Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Φουσσσ… φουσσσ…


Σφάγια αμνοεριφίων στο τσιγκέλι στα σφαγεία! Τα καημένα τα αρνάκια, είχαν την ατυχία να μην είναι … ζώα συντροφιάς αλλά… ζώα διατροφής! Ας πάψουμε επιτέλους να είμαστε υποκριτές!



- Φουσσσ… φουσσσ… φουσκωτό προπονητήριο στη Δράμα…

- Αλλά ο Κασιδιάρης στην Αθήνα και στη Βουλή… τους ξεφούσκωσε όλους κανονικά! Μια καρφίτσα χρειαζόταν το μπαλόνι και φουσσσσ… έσκασε … Τέτοια αίσχη, απίστευτα, όχι από τον Κασιδιάρη… αλλά από τους άλλους, αυτούς που υποτίθεται πως είναι του εγκεκριμένου συνταγματικού τόξου…

- Αν και πολλές φορές έχω δηλώσει κατά του Κασιδιάρη, μπράβο του πάντως, αποδεικνύει ότι έχει μυαλό ο άνθρωπος και ξέρει να παίζει με τα δικά τους μέτρα και σταθμά… τουλάχιστον αυτός στα φανερά και όχι στα κρυφά όπως κάνουν οι άλλοι, οι του συνταγματικού λέμε…

- … και  ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα βιντεάκι μας έχει για τη συνέχεια… να δεις που μέχρι το Πάσχα θα σφάξουν όλα τ’ αρνιά εκεί στην συγκυβέρνηση… Βρε τον μέγα Μπαλτάκο πάντως… που γεννήθηκε και αντικομμουνιστής με τη βούλα…


- Το θέμα είναι ότι κάτι πήγαν να μοιράσουν και τα χάλασαν… προφανώς ψήφους λογικά… και ίσως να την βγάλει ο Κασιδιάρης στον αφρό… αλλά δεν του βγήκε!

- Απίθανη Ελλάδα με τους πολιτικούς σου… σε άλλη περίπτωση, θα έπρεπε τουλάχιστον να παραιτηθεί ολόκληρη η κυβέρνηση… από ευθιξία επειδή δεν γνώριζαν για τα φίδια που έτρεφαν στους κόλπους τους… οι ανήξεροι… όμως ποιος έχασε την ευθιξία για να την βρουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα; Αλλά έτσι γίνεται, όταν η χώρα βρίσκεται ήδη στον απίστευτο βούρκο!

- Όπως και να ’χει, ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω του και στο κόμμα του! Δεν μπορεί όλα αυτά τα … λουλούδια να βρίσκονται στο κόμμα του και να θέλει να κυβερνάει! Η υποκριτική στο μεγαλείο της!!!

- ΛΟΙΠΟΝ! Απλουστεύει η γραφειοκρατία στο δημόσιο; Να το δούμε να εφαρμόζεται και τι στον κόσμο… Την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων από τους ενδιαφερόμενους, στο σύνολο των συναλλαγών τους με όλο το δημόσιο, γνωστοποιεί με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκης.

- Επιτέλους και κάτι καλό! Με το άρθρο 1 του νόμου 4250/2014, καταργείται η υποχρέωση υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων των εγγράφων που έχουν εκδοθεί από τις δημόσιες υπηρεσίες και τους φορείς που υπάγονται στη συγκεκριμένη ρύθμιση. Το Δημόσιο, πλέον, υποχρεούται να αποδέχεται τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των εγγράφων αυτών.

- Αντίστοιχα, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα απλά και ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων, εφόσον τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο καθώς και ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από τις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στη ρύθμιση (π.χ. απολυτήριο ιδιωτικού λυκείου που φέρει τη θεώρηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ιατρική γνωμάτευση που φέρει θεώρηση από αρμόδιο ελεγκτή ιατρό, κλπ.). Επίσης, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα ευκρινή φωτοαντίγραφα αλλοδαπών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο.

- ΟΛΑ αυτά γίνονται στην Ελλάδα κι έπειτα λέμε… τι έχουν τα έρμα και ψοφούν! Μια πρόσφατη μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι στις πλέον γερασμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι άνω των 65 ετών αποτελούν το 19,4% του πληθυσμού. (Μέσος ευρωπαϊκός όρος 17,5%).

- Στην Ιταλία, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 20,3% και στην Γερμανία 20,6%. Στους 100 Έλληνες νέους κάτω των 15 ετών, αντιστοιχούν 134 ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών. Αυτό δεν είναι δημοσκόπηση, αυτό είναι στατιστική που αποτυπώνει πραγματικά νούμερα, που δείχνουν την αλήθεια για μια χώρα όπως η Ελλάδα, σε εποχές κρίσης.

- Γι’ αυτό μ’ αρέσουν αυτές οι έρευνες και θα πρέπει να τις μελετάμε, κυρίως βέβαια οι πολιτικοί σ’ αυτή την χώρα, που θέλουν να μας πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς. Το 2012 είχαμε 16.299 περισσότερους θανάτους από γεννήσεις – 116.670 θανάτους έναντι 100.371 γεννήσεων (84.851 από Ελληνίδες και 15.520 από αλλοδαπές).

- Το 2011 είχαμε 4.671 περισσότερους θανάτους από γεννήσεις – 111.099 θανάτους έναντι 106.428 γεννήσεων (87.426 από Ελληνίδες και 19.002 από αλλοδαπές). Το 1998 είχαμε 1.774 και το 1996 μόλις 22 περισσότερους θανάτους από γεννήσεις. Ο δείκτης γονιμότητας, δηλαδή τα παιδιά που κατά μέσον όρο γεννά μία γυναίκα, σήμερα κυμαίνεται στο 1,39 για τον γενικό πληθυσμό και στο 1 για τις Ελληνίδες, όταν για την ομαλή αναπαραγωγή του πληθυσμού θα έπρεπε να είναι άνω του 2,1. Την περίοδο 2001-2010 ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 190.000 άτομα.

- Όπως διαπιστώνει έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, η δημογραφική μεταβολή του πληθυσμού λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και της ταυτόχρονης μείωσης των γεννήσεων έχει συμβάλει στην αύξηση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 15% (27% το 2050). Παράλληλα η ανεργία, η οποία αυξήθηκε από το 2009 κατά 200%, μεταφέρει το έτος εξάντλησης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το 2025 στο 2015, καθώς ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ηλικιωμένων εξαρτάται από έναν ολοένα και μικρότερο αριθμό εργαζομένων. Επιπτώσεις που επιχειρείται να αντισταθμιστούν με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και περικοπές των συντάξεων (οι δαπάνες για συντάξεις μειώθηκαν από τα 33 δισ. ευρώ το 2009 στα 22,5 δισ. το 2013).

- ΑΥΤΑ γίνονται στον πλανήτη Γη, αλλά κάποιοι άλλοι έχουν τα μάτια τους στραμμένα στον ουρανό, κοιτάνε τ’ αστέρια και ψάχνουν την εξωγήινη ζωή. Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας «Ο Πήγασος», διοργανώνει το Σάββατο 5 Απριλίου εκδήλωση με κεντρικό θέμα: «Αναζητώντας Εξωγήινη Ζωή».

- Ομιλητής ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. κ. Γιάννης Σειραδάκης, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Νικηφόρου, στις 19.30. Παράλληλες εκδηλώσεις: 17.30-19.00 Ηλιακή παρατήρηση και επίδειξη πειραμάτων στο χώρο του Υπαίθριου Εργαστηρίου Φυσικής του Γυμνασίου Νικηφόρου και μετά το πέρας της ομιλίας Νυχτερινή Αστρονομική Παρατήρηση.

- ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ μιας είδησης. Διαβάζουμε τον τίτλο: «Έσφαξαν σκύλο σαν αρνί και τον έφαγαν στην Κρήτη» και ο αρθρογράφος του προειδοποιεί: «Σκληρή εικόνα». Παρακάτω έχει μια απροσδιόριστη θολή εικόνα από ένα κομμάτι κρέας. Το άρθρο αναφέρεται σε Ασιάτες που ζουν στην Κρήτη και τρώνε σκυλιά και γάτες, κάνει αναφορά στο θέμα της «διαφοράς πολιτισμών» και άλλα παρόμοια.

- Απορία μου είναι, αν οι εν λόγω Ασιάτες… έσφαζαν αρνί και το έτρωγαν, αν θα γινόταν κάτι παρόμοιο! Σε ένα άλλο σημείο αναφέρεται στο άρθρο: «Ωστόσο, η πείνα είναι κακός σύμβουλος, ειδικά σε εξαθλιωμένους ανθρώπους που βλέπουν και αναγνωρίζουν τα δικά μας αδέσποτα ως περιφερόμενες λιχουδιές.»

- Θέλετε να δείτε σκληρές εικόνες; Επισκεφθείτε ένα κρεοπωλείο τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας… και σκεφτείτε πώς τα κρεμασμένα σφάγια των αμνοεριφίων θα μπορούσαν να ήταν εν ζωή!

- Και για να το καταλάβω διαφορετικά… προφανώς εγκρίνουμε το καθημερινό νόμιμο και ηθικό σφάξιμο των αγελάδων, των αρνιών, των κατσικιών και άλλων για να τα καταβροχθίζουμε … νόμιμα και σύμφωνα με τον Δυτικό πολιτισμό μας, και είναι ανήθικο … να σφάζει στην αυλή ένας Ασιάτης έναν σκύλο! Η υποκρισία στο μεγαλείο της…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ