Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και στη Δράμα

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ»

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και στη Δράμα


- Κάλπη στην πλατεία για να καταθέσουν όσοι θέλουν τις έκτακτες εισφορές και να σταλούν στην κυβέρνηση
- Διαμαρτυρία σήμερα στις 8 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας



ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου, έγινε μια πρώτη συγκέντρωση για το κίνημα του «Δεν Πληρώνω» στη Δράμα.
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και του Κινήματος των «Αγανακτισμένων» της πλατείας της Δράμας, ενώ την παρουσία τους έκαναν μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, οι επαγγελματίες και οι έμποροι της πόλης, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων Σωματείων του ΕΥΚ και άλλοι.
Από τη συνάντηση αυτή, μια πρώτη απόφαση που βγήκε, είναι να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη στις 8 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας, με στόχο τον συντονισμό των δράσεων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και της Τρόικας.
Παράλληλα, ήδη από χθες, έχει στηθεί κάλπη στην πλατεία Ελευθερίας, στον χώρο συγκέντρωσης  των «Αγανακτισμένων» πολιτών, στην οποία, όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να μην πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια, να ρίχνουν εκεί τα ειδοποιητήρια που τους έχουν σταλεί από τις Εφορίες. Η κάλπη αυτή θα είναι ανοιχτή από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι και από τις 18.00 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.
Κύριο σύνθημα του κινήματος «Δεν Πληρώνω» στη Δράμα, είναι: «Μαζική ανυπακοή. Συγκεντρώνουμε τα ειδοποιητήρια σε κάλπη και τους τα επιστρέφουμε».
Από την συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο, βγήκε και μια ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Οι πολιτικές και οικονομικές εξουσίες αυτού του τόπου αφού χρεοκόπησαν το κράτος για να ωφεληθούν συγκεκριμένα συμφέροντα, φορτώνουν τις πλάτες του λαού την αποπληρωμή του χρέους τους, επιβάλλοντας απανωτά χαράτσια, ενώ ταυτόχρονα κατεδαφίζουν οποιαδήποτε δομή κοινωνικής παροχής προς τους πολίτες (δημόσια υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση).
Τη στιγμή που η οικονομία διαλύεται, η ανεργία καλπάζει και τα λουκέτα εξαπλώνονται σαν λεκέδες σ’ ολόκληρη τη χώρα, τα χαράτσια στοχεύουν να μαζέψουν όσο το δυνατόν  περισσότερα, από έναν χρεοκοπημένο λαό ο οποίος θα πρέπει να διαλέξει αν θα πληρώσει τα χαράτσια ή τη θέρμανση του χειμώνα.
Χαράτσια που σε τελική ανάλυση, δεν θα πάνε σε καμιά προσπάθεια ανόρθωσης της κατεστραμμένης οικονομίας της χώρας, αλλά στην αποπληρωμή χρεών από δάνεια που υπέγραψαν εθελόδουλες – ένοχες ηγεσίες που κυβέρνησαν αυτό τον τόπο με δάνεια που «μαζί τα φάγανε» και στη συνέχεια με μνημόνια κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα του μεγάλου διεθνούς κεφαλαίου, απαιτούν από τον λαό, που δεν τα «έφαγε μαζί τους» να τα πληρώσει.
Πρέπει να γίνει γνωστό προς όλες τις εξουσίες ότι ο λαός δεν έχει να πληρώσει και η πληρωμή ισοδυναμεί με κοινωνική εξαθλίωση.
Απέναντι σ’ αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές η οργάνωση, η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε.
Κανένας δεν μπορεί να σωθεί μόνος του και κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος του.»
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ