Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ημεροδείκτης




- 35.000 άτομα τηλεφώνησαν να κλείσουν ραντεβού με τους ιατρούς του νέου ΠΕΔΥ, πρώην ΕΟΠΥΥ, αλλοτινό ΙΚΑ, την πρώτη μέρα λειτουργίας των τηλεφωνικών ραντεβού, την Τετάρτη.

- Στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι πρόκειται για ικανοποιητικό αριθμό δεδομένου ότι το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού ουσιαστικά βρισκόταν σε… αχρησία τους τελευταίους μήνες, αρχικά λόγω της πολύμηνης απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια λόγω των αναγκών του μεταβατικού διαστήματος που απαιτούνταν για την επαναλειτουργία των δομών υγείας υπό την ομπρέλα του ΠΕΔΥ.

- Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού για τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ δεχόταν σε καθημερινή βάση περίπου 55.000 κλήσεις από ασφαλισμένους για ιατρικές επισκέψεις.


- Τα τηλέφωνα λειτουργούν από τις 07.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα, και όταν τηλεφωνείται από σταθερό κοστίζουν 1 ευρώ η κλήση. Αν τηλεφωνείται από κινητό τηλέφωνο, υπάρχει χρονοχρέωση στην κλήση.

- Στο 1 ευρώ ανά τηλεφωνική κλήση τουλάχιστον, πρέπει να προσθέσετε και τα 5 ευρώ που θα πρέπει να πληρώσετε στο Κέντρο Υγείας του ΠΕΔΥ, άρα 6 ευρώ η επίσκεψη! Με τις υγείες μας…

- Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, ότι, σε περίπτωση που θελήσετε να κάνετε τις όποιες αιματολογικές εξετάσεις κτλ., να υπάρχουν αντιδραστήρια στα κατά τόπους Μικροβιολογικά εργαστήρια του ΠΕΔΥ. Γιατί κάποτε δεν υπήρχαν ούτε αυτά τα απαραίτητα.

- ΕΠΕΙΔΗ έχει ξεσπάσει ένας «λογικός» μεν εντός προεκλογικού αγώνα, ανόητος δε, διότι η ιστορία το έχει καταγράψει, πόλεμος μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ…

- … ότι πολλά και βασικά συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνουν υποψήφιοι ευρωβουλευτές στις εκλογές του Μαΐου για την Ευρωβουλή…

- … υπενθυμίζουμε αμφοτέρους ότι δεν είναι οι πρώτοι! Μήπως θα πρέπει να ξεχάσουμε πόσοι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, έγιναν βουλευτές και υπουργοί αργότερα;

- Ή μήπως θέλουν να ξεχάσουμε – επιλεκτικά – πόσοι συνδικαλιστές από τη Νέα Δημοκρατία έγιναν βουλευτές και υπουργοί και πάει λέγοντας! Αν κάτσει κανείς να τους μετρήσει όλους αυτούς, από όλους τους πολιτικούς χώρους…

- … σίγουρα θα δει ότι η ιστορία δεν είναι σημερινή! Απλά σήμερα ξέσπασε ένας πόλεμος μεταξύ των δύο μεγάλων αντιπάλων, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ… ότι δήθεν έτσι θα μειώσει η Ν.Δ. ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ!

- Χαζομάρες! Αλλά το θέμα είναι ότι η πλειοψηφία του κόσμου όταν βρίσκεται μπροστά στην κάλπη με το φακελάκι στο χέρι, έχει άλλο κριτήριο να ψηφίζει και όχι τους συνδικαλιστές… οι οποίοι ούτως ή άλλως κάνουν τη δουλειά τους!

- ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ μας, είναι γενικά καλό να είναι κανείς καχύποπτος! Ο κόσμος που ζούμε είναι τέτοιος, που έχει γεμίσει απατεώνες! Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια!

- Συνήθως, κανένας δεν προσφέρει τίποτα χωρίς αντάλλαγμα. Τουλάχιστον μέχρι τον τελευταίο καιρό. Όμως υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν χωρίς αντάλλαγμα πλέον, παρά μόνο την καλύτερη διαβίωση των συνανθρώπων τους.

- Όπως για παράδειγμα εκείνοι που αναλαμβάνουν να βοηθήσουν απόρους με τα συσσίτια, άστεγους να βρουν μια υποτυπώδη στέγη και άλλες παρόμοιες πράξεις.

- Όπως το θέμα που δημιουργήθηκε τελευταία με τις πέντε «γυναίκες με τα μαύρα» όπως έμεινε να αποκαλούνται, οι οποίες στις μέρες του Πάσχα βγήκαν στην Βαρβάκειο αγορά και πλήρωσαν περίπου 50.000 ευρώ για κρέατα που αγόρασαν συνάνθρωποί τους!

- Για βιοπαλαιστές που με δυσκολία τα καταφέρνουν σ’ αυτόν τον μάταιο και σκληρό κόσμο. Που μαζεύουν δεκάρα τη δεκάρα για να πάρουν γάλα, ψωμί, λαχανικά και άντε κρέας!

- Και έρχεται λέει το ΣΔΟΕ και ψάχνει τις κυρίες να τις κάνει έλεγχο, για το πού βρήκαν τα χρήματα και τα … σκόρπισαν! Μήπως είναι μαύρο χρήμα; Μήπως είναι κόκκινο χρήμα; Ή μήπως αυτοί του ΣΔΟΕ που το σκέφτηκαν είναι … άνω ποταμών;

- Αφενός, αν είναι μαύρο ή όχι, δεν ενδιαφέρει απολύτως κανένας από αυτούς που ευεργετήθηκαν, ούτε όμως και όλους εμάς, αφού το ξόδεψαν για αγαθοεργίες και ωφελήθηκαν άνθρωποι που δεν είχαν τη δυνατότητα ούτε για κανονικό χρήμα στις τσέπες τους…

- Αφετέρου, αν ήταν μαύρο, λέτε να το ξόδευαν έτσι; Ποιος εγκληματίες που βγάζει μαύρο χρήμα το ξοδεύει υπέρ αγαθοεργιών; Επιτέλους, ας συνέλθουμε σ’ αυτόν τον διεφθαρμένο τόπο και ας ψάξουν να βρουν τους πραγματικούς εγκληματίες κατά της ελληνικής οικονομίας!

- ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ τώρα όμως και μια … παρόμοια περίπτωση! Συνέβη το 2012 στη Ρουμανία και τώρα εξετάζει την περίπτωση η Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Εισαγγελίας της χώρας.

- Ο νυν βουλευτής της Ρουμανίας, Φλορίν Ποπέσκου, κατηγορείται ότι το 2012, χρησιμοποίησε την επιρροή του ως πρόεδρος μιας τοπικής οργάνωσης ενός πολιτικού κόμματος, για να ζητήσει από τον διευθυντή μιας εμπορικής επιχείρησης…

- … 60-70 τόνους πουλερικών αξίας 90.000 ευρώ, προκειμένου να τους διανείμει στους πολίτες με εκλογικούς σκοπούς. Ο ίδιος λέει ότι ναι μεν συνέβη το γεγονός, εξηγεί όμως: «Με κατηγορούν ότι μοίρασα αγροτικά προϊόντα.  Όμως δεν επρόκειτο για ναρκωτικά»!

- Οι εισαγγελείς ζήτησαν την σύλληψή του, όμως πρέπει πρώτα να εγκριθεί η άρση ασυλίας του από το βουλευτικό του αξίωμα. Η δικαιοσύνη στη Ρουμανία έχει επιδοθεί εδώ και χρόνια σε έναν αγώνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς υψηλόβαθμων αξιωματούχων, κυρίως πολιτικών.

- Πολλοί άλλοτε ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντριάν Ναστάζε, εκτίουν αυτήν τη στιγμή ποινές κάθειρξης αφού κρίθηκαν ένοχοι για υποθέσεις διαφθοράς. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει υπό επιτήρηση τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, δύο χώρες τις οποίες έχει καλέσει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της μάστιγας αυτής.

- Αχ! καλέ μου Έλληνα… σαν βγεις στον πηγαιμό για το επίδομα από το μέρισμα του πλεονάσματος, να εύχεσαι να μην ρίξουν πρόστιμο επειδή θα ανακαλύψουν ότι έχεις να φας, έχεις στέγη και άρα μπορεί να επιβιώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ