Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ε, αν δεν έχει ο Πάγκαλος να πληρώσει ...


Ε, αν δεν έχει ο Πάγκαλος να πληρώσει και πρέπει να πουλήσει το σπίτι του και κινδυνεύει να τον βάλει φυλακή ο Βενιζέλος, τότε τι να πούμε κι εμείς;M ΠΟΝΗΡΟΣ ο βλάχος, λέει ο λαός, για να καταδείξει την κουτοπονηριά κάποιου, που νομίζει ότι κάνει εξυπνάδα, αλλά επί της ουσίας… πιάνεται στα πράσα!


C Αυτό έκανε κι ο Βενιζέλος προχθές, όταν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την Οικονομία της χώρας. Μιλούσε επί ώρα και έλεγε τα δικά του προσπαθώντας να μας πείσει ότι πρέπει να σωθεί η χώρα … για να μην γίνουμε Αργεντινή, κι όταν τα κανάλια και τα άλλα δίκτυα έκλεισαν τις ζωντανές συνδέσεις τους…

D … τότε λύθηκε το στοματάκι του και πήρε φόρα κι άρχισε να αναγγέλλει τα νέα μέτρα! Αλήθεια, τι φοβούνται και δεν τα λένε σε απευθείας σύνδεση; Την κατακραυγή του κόσμου; Και τι νομίζουν δηλαδή; Ότι θα αποφύγουν την κατακραυγή;

L Όταν κολλάνε… βλέπουν αστεράκια!!! Μια δημοσιογράφος από την Κρήτη μάλιστα, η Δήμητρα Γκαλονάκη, ρώτησε τον Βενιζέλο: «Στην Ελλάδα έχουμε ακόμα υψηλό επίπεδο ζωής. Θα ήθελα να σας ρωτήσω από πού το κρίνετε, όταν πλέον έχουμε φτάσει τα 400 ευρώ – εργασιακά εκεί πάτε τους δημόσιους υπαλλήλους. Έχετε δίκιο ότι έχουμε υψηλό επίπεδο ζωής, γιατί μας χρωστάει η Γερμανία 1,3 τρισ. και πάλι ξαναδίνουμε κατοχικό δάνειο στη Γερμανία για να βγάλουν λεφτά οι Γερμανοί. Αφού έχουμε μια δημοκρατική, ελληνική κυβέρνηση, το 60% του ελληνικού λαού ζητάει εκλογές. Κάντε εκλογές τώρα, κύριε υπουργέ! Τώρα εκλογές».

K Ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, άρχισε να σουφρώνει τα χείλια του, να τρίβει το πρόσωπό του, να ξύνεται μέχρι που απάντησε ότι η ερώτηση της δημοσιογράφου ήταν «κοινοβουλευτικού χαρακτήρα» και έδειξε φανερά ότι δεν του άρεσε το ύφος της δημοσιογράφους. Και είπε ότι θα απαντήσει στη Βουλή, αν ερωτηθεί εκεί!

F Αυτοί οι πολιτικοί μας! Όταν έχουν την εξουσία, αντιδρούν λες και η χώρα είναι τσιφλίκι τους! Θυμάστε πως καθόντουσαν σούζα και απαντούσαν σε όλες τις ερωτήσεις οι πολιτικοί της Ιρλανδίας; Αλλά έτσι τους έχουμε καλομάθει εδώ… γι’ αυτό και ενεργούν εν λευκώ και χωρίς να ρωτάνε κανέναν!

M Η χώρα δεν είναι τσιφλίκι κανενός! Βάλτε το καλά στο μυαλό σας!!! Όσοι στο παρελθόν επιχείρησαν κάτι τέτοιο, η Ιστορία τους απέδειξε το αντίθετο!!!

D ΝΥΧΤΑ διπλασίασαν τις αποδείξεις στη φορολογία! Ακόμα κι αυτό δεν το τόλμησαν με το φως της ημέρας! Φαίνεται είναι πεπεισμένοι πλέον, ότι τελικά, νύχτα θα φύγουν από την κυβέρνηση, αν όχι κι από τη χώρα!

L Κι εκεί που το μάζεμα των αποδείξεων το είχαν στο 25% και θα φορολογούσαν την έλλειψη του 10%, τελικά το άλλαξαν τώρα. Αφού πρώτα έριξαν το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ ετησίως, κι αφού ετοιμάζονται να φορολογήσουν ακόμα και μισθούς 400 και 300 ευρώ, οι λήσταρχοι, τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη χθες, ανέβαζαν το ποσοστό των αποδείξεων που πρέπει να μαζέψουμε οι φορολογούμενοι, στο 50%!!!

M Μόνο ο Βενιζέλος γνώριζε για το μέτρο. Κανένας άλλος από το Υπουργικό Συμβούλιο, ουσιαστικό από την κυβέρνηση, δεν γνώριζε για το νέο χαράτσι! Και το μέτρο θα ισχύει από φέτος χωρίς καμιά προειδοποίηση!!!

J Ακόμα κι εκείνος ο πληθωρικός Πάγκαλος αντέδρασε: «Δεν συζητήθηκε το μέτρο στο υπουργικό συμβούλιο. Ίσως πάρθηκε στην κυβερνητική επιτροπή όπου δεν μετέχω. Πρέπει να γίνει συζήτηση. Είναι κάτι που μπορεί να προσαρμοστεί».

F Και όχι τίποτα, ακόμα κι αν μαζέψει κάποιος το 50% των αποδείξεων, δεν πρόκειται να πάρει καμιά επιστροφή φόρου! Όχι μόνο … δώρο … άδωρο αλλά και απάτη, καθώς θα φορολογούμαστε ανάλογα με το ποσοστό αποδείξεων που θα έχουμε συγκεντρώσει…

L Το είπε ο Βενιζέλος: «Αν δηλώσεις 50.000 ή 60.000 ευρώ, πρέπει να έχεις αποδείξεις οι οποίες είναι 30.000 όχι 5.000 ευρώ. Αυτές οι αποδείξεις θα είναι ηλεκτρονικές, οι αποδείξεις θα είναι συγκεντρωμένες με ηλεκτρονικό τρόπο και δεν θα παίρνεις καμία επιστροφή. Πρέπει να οικοδομήσεις το επίπεδο του δικού σου εισοδήματος με αποδείξεις οι οποίες θα είναι ηλεκτρονικές».

M Και μας αναγκάζουν εντός του τελευταίου τριμήνου του έτους, να διπλασιάσουμε τα έξοδά μας! Πώς να τα διπλασιάσεις δηλαδή, από τη στιγμή που μας έχουν ξεσκίσει στους φόρους και μας έχουν κόψει μισθούς και συντάξεις;

F Είναι παράλογοι οι άνθρωποι! Κι όλα αυτά, για να δείξουν … νούμερα ευημερίας στην Τρόικα, την όποια ευχαριστούμε κιόλας που μας σώζει δηλαδή… διαφορετικά θα είχαμε γίνει Αργεντινή! Σκέφτονται τα ελικόπτερα με τα οποία θα φύγουν, διαφορετικά με τους πάρει με τις πέτρες ο κόσμος! Δεν θα τη γλυτώσουν με τίποτα αυτοί!

GΚαι μια λεπτομέρεια της μεγάλη απάτης που στήνουν σε βάρος του λαού: η συγκέντρωση των αποδείξεων, το 50% δηλαδή, θα υπολογίζεται με βάση το μεικτό εισόδημα και όχι το τελικό καθαρό εισόδημα του μισθού!!!

L Ένας μισθωτός, παράδειγμα, με 40.000 εισόδημα, με το πιο αισιόδοξο σενάριο (30%) θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις 12.000 ευρώ. Όμως στην τσέπη του μισθωτού μπαίνουν καθαρά 31.600 (φόρος κλίμακας 8.400)! Θα πρέπει δηλαδή να ξοδέψει – να καταναλώσει κάποιος τα 2/3 του μισθού του … ώστε να μην πληρώσει φόρους!

K Δεν σ’ αφήνουν να κάνεις αποταμίευση, να μαζέψεις κάνα ευρουλάκι να έχεις για ώρα ανάγκης… Όλα θα μας τα πάρουν με το έτσι θέλω! Αυτό λέγεται αφαίμαξη, αυτό λέγεται φοροληστεία! Μεγάλη απάτη…ΚΑΙ ΤΑ Λύκεια της Δράμας μπήκαν στον χορό των καταλήψεων. Από τα πρώτα που ξεκίνησαν χθες τις καταλήψεις, ήταν το 1ο και το 2ο ΓΕΛ. Σήμερα θα προστεθούν από το πρωί το 3ο και 4ο ΕΠΑΛ. Κύριο αίτημα των μαθητών η έλλειψη σχολικών βιβλίων, ότι στο σιντί που έχουν πάρει για το μάθημα των αρχαίων το κείμενο είναι … σε γκρίκλις, και ότι κάποια σιντί για να ανοίξουν χρειάζονται οπωσδήποτε σύνδεση με το διαδίκτυο! Προφανώς το Υπουργείο Παιδείας νομίζει ότι όλοι οι μαθητές, απαξάπαντες, έχουν στο σπίτι έναν τουλάχιστον υπολογιστή, ένα λάπτοπ, εκτυπωτές και σύνδεση με το ίντερνετ! Εντάξει, αρκετοί έχουν, αλλά είναι πολλοί που δεν έχουν! Και ειδικά τώρα με την αύξηση της ανεργίας … όλο και χειροτερεύει η κατάσταση! Αλήθεια κ. Παπανδρέου… Με έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια… οι μαθητές πόσο δωρεάν βιβλία θα δικαιούνται;ΔΕΣΜΕΥΣΗ από το δημοτικό συμβούλιο Δράμας θα ζητήσουν στην αυριανή συνεδρίαση οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Δράμας, να μην υπάρξει καμιά λίστα εργασιακής εφεδρείας! Σύμφωνα με συνέντευξη του γραμματέα του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας (βλέπε στις άλλες σελίδες σήμερα), αναμένεται να μην υπάρξουν αντιδράσεις! Οι πληροφορίες μας πάντως, λένε, ότι μάλλον θα υπάρξουν αντιδράσεις! Ίδωμεν…


ΑΚΟΜΑ στο περίμενε… είναι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Δράμας! Τι περιμένει… Κάποιον γιατρό με αντίστοιχη ειδικότητα, να αποφασίσει να εργαστεί στη Δράμα!!! Όπως είπε ο υφυπουργός Υγείας Χρ. Αηδόνης και βουλευτής Δράμας, η σχετική προκήρυξη είναι ανοιχτή, όπως και τα σχετικά κονδύλια!

Περίεργο είναι πάντως, το ότι κανένας γιατρός απ’ όλη τη χώρα, δεν παίρνει την απόφαση να έρθει στη Δράμα για να εργαστεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας. Δεν τους αρέσει η πόλη; Είναι μακριά από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη; Δεν τους αρέσει το Νοσοκομείο Δράμας; Προτιμούν μεγαλύτερες πόλεις; Είναι πολλές οι ώρες εργασίες και οι μόνιμες εφημερίες;

Είναι δυνατόν να μην μπορεί να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να βρεθούν γιατροί να αναλάβουν τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Δράμας; Τι παραλογισμός είναι αυτός;