Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ελλάδα … ανοχής!

Πού θα πάει; Κάποτε θα ξαναγίνουμε δεινόσαυροι



M ΝΕΑ μέτρα από ’δω, νέα μέτρα από κει, νέα μέτρα που θα βεβαιώνουν τα προηγούμενα και νέα μέτρα για να αποδεικνύεται ότι το κράτος παραλαμβάνει τους φόρους! Των μέτρων το κάγκελο δηλαδή… εσαεί!

L Άλλωστε το ’πε κι ο Βενιζέλος, ότι, δεν θέλει να παίρνει νέα μέτρα, αλλά είναι αναγκαία! Να πως το είπε ακριβώς: «Με πόνο ψυχής περικόπτω το εισόδημα των νοικοκυριών»! Και μετά, αφού είδε κι απόειδε ο άνθρωπος ότι εμείς οι τεμπέληδες Έλληνες δεν θέλουμε να πάει μπροστά το κράτος, ευχαρίστησε την Τρόικα:


M Διότι, «χωρίς τον έλεγχο της Τρόικας τα δημοσιονομικά θα είχαν εκτροχιαστεί». Ομολόγησε δηλαδή την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, αφού μόνοι τους τα έκαναν … θάλασσα!

L Και στην προσπάθειά του να είναι ειλικρινής, εξομολογήθηκε και εκ βαθέων: «Ο ελληνικός λαός ταλαιπωρείται, η χώρα είναι στεναχωρημένη, απογοητευμένη και απαισιόδοξη είναι όμως αξιοπρεπής και υπερήφανη»…

M Η μικρά, έντιμος και κυρίαρχη Ελλάς!

K Φυσικά δεν έλλειψε και η κλάψα - κερασάκι: «Επαναλαμβάνω ότι μας εκβιάζουν οι αγορές και μας ταπεινώνουν οι καταστάσεις. Το να δημιουργούμε κάθε μέρα μία ζοφερή ατμόσφαιρα, είναι μία ψυχολογική επιβάρυνση που επιδεινώνει την ψυχολογική κατάσταση»!

M Γιατρέ μου, πείτε μου όλη την αλήθεια: μήπως είμαι κότα;

J Κότα ξε-κότα, το ρεσιτάλ υποτέλειας του Βενιζέλου, ξεπέρασε πια κι εκείνο του Σημίτη, όταν ευχαριστούσε τον Μπιλ Κλίντον για την επέμβασή του για τα Ίμια! Αλήθεια, τα Ίμια είναι «γκρίζα ζώνη» σήμερα ή όχι!

C Να δείτε που και ο Παπανδρέου θα ευχαριστήσει … οσονούπω τον Ομπάμα για την μελλοντική φράση του: Το Καστελόριζο ανήκει στην ελληνική επικράτεια!!!

M ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΗΔΕΣ, ανίκανοι … ούτε καν μαθητευόμενοι μάγοι! Το ομολογούν καθημερινά οι ίδιοι με λόγια και έργα! Είναι δυνατόν μια τέτοια αισχρή, χυδαία και επικίνδυνη κυβέρνηση να μην πέφτει από τους θώκους της; Αχ Ελλάδα …ανοχής!!!

M ΠΑΝΤΩΣ ο Βενιζέλος μίλησε και για τη δημοκρατία και προτίμησε να υποβαθμίσει τους θεσμούς της! Συνταγματολόγος είναι ο άνθρωπος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι έ, κάτι περισσότερο θα ξέρει από μας τους … πληβείους!

L «Το δράμα της χώρας», είπε ο Βενιζέλος, «είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση ούτε δημοκρατικά ούτε μέσα από τις εκλογές, η οποία να είναι αξιόπιστη» και συμπλήρωσε: «Πολλές φορές οι λαοί επιλέγουν δημοκρατικά το αδιέξοδο. Αυτό είναι το πρόβλημα, αυτό είναι το δράμα».

M Γιατρέ μου, πείτε μου όλη την αλήθεια: μήπως είμαι κότα;

L Ο ΛΥΚΟΣ στην αναμπουμπούλα χαίρεται, λέει ο σοφός λαός! Και τώρα που γίνεται ο χαμός, η Τουρκία έχει βάλει στο μάτι το Καστελόριζο! Απειλεί θεούς και δαίμονες, απειλεί την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ, αλλά ο στόλος της στο Καστελόριζο τριγυρίζει!

K Στην Ελλάδα … ανοχής όμως, κοιμόμαστε τους ύπνους των δικαίων! Τα ελληνικά τηλεκάναλα, ανταγωνίζονται το ένα το άλλο, ποιο θα προβάλλει περισσότερα ή τα καλύτερα τουρκικά τηλεοπτικά σίριαλ! Μήπως να σοβαρευτούν λιγάκι οι ανόητοι και να κάνουν και κάνα εμπάργκο … στην γελοιότητά τους;

Ø ΓΡΑΜΜΗ έδωσε ο Ομπάμα από το βήμα του ΟΗΕ: «Να αναλάβουμε δράση επείγουσα και συντονισμένη» για να σωθεί η παγκόσμια οικονομία! Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη «παραμένει εύθραυστη, οι αγορές είναι ρευστές και πολλοί είναι άνεργοι», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος…

Ø … και πήρε γραμμή η Μέρκελ και μαλάκωσε με την Ελλάδα! Ασχέτως αν κάποιοι συμπατριώτες της επιμένουν να βουλιάζουν την Ακρόπολη, να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μπει η Τουρκία! Προφανώς δεν γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει οθωμανικό!!!


M ΑΠΟ τους ξένους μαθαίνουμε, σταδιακά έστω, για την ζοφερή μας πραγματικότητα. Βγήκε λοιπόν προσφάτως ένας Γερμανός (πάλι;) ονόματι Κλέμενς Φουστ, καθηγητής Οικονομίας στην Οξφόρδη και είπε: «Υπό το φως των δεδομένων η διαδικασία της ελληνικής πτώχευσης έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί».

M  «Βασίζω την άποψη μου στο γεγονός, ότι η Ελλάδα σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχει ήδη διαπραγματευτεί την μερική αναδιάρθρωση του χρέους της, όπως πχ. την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων. Αυτό είναι χαρακτηριστικό δείγμα μιας διαδικασίας πτώχευσης, όπως επίσης η μείωση των τόκων και η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών όρων».

D Είπε κι άλλα ο Κλέμενες Φουστ, αλλά το κυριότερο είναι αυτό: «Δεν νομίζω ότι θα γίνει μονομιάς. Πιστεύω ότι η μείωση του χρέους θα γίνει βήμα προς βήμα. Θα είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια»!

F Ξεκίνα να μετράς φίλε μου…



Λοκατζήδες εν όψει…
M  [Εμείς των Ειδικών Δυνάμεων την ημέρα που απολυθήκαμε ΔΕΝ πεθάναμε ΟΥΤΕ εξαφανιστήκαμε. Είμαστε εδώ , ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ, ΖΟΥΜΕ μέσα στην Κοινωνία. ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΑΚΟΥΜΕ, παρακολουθούμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και είμαστε ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ με την κατάντια της Πατρίδας μας. Εμείς έχουμε ορκιστεί να φυλάττουμε Πίστη εις την Πατρίδα και ο όρκος μας ισχύει μέχρι να πεθάνουμε. Εμείς λοιπόν οι Έλληνες Κομάντος υπηρετήσαμε μια δύσκολη θητεία και τον Μπερέ μας, τα Διακριτικά μας και τα Σχολεία πού περάσαμε τα εξαγοράσαμε με ΙΔΡΩΤΑ και ΑΙΜΑ. Όλα αυτά τα κάναμε για να κρατήσουμε τον Εχθρό, εκτός των τειχών και τον Λαό μας να Ζει με Ελευθερία και Αξιοπρέπεια στη Πατρίδα του.]
Μέρος της ανακοίνωσης των Ελλήνων κομάντος, για την διαμαρτυρία τους που θα γίνει στην Αθήνα την 1η Οκτωβρίου. Και επισημαίνουν ότι η εκδήλωσή του θα γίνει «σε νόμιμα πλαίσια, καθώς θα έχει δοθεί καταστατικό με τα ονοματεπώνυμα των συμμετεχόντων στις αστυνομικές αρχές για να μην υπάρξουν έκτροπα». Δεν λέω, ενδιαφέρουσα η ανακοίνωσή του, αλλά γιατί κάτι δεν μου κάθετε ίσια, κάτι δεν μου κάθετε καλά!


M ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ την γνωστή άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» λόγω κρίσης στη Μεσανατολική Μεσόγειο! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση που γίνεται στη χώρα κάθε χρόνο στις αρχές Οκτωβρίου, από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο! Παλαιότερα μέσω της άσκησης «ΤΟΞΟΤΗΣ», ενωνόταν επιχειρησιακά με την άσκηση «Νικηφόρος» της Εθνοφρουράς της Κύπρου.

H  «Τώρα δεν είναι ώρα για ασκήσεις μεγάλης κλίμακας. Τώρα είναι ώρα κρίσης. Ότι μάθαμε, μάθαμε. Τώρα, αν χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε αυτά που ξέρουμε» τόνισε ανώτατος αξιωματικός που υπηρετεί στο ΓΕΕΘΑ».

H Προσοχή!!! Η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ», δεν ματαιώθηκε λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της κρίσης στη Μεσανατολική Μεσόγειο! Κι εδώ ακριβώς είναι που γεννώνται ερωτηματικά: γιατί ακριβώς αυτή την περίοδο να ματαιωθεί η άσκηση, όταν γίνεται ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους;

M Μήπως δυσαρεστήσουμε την γείτονα Τουρκία και θυμώσει ο Ερντογάν; Κανένας δεν δίνει, ουδεμία λογική, πειστική και επίσημη απάντηση!



Όπως και να ’χει οι θεσμοί λειτούργησαν για άλλη μια φορά! Ελεύθερος ο Big Mac, καθώς έγινε δεκτή αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ερήμην καταδίκης του για χρέη στο Δημόσιο!



Πέταξαν τον Μόσιαλο από το καφενείο της Βουλής οι ΠΑΣΟΚοι βουλευτές! Εξαγριωμένοι με τη φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε δελτίο ειδήσεων ότι, «εγώ είμαι  νέος βουλευτής και έχω αποποιηθεί τα βουλευτικά μου προνόμια», όταν μπήκε στο καφενείο της Βουλής, ο κ. Διαμαντής του είπε: «Προσβάλλει τόσο εμάς όσο και τους υπουργούς. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία και απολογούμαστε και δεν μπορείς εσύ να έρχεσαι και να μας επικρίνεις».
Ακόμα πιο έντονη ήταν η αντίδραση της κυρίας Μερεντίτη: «Φύγε από εδώ. Εδώ είναι χώρος για εκλεγμένους βουλευτές. Δεν έχεις καμία θέση εδώ μέσα”, φώναξε στον κ. Μόσιαλο. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μόσιαλος είναι βουλευτής επικρατείας δηλαδή δεν παίρνει σταυρούς προτίμησης για να εκλεγεί. Το επεισόδιο πήγε να πάρει «εκρηκτικές» διαστάσεις καθώς και άλλοι βουλευτές πήγαν να επιτεθούν φραστικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Οι φωνές έφτασαν μέχρι το γραφείο του Προέδρου, Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος έσπευσε για βοηθήσει να ηρεμήσουν τα πνεύματα.


F Όχι, δεν χρειαζόμαστε γιατρούς με γύψους να μας σώσουν! Κι αν ο Βενιζέλος δεν πιστεύει πια στις δημοκρατικές εκλογές, δικαίωμά του! Η Ελλάδα έχει τους Έλληνες! Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα κ. Βενιζέλε!
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ