Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ημεροδείκτης... αυτοδιοικητικός!


Από μια άσπρη λαμπάδα με κόκκινη κορδέλα και καρτούλα με ευχές του δημάρχου, έκανε δώρο στο δημοτικό συμβούλιο της Μεγάλης Δευτέρας ο κ. Χαρακίδης σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους.Να τους φωτίαζει το άγιον φως!

- ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ δημοτικό συμβούλιο πριν από τις εκλογές του Μαΐου. Πολλοί μπερδεύονται και γράφουν ότι είναι το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, εννοώντας ότι κατόπιν αναλαμβάνουν οι νέες δημοτικές αρχές!

- Προφανώς μπερδεύονται, αφοί οι νέες δημοτικές αρχές που θα εκλεγούν, θα αναλάβουν διοίκηση από 1η Σεπτεμβρίου και όχι την επομένη των εκλογών. Η σημασία που αποδίδεται βέβαια στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πριν από τις εκλογές, είναι διότι ουσιαστικά, μετά τις εκλογές…


- … ναι μεν θα συνεχίσει να υφίσταται η παλαιά σύνθεση του σώματος, επί της ουσίας βέβαια οι συσχετισμοί λίγο – πολύ θα έχουν αλλάξει. Βέβαια, οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι, θα παρακολουθούν τις συνεδριάσεις από τα καθίσματα των επισκεπτών και όχι από τα έδρανα.

- Παρούσα και η νομική σύμβουλος του Δήμου κα Πωλίνα Μπανά στη συνεδρίαση της Μ. Δευτέρας, η οποία κλήθηκε για να δώσει τις νομικές συμβουλές σε κάποια θέματα. Όταν πήρε το μικρόφωνο να μιλήσει την πρώτη φορά, έγινε κάποιο μπέρδεμα με τον διακόπτη που δεν μπορούσε να ανοίξει.

- Τότε είπε η κα Μπανά: «Ξεσυνήθισα…» «Να έρχεστε πιο συχνά…» της απάντησε ο πρόεδρος του σώματος κ. Γρ. Παπαδόπουλος και η κα Μπανά ανταπάντησε πάραυτα: «Αν με καλείτε ευχαρίστως… παράπονο!»

- Ευχές για «καλό αγώνα» προς όλους τους υποψηφίους, έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τη Δράμα» κ. Κώστας Σούτος, τονίζοντας ιδιαίτερα: «Ευχές για καλό αγώνα χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση, για το καλό της Δράμας και όσους ζουν σ’ αυτή την πόλη».

- Η παράταξη του κ. Σούτου, όπως είναι γνωστό διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη! Ο μεν Ανέστης Τερζής τράβηξε προς την νέα παράταξη Μαμσάκου, ο δε κ. Μελισσηνός προς την παράταξη του δημάρχου κ. Χαρακίδη. Ο ίδιος ο κ. Σούτος είχε ήδη δηλώσει από τις προηγούμενες εκλογές ακόμα, ότι δεν θα ήταν εκ νέου υποψήφιος.

- Σας χρωστάει χρήματα το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας; Ότι προλάβετε και πάρετε μέσα σε πέντε χρόνια, διαφορετικά παραγράφονται. Αυτό διαφάνηκε από τα όσα συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και όσα είπε η νομική σύμβουλος κα Μπάνα.

- Για παράδειγμα, το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ είχε κάνει μήνυση για να πάρει τις οφειλές που είχε από το Φεστιβάλ, όμως σύμφωνα με τον νόμο μετά από πέντε χρόνια αυτές παραγράφονται. Φαίνεται όμως στο συγκεκριμένο θέμα υπήρχε και μια διαφορά.

- Το Φεστιβάλ, συνέχισε να πληρώνει τμηματικά ποσά από τα οφειλόμενο προς το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, που σημαίνει ότι η οφειλή συνέχιζε να «τρέχει» κανονικά και τα επόμενα χρόνια, αρά δεν υπήρχε ζήτημα παραγραφής.

- Την επόμενη φορά λοιπόν, το Φεστιβάλ θα πρέπει να γνωρίζει ότι, αν για πέντε χρόνια δεν δώσει κανένα χρηματικό ποσόν από τις οφειλές του σε επιχειρήσεις της πόλης, τότε σε πέντε χρόνια αυτές θα παραγράφονται σύμφωνα με το νόμο! Φαίνεται τραγικό, αλλά είναι αληθινό!

- Δεν ξέρω βέβαια πόσα οφείλει συνολικά το Φεστιβάλ σε επιχειρήσεις της Δράμας, αλλά εντάξει, αυτή η τακτική πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί οι επιχειρήσεις να έχουν να παίρνουν οφειλές για χρόνια ολόκληρα! Αυτή είναι η τακτική των μπαταξήδων…

- ΑΧ! ΑΥΤΕΣ οι αυτοδιοικητικές εκλογές… Η μισή πόλη είναι υποψήφιοι σύμβουλοι κάπου και οι άλλοι πρέπει να τους ψηφίσουν! Η μισή πόλη ζητάει ψήφο και η άλλη μισή σκέφτεται να δώσει την ψήφο της! Τέτοιες καταστάσεις…

- Για άλλη μια φορά, γέμισε ο τόπος κάρτες, καρτούλες, φέιγ-βολάν και οσονούπω έρχονται και οι φάκελοι με τα ψηφοδέλτια σημαδεμένα! Εκείνοι που έχουν πάντως την μεγαλύτερη πλάκα απ’ όλους, είναι αυτοί οι παρατρεχάμενοι που ακολουθούν κυρίως τους επικεφαλής των παρατάξεων.

- Αυτοί φουσκώνουν σαν τους διάνους περισσότερο κι από τους ίδιους τους υποψηφίους. Αν κανείς δεν ξέρει ποιος μπορεί να είναι ο επικεφαλής υποψήφιος, σίγουρα θα τον περνούσε για τον παρατρεχάμενο! Λίγο σεβασμό στα μάτια μας παιδιά…

- Α, και το άλλο… μπορεί η μισή πόλη να είναι υποψήφιοι σύμβουλοι, αλλά από την άλλη μισή, αναλογικά, το ένα τρίτο είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και περιμένουν την ψήφο μας! Από την Κική κι απ’ τον Κοκό ποιον να ψηφίσω;

- ΔΙΑΒΑΖΑ κάπου προχθές, ότι μόνο το 10% απ’ αυτούς που καλούνται στα τηλέφωνα, απαντάει στα γκάλοπ που γίνονται για τις εκλογές! Κακώς… έπρεπε να μην απαντάει κανένας απολύτως για να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να διαμορφώνουν την άποψη των υπολοίπων με το 10% μόνο!

- Άλλωστε, αυτό συμφέρει στις εταιρείες, γιατί έχουν … καλύτερα νούμερα, τα οποία επίσης βολεύουν στα μεγάλα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης των Αθηνών… που με το έτσι θέλω διαμορφώσουν γνώμες!

- Όπως και να ’χει, ίσως θα πρέπει επιτέλους να τους κόψουμε τον βήχα με τις δημοσκοπήσεις… Μην απαντάτε σε τίποτα απολύτως… για να δούμε μετά τι θα λένε για δήθεν ποσοστά… που τα βολεύουν κατά το δοκούν!

- Την μια βρίσκεται μπροστά η Ν.Δ., την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ… από δίπλα «Χρυσή Αυγή» και τώρα το «Ποτάμι»! Ας τους κάνουμε την έκπληξη στις κάλπες!

- ΤΙ ΣΟΥ είναι όμως κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι… Τώρα που ο Σπηλιωτόπουλος είναι υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα, λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι, κατά κυριολεξία. Φωνάζει, για παράδειγμα, ότι θα εμποδίσει την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα…

- … προφανώς προσπαθεί να προσεταιριστεί ψήφους προς τα εκεί… όμως αποκρύπτει ότι ο ίδιος ως βουλευτής, είχε ψηφίσει κανονικά στη Βουλή την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους! Τι να πεις… Άνθρωποι χωρίς άποψη, άχρωμοι και άοσμοι! Ό,τι λάχει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ