκάντα τους «ευαγγελικούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Το να κατηγορούνται οι λευκοί Αμερικανοί για την στάση της Νιγηρίας κατά της ομοφυλοφιλίας είναι παράλογο, δεδομένου ότι πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι πάνω από το 90% των Νιγηριανών είναι αντίθετοι στον ομοφυλοφιλικό «γάμο», ενώ αντίθετα, την ίδια ώρα στην Αμερική η υποστήριξη συνεχίζει να αυξάνεται… Το 2013, σε εθνική δημοσκόπηση, το 92% των Νιγηριανών που ρωτήθηκαν απέρριψε τον "γάμο" μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Οι Νιγηριανοί καθολικοί επίσκοποι αλλά και η μουσουλμανική κοινότητα στη Νιγηρία, υποστήριξαν δημόσια το νόμο ως αντανάκλαση των πολιτιστικών τους πεποιθήσεων και ως αναπόσπαστο μέρος της άμυνας της ηθικής υγείας της Νιγηρίας.
Το νομοσχέδιο, το οποίο ονομάζεται «Νόμος  Απαγόρευσης Γάμου Ιδίου Φύλου» (Same-sex Marriage Prohibition Act) υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Goodluck Jonathan, τον Ιανουάριο και έγινε νόμος. Από τότε, η ΕΕ, μια μεγάλη σειρά από διεθνείς οργανισμούς και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προσπαθήσει να αναγκάσουν τη διεθνή κοινότητα να λάβει δραστικά μέτρα προκειμένου να επιβάλει την ομοφυλοφιλική ατζέντα στη Νιγηρία και σε άλλες αφρικανικές χώρες που έχουν αντισταθεί στην προσπάθεια να επιβληθεί ως «φυσιολογική» η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά.
Ο νιγηριανός νόμος απαγορεύει «γάμο» ή αστικές ενώσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων, την υιοθεσία από ομοφυλόφιλους και τη διάδοση της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Νιγηρίας Mohammed Adoke, τόνισε ότι εκτός του ότι είναι ενάντια  σε κάτι που επιθυμούν οι Νιγηριανοί, η προώθηση και η «ομαλοποίηση» της ομοφυλοφιλίας θα μπορούσε να ρίξει κάθε κυβέρνηση που θα έπαιζε με τη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.
Από την άλλη βέβαια πλευρά, μην ξεχνάμε ότι ειδικά στη Νιγηρία, υπάρχει μέγα πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, τους οποίους φτάνουν σε σημείο να δολοφονούν με φρικιαστικούς τρόπους οι άλλοι, οι «φυσιολογικοί». Αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει όντως να αντιμετωπιστεί, όμως εδώ πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο!
Εδώ στην Ελλάδα πάντως, πολλά τέτοια ζητήματα, περνούν με διαφορετικούς τρόπους και τα έχουμε όλοι αποδεχθεί, ως φυσιολογικά. Προσωπικά, είμαι υπέρ της ελεύθερης άποψης του καθενός να εκφράζεται όπως θέλει προς όλες τις πλευρές. Ο καθένας μπορεί να διαχειριστεί το σώμα του όπως αυτός νομίζει καλύτερα και να το κάνει ό,τι θέλει και με όποιον τρόπο επιθυμεί ο ίδιος και η καθεμία. Από εκεί και πέρα όμως, μέχρι την επιβολή της άποψης του ενός, τα πράγματα αλλάζουν τρομερά. Όπως για παράδειγμα, ότι, προκειμένου να περάσουν την ομοφυλοφιλική οικογένεια ως μια … φυσιολογική οικογένεια με παιδιά, καταργώντας το αρσενικό και το θηλυκό όπως η φύση ορίζει και όχι κανένας νόμος και θέλουν να αναφέρομαι ως «γονέας 1» και «γονέας 2» αντί «πατέρας» και «μητέρα» και «γιος» και «κόρη» και άλλες τέτοιες ανοησίες, εκεί εξεγείρομαι πραγματικά! Όχι απλά ότι παύουν να αναγνωρίζουν το αρσενικό και το θηλυκό όπως η φύση τα ορίζει, αλλά το ότι κυρίως επιμένουν να μου επιβάλλουν με τον πλέον φασιστικό τρόπο, ότι δεν είμαι αυτό που με όρισε η φύση να είμαι! Πρόκειται για έναν παραλογισμό, πρόκειται για την χειρότερη προπαγάνδα που έχει γίνει ποτέ υπέρ της ομοφυλοφιλίας και όχι μόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ